O fata de 12 ani din localitatea brasoveana Bunesti a nascut un baietel, fiind asistata la nastere de bunica ei, ulterior mama si copilul au fost transportati la Maternitatea Brasov, unde se afla in prezent sub supraveghere, transmite Mediafax.

Potrivit medicului Ioan Oprea, seful sectei de neonatologie a Maternitatii Brasov, minora a nascut acasa in 19 februarie, asistata de bunica ei, iar dupa doua ore de la nastere a fost transportata la Maternitatea Brasov cu o ambulanta, impreuna cu copilul.

"Fata are 12 ani impliniti, in martie face 13 ani. A nascut la domiciliu un baietel de 2.440 de grame. Ambii sunt sanatosi, in stare buna si in cursul zilei de maine (joi - n.r.) vor fi externati", a spus, miercuri, Oprea.

Parintii fetei lucreaza ca ingrijitori de animale in Salaj.

Politia si Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Brasov nu au fost pana in prezent anuntate despre acest caz, insa reprezentantii celor doua institutii spun ca se vor autosesiza.

"Nu am primit inca o sesizare de la Maternitate in acest sens, dar vor face verificari, atat la Maternitate, cat si la Bunesti sa vedem despre ce este vorba. Daca se confirma, vom face cercetari pentru a stabili ce s-a intamplat, daca este vorba despre un viol sau despre intretinere de relatii sexuale cu un minor si vom lua masurile care se impun", a spus comisar sef Liviu Naghi, purtator de cuvant al Politiei Brasov.