Mihail Boldea a declarat prin telefon la Romania TV ca se intoarce in tara singur cu avionul pana la sfarsitul saptamanii viitoare si ca luni se va duce sa isi cumpere bilet de avion impreuna cu consulul din Nairobi, Kenya, unde sustine ca se afla. El a precizat ca nu a plecat din tara "de frica".

Mihail BoldeaFoto: cdep.ro

Declaratii Mihail Boldea:

  • Am plecat in ultimele luni, din decembrie pana acum, de cel putin 30 de ori din tara, nu mi-a interzis nimeni liberul acces. Se putea declansa procedura de ridicare a imunitatii.
  • Ceea ce i se psune mass-mediei sunt povesti. Nu aveam niciun interes nici sa ma sustrag. Asist cu stupoare la aceasta parada de declaratii.
  • Doamna Kovesi spune ca procurorul este sub presiune. Am fost batut la DIICOT Galati. Nu am o vendeta cu acest procuror, dar vreau sa se vada realitatea.
  • Toti procurorii de la DIICOT Galati sunt cumetri. Cui sa ma plang acolo? Cum sa fac? Vreau sa fiu anchetat corect de procurori independenti si obiectivi care sa aplice corect justitia, nu legea pumnului
  • Presedintele are dreptate, nu vreau sa fiu detinut aici; nu vreau sa ajung pe mana autoritatilor kenyene
  • Cum ajung la Nairobi, ma duc la consulat si raman acolo pana o sa am biletul de avion. Merg la consulat pentru a mi se face formele consulare, pentru ca impreuna cu consulul sa iau bilet de avion si sa vin; am nevoie de hartii de insotire, in conditiile in care sunt urmarit international.
  • Nu astept autoritatile din Romania, vin eu.
  • Sunt multe inventii in acest dosar. Eu m-am adresat justitiei, nu am fost un boschetar.
  • Stiam ca sunt implicat in acest dosar din 2010, nu s-a intamplat nimic. Eu mi-am vazut de treaba, pentru ca nu aveam nicio obligatie pe teritoriul Romaniei.
  • Am tot plecat, m-am intors. Si ma intorc si acum. Nu am plecat de frica din tara pentru ca nu are de ce sa-mi fie frica. Daca imi era frica, nu ma intorceam in tara. Vreau sa vin in tara sa lamuresc situatia
  • (Cu privire la ridicarea imunitatii, a spus ca Parlamentul) "trebuia in mod normal sa-i dea termen sa vina si sa-si zica punctul de vedere", la fel cum s-a intamplat in cazurile Ridzi si Pasat

Presedintele Traian Basescu a declarat in urma cu putin timp ca deputatul Mihail Boldea este "perfect localizat" si ca "in orice moment se poate declansa retinerea acestuia", dar ca interesul Romaniei este ca el sa fie adus in tara "prin interemediul autoritatilor romane, pentru a preveni o detentie pe teritoriul unui stat strain".

"Va pot spune ca este perfect localizat, in orice moment se poate declansa operatiunea de retinere a lui. Nu avem nici un interes sa se produca o retinere a domnului Boldea pentru ca este in interesul nostru ca un cetatean roman, care a plecat legal, sa fie protejat de riscurile arestarii de catre alte state, pus in detentie si sa inceapa lungul proces de trimitere de acte pentru ca un judecator, mai devreme sau mai tarziu, in functie de cum functioneaza justitia, sa il extradeze. Obiectivul nostru este ca domnul Boldea sa vina prin interemediul autoritatilor romane, pentru a preveni o detentie pe teritoriul unui stat strain", a spus Basescu.