"Fac apel la opozitia din Romania sa fie responsabila. Cererile opozitiei pentru sanctiuni din partea institutiilor europene nu sunt impotriva Guvernului, ci impotriva poporului roman. Sa nu distruga ceea ce poporul roman a construit in ultimii 22 de ani", se arata intr-un comunicat transmis HotNews.ro de presedintele popularilor din Parlamentul European, Joseph Daul.

Romania a fost obligata sa ia, in ultimii trei ani, decizii economice pentru a se adapta la aceasta criza. Chiar daca unele dintre ele au fost dure, s-au dovedit a fi cele corecte aducand tara pe calea cea buna pentru o redresare pozitiva, considera liderul popularilor, familia politica a PDL.

Pentru Joseph Daul "toti politicienii au datoria sa asculte nemultumirile exprimate de cetateni si sa gaseasca solutiile potrivite nu numai pentru prezent, ci si pentru viitor."

Daul a deplans modul in care opozitia politica romaneasca foloseste frustrarile oamenilor in scopul de a discredita "o politica care este pozitiva pentru intreaga natiune". "Acest lucru ar putea conduce la pierderi majore pe pietele europene si ar aduce tara intr-un impas", crede liderul celui mai mare grup politic din legislativul european.