Nu am o sala de relaxare pentru angajati, nici o sala de jocuri si nici nu vine maseuza la fiecare 3 zile. Solutia mea pentru a-mi motiva angajatii a fost sa le aduc fructe proaspete la birou. Poate nu e mult, dar cu siguranta este sanatos.

Fructe proaspete la birouFoto: Smile Media

Ideea mi-a dat-o un prieten care lucreaza la Londra si care are parte de cate o supriza colorata, dulce si sanatoasa in fiecare zi. Un alt prieten mi-a spus ca la el la birou fructele sunt ca la tonomat: vrei un mar, platesti un leu. Tragand linie, mi-am dat seama ca le pot arata oamenilor cu care lucrez ca imi pasa, facand un lucru extrem de mic.

Primele fructe le-am luat de la piata. Am cumparat 5 kg de mere si le-am pus intr-un cos de fructe, la receptie. Initial, colegii mei au crezut ca sunt de plastic si ca au rol decorativ. Prima care a avut curaj sa ia un mar a fost domnisoara de la PR. A luat cu nonsalanta fructul si a exclamat: "Aaa, nu sunt din plastic!", dupa care in urmatoarea ora nu mai aveam mere. In zilele urmatoare, am luat si alte fructe, le-am pus in cosul de la receptie, iar pana seara era gol. Inclusiv partenerii mei s-au bucurat de ele.

Intr-o zi am facut un test si nu am venit cu fructe la birou. Dezamagire. Creasem in mintea angajatilor mei o obisnuinta. Buun, deci le placeau fructele.