Ministrul Educatiei, Catalin Baba, a demisionat din Consiliul de Administratie al TVR si s-a suspendat din activitatile didactice si de conducere de la Universitatea Babes-Bolyai Cluj-Napoca. "In urma investirii sale in functia de ministru al Educatiei, domnul Catalin Ovidiu Baba si-a inaintat, vineri, 10 februarie 2012, demisia din functia de membru in Consiliul de Administratie al SRTV", se arata intr-un comunicat remis HotNews.ro de Ministerul Educatiei.

Potrivit acestuia, "in aceeasi zi, domnul Catalin Ovidiu Baba a solicitat Facultatii de Stiinte Politice, Administrative si ale Comunicarii din cadrul Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca suspendarea din functiile didactice si de conducere pe perioada exercitarii mandatului de ministru al Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului".

Noul ministru al Educatiei, Catalin Baba, a declarat vineri la preluarea mandatului ca va continua proiectele promovate de predecesorul sau, Daniel Funeriu. "Cred ca trebuie sa asigur stabilitate si predictibilitate in cadrul Legii Educatiei Nationale si sa fim deschisi pentru dialog. Sunt acte elaborate sau in discutie cu asociatii profesionale, care au intrat intr-un con de umbra, si care trebuie avute in vedere. Legea Educatiei este bine apreciata ca o realizare, beneficiind de o deschidere mai buna in strainatate. Atunci cand a fost ea elaborata, incepand cu 2007, a intrunit semnaturile asociatiilor profesionale si partidelor politice, a fost un pact national. Legea Educatiei nu e o intamplare, sa nu uitam ca aceasta lege a fost asumata de doua ori de guvernul Boc", a spus Baba, citat de Agerpres.

Amintim ca noul ministru a fost secretar de stat in Ministerul Educatiei si decan al Facultatii de Stiinte Politice si Administrative din cadrul Universitatii Babes-Bolyai.

Citeste si: