Ministerul Administratiei si Internelor informeaza ca sambata sunt afectate de caderile de zapada 18 judete, 67 de drumuri judetene sunt blocate, iar pe 21 circulatia se desfasura cu greutate, in timp ce 4 localitati din Buzau au probleme cu alimentarea cu energie electrica. Peste 1.900 de lucratori ai Ministerului Administratiei si Internelor - politisti, jandarmi si pompieri - au actionat, la nivel national, in cursul zilei de sambata, in intervalul orar 5.00 - 16.00, pentru limitarea si inlaturarea efectelor produse de caderile abundente de zapada, mai precizeaza MAI, potrivit Agerpres.

Efectivele MAI, in colaborare cu celelalte structuri din Sistemul National de Management al Situatiilor de Urgenta, au desfasurat, in perioada de referinta, 704 de interventii, cu prioritate pentru imbunatatirea starii de practicabilitate a drumurilor, deblocarea si degajarea circulatiei rutiere si feroviare, acordarea ajutorului medical de urgenta si transportul persoanelor din localitatile izolate.

In cursul zilei de sambata au fost deblocate zece localitati care era izolate, din judetele Alba (una), Buzau (trei), Galati (patru), Giurgiu (una) si Vrancea (una).

Potrivit situatiei inregistrate, la ora 16.00, erau afectate de efectele caderilor de zapada 18 judete, 67 de drumuri judetene erau blocate, iar pe 21, circulatia se desfasura cu greutate. Remedierea acestei situatii si asigurarea unui trafic rutier si feroviar in conditii de normalitate reprezinta o prioritate si pentru perioada urmatoare.

In ceea ce priveste problemele semnalate in alimentarea cu energie electrica, la ora 16.00, existau probleme punctuale in patru localitati din judetul Buzau, echipe specializate actionand pentru remedierea acestor situatii.