Cea de-a treia etapa de inscriere la clasa pregatitoare si clasa I-a, destinata copiilor ai caror parinti au solicitat, in etapa a doua, inscrierea la alta unitate de invatamant decat scoala de circumscriptie, dar care nu au fost admisi si solicita inscrierea la scoala de circumscriptie, se va incheia miercuri, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului (MECTS), potrivit Agerpres.

In aceasta etapa au putut fi inscrisi si copiii ai caror parinti solicita inscrierea la scoala de circumscriptie, dar care nu au participat la prima etapa de inscriere.

Cea de-a patra etapa de inscriere se va desfasura intre 2-9 mai. In aceasta etapa vor putea fi inscrisi pe locurile disponibile, la unitatile dorite, copiii ai caror parinti au solicitat inscrierea la alta scoala decat scoala de circumscriptie, dar au fost respinsi initial, din lipsa de locuri.

Potrivit unor surse din cadrul MECTS, in aceasta etapa procedura de inscriere va fi diferita fata de etapele anterioare.

Ultima etapa de inscrieri, desfasurata in perioada 11-18 mai, se adreseaza copiilor care nu au fost cuprinsi in nicio unitate de invatamant in etapele anterioare.

Secretarul de stat in Ministerul Educatiei Oana Badea a declarat marti, intr-o conferinta de presa, ca procesul de inscriere a copiilor in clasa pregatitoare merge 'foarte bine' si ca in cea de-a treia etapa au fost inscrisi pana in prezent 2.980 de copii.

'In a treia etapa la clasa pregatitoare au fost inscrisi 2.980 de copii si 4.741 la clasa intai. Acest proces se finalizeaza pe 25 aprilie. Merge foarte bine procesul si ii vom cuprinde pe toti copiii', a sustinut Oana Badea.

Ea a precizat ca singurul moment in care inspectoratele scolare vor permite suplimentarea numarului de clase va fi cel dintre etapa a treia si a patra a procesului de inscriere a copiilor, insa dupa ce se va face o evaluare a locurilor.

Oana Badea a mai aratat ca se pot permite doua schimburi in care copiii pot invata si extinderea claselor se poate face in spatii din imediata apropiere a unitatilor de invatamant respective, nefiind permis un al treilea schimb.