Presedintele Traian Basescu a declarat duminica, raspunzand la o intrebare jurnalistilor la finalul conferintei de presa, ca deputatul Mihail Boldea este "perfect localizat" si ca "in orice moment se poate declansa retinerea acestuia", dar ca interesul Romaniei este ca el sa fie adus in tara "prin interemediul autoritatilor romane, pentru a preveni o detentie pe teritoriul unui stat strain".

"Nu am sa intru in niciun fel de detalii... Va pot spune ca este perfect localizat, ca in orice moment se poate declansa operatiunea de retinere a lui. Va pot spune insa ca nu avem niciun interes sa se produca o retinere a domnului Boldea, pentru ca este in interesul nostru ca un cetatean roman, care a plecat legal, sa fie protejat de riscurile arestarii de catre alte state, pus in detentie si sa inceapa lungul proces de trimitere de acte pentru ca un judecator, mai devreme sau mai tarziu, in functie de cum functioneaza justitia, sa il extradeze".

"Obiectivul nostru este ca domnul Boldea sa vina prin intermediul autoritatilor romane, pentru a preveni o detentie pe teritoriul unui stat strain. Si sper sa reusim sa il atingem", a spus presedintele.

Intrebat de cazul deputatului Boldea la finalul conferintei de presa de la Cotroceni, seful statului a afirmat ca nu va raspunde cum a facut-o ministrul de externe Cristian Diaconescu, care declarase ca in politica externa sunt "chestiuni mult mai importante decat aceasta situatie".

"Nu am sa va spun, cum a spus ministrul de Externe, ca nu este o problema importanta, este o problema extrem de importanta pentru noi cazul Boldea, pentru ca este vorba de un cetatean roman", a spus Basescu.

Intr-o interventie anterioara pe aceasta tema, presedintele anuntase ca Boldea fusese localizat in Kenya si ca va fi gasit si "in gaura de sarpe".

Ulterior, Boldea a declarat, pentru Gandul.info, ca nu se afla in Kenya, asa cum afirmase Traian Basescu, ci in Congo, si afirma ca va reveni in tara saptamana viitoare.

Deputatul a dat declaratii si pentru Antena 3 repetand ca este vanat si ca nu are parte de un procesc corect sustinand ca in aceste conditii poate ramane mai mult timp in Congo.

"De ce nimeni nu sesizeasa ca varul procurorului Carare este arestat pentru cel mai mare transport de tigari din Galati. Kovesi a spus nu stie de transport. Procurorul Carare este imputernicit sa faca verificari de CSAT pe contrabanda de tigari. Iar Carare controleaza contrabanda cu tigari la Galat... Si doamna Kovesi, care a iesit sa faca acum punct electoral cu mine. Doamna Kovesi, atat va intreb: drept la libera aparare mai exista in Romania? Iar Codrut Olaru care a spus: Aa.. Boldea, un golan, il facem noi! Pana una alta, am bani la mine. Pot sa rezist aici 2 ani de zile linistit", a declarat acesta.

Avocatul deputatului Mihail Boldea, George Moloman, a declarat sambata, pentru Mediafax, ca nu a luat legatura in mod direct cu acesta si ca nu stie mai multe decat a declarat Boldea in presa.

George Moloman a declarat ca instituirea sechestrului asigurator pe bunurile clientului sau este "perfect legala", avand in vedere ca acesta este cercetat pentru o infractine care a creat un prejudiciu.

"Mi se pare normal sa fie asa, atata timp cat Mihail Boldea este cercetat pentru o infractiune care a creat un prejudiciu. Mi se pare perfect legal pana la lamurirea situatiei lui", a spus avocatul Moloman.

El a mai spus ca nu a luat legatura in mod direct cu Mihail Boldea, ci indirect, prin intermediul fratelui acestuia.

Intrebat daca stie cand va reveni in tara clientul sau, George Moloman a spus ca nu stie mai multe decat a declarat Mihail Boldea in presa.

"Daca el a spus ca vine saptamana viitoare si ca este in Congo, trebuie sa-l credem, inseamna ca asa e", a adaugat avocatul.