Deputatul PDL Mihail Boldea a fost adus, marti, la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), unde se judeca cererea lui de eliberare sub control judiciar, potrivit Mediafax.

Inalta Curte a respins, luni 2 aprilie, recursul arestarii preventive a deputatului Mihail Boldea. Parlamentarul a implorat judecatorii sa nu il trimita in celula unde este coleg cu un asasin, cu un proxenet si cu un traficant de droguri. Boldea a declarat ca este victima presei, care l-a rastignit, si ca nu a fugit din tara ci a plecat in Kenya sa se relaxeze. Intr-o declaratie de 33 de pagini deputatul s-a aparat de cele 12 capete de acuzare formulate de procurorii DIICOT.

Deputatul este acuzat ca este liderul unui grup infractional care se ocupa cu inselaciuni imobiliare, prejudiciul fiind de peste 1,5 milioane euro. Pe 17 martie, el a parasit teritoriul Romaniei cu o masina si in ziua urmatoare a ajuns in Turcia, de unde a luat un avion spre Kenya.

Cei sapte inculpati din dosarul in care este implicat Mihail Boldea, intre care si fostul subprefect de Galati Aurica Luchiniuc, raman in arest dupa ce magistratii Curtii de Apel Galati au decis, luni, prelungirea mandatelor de arestare pe numele acestora.

Curtea de Apel Galati a respins ca nefondate solicitarile inculpatilor de inlocuire a arestarii cu interdictia de a parasi localitatea si a decis sa prelungeasca mandatele de arestare cu 30 de zile pentru Elena Petrea, secretara cabinetului de avocatura al lui Mihail Boldea, Alexandru Bogdan Boza, fost membru PDL, Tudorel Vranceanu, Sava Lucian Mirica, Carmen Mirica si Stefan Lazar.