Primarul Craiovei, Antonie Solomon, si sase consilieri locali au fost exclusi din PDL la propunerea presedintelui PDL Craiova, Marinica Dinca. Solomon a declarat, vineri, ca la baza acestei decizii sta "un grup de interese", informeaza Mediafax.

Antonie SolomonFoto: Agerpres

"Am inteles ca biroul permanent local a luat aceasta decizie, desi la ultima sedinta de aprobare a bugetului local toti consilierii din partea Partidului Democrat Liberal au votat favorabil. Voi candida din partea UNPR la alegerile urmatoare pentru Primaria Craiovei, iar acest lucru se pare ca i-a deranjat. In afara de Traian Basescu, nimeni nu m-a dorit in acest partid", a declarat Antonie Solomon pentru RTV.

Ceilalti consilieri locali exclusi sunt: Teodor Sas, Dorel Marinescu, Gheorghe Albastroiu, Iulian Stefanescu, Radu Marin si Constantin Ursu. Acestia au votat pentru proiectele de finantare a regiilor din Craiova propuse de Solomon si impotriva amendamentelor propuse de Dinca, cum ar fi cel pentru suplimentarea bugetului Regiei de Transport Craiova cu inca sase milioane de lei.

Potrivit Mediafax, propunerea de excludere a celor sapte a fost votata, joi seara, de catre Biroul Permanent Local al PDL Craiova si a fost facuta de catre Marinica Dinca, presedintele PDL Craiova si viceprimar al municipiului. Acesta a fost nemultumit de faptul ca cei sase consilieri locali, printre care si viceprimarul Teodor Sas, au votat, joi, in sedinta extraordinara a Consiliului Local Craiova organizata pentru aprobarea bugetului pe acest an, toate proiectele lui Antonie Solomon, care a anuntat in urma cu o jumatate de an ca, la alegerile locale din 2012, va candida pentru inca un mandat de primar din partea UNPR.

Solomon a organizat, vineri dimineata, o conferinta de presa in care a anuntat aceasta decizie si a spus ca la baza acesteia sta "un grup de interese".

"Vreau sa le multumesc consilierilor PSD care au votat pentru binele craiovenilor, consilierilor PNL care la fel, nu au ascultat de indemnul altora si au votat ce le-a dictat sufletul si o parte din consilierii PDL. Eu nu am mai facut jocurile de interese ale anumitor persoane si din cauza aceasta am fost exclus de un tanar caruia i-am dat sansa sa se afirme [n.r. Marinica Dinca, presedinte PDL Craiova]" a declarat Antonie Solomon.

Conducerea PDL Craiova a refuzat sa faca declaratii, dar a anuntat ca va sustine o conferinta de presa pe aceasta tema.

Antonie Solomon si-a anuntat, in iulie 2011, trecerea la UNPR, el urmand sa candideze din partea Uniunii, in 2012, pentru un nou mandat de primar. Doua saptamani mai tarziu, Solomon a declarat ca ramane, pentru moment, la PDL, iar "ce va fi, mai vedem".

Antonie Solomon si-a reluat pe 25 iulie mandatul de primar al Craiovei pe care l-a castigat la alegerile locale din 2008, dar pe care a fost nevoit sa il intrerupa in martie 2010 dupa ce a fost arestat pentru presupuse fapte de coruptie.

Magistratii Curtii de Apel Galati au decis pe 21 iulie 2011, prin sentinta definitiva si irevocabila, ca Antonie Solomon poate sa isi reia functia de primar, dar sa si aiba libertatea de a calatori prin tara, respingand recursul formulat de catre procurorii DNA la o decizie data pe 8 iulie de catre Tribunalul Galati care inlocuia masura de a nu parasi Craiova cu cea de a nu parasi tara si inlatura restrictia de a ocupa functia pe care acesta a detinut-o inaintea arestarii preventive.

Citeste si: