Ministrul de Externe, Cristian Diaconescu, a declarat sambata, la Craiova, referitor la cazul deputatului Boldea, ca in politica externa sunt "chestiuni mult mai importante decat aceasta situatie".

"Obligatiile legale ale Ministerului de Externe sunt cele de a primi elementele din mandatele de urmarire si de a le comunica statelor in cauza, pentru ca aceste state sa ia masurile interne pe care le au in vedere. Este o legislatie foarte clara", a declarat Diaconescu presei la Craiova, unde a participat sambata la reuniunea regionala a UNPR, potrivit Agerpres.

Intrebat daca este de parere ca Boldea se va intoarce de bunavoie in tara, Diaconescu a spus ca nu doreste sa faca nicio declaratie pe aceasta tema.

"Eu cred ca avem, din punctul de vedere al politicii externe, chestiuni mult mai importante decat aceasta situatie. Acesta este punctul meu de vedere. Sunt in politica externa lucruri extrem de complicate in acest moment si va sunt recunoscator pentru interesul dumneavoastra pentru ele", a spus ministrul.