Presedintele Traian Basescu a participat joi la ceremonia militara de la Arcul de Triumf prilejuita de celebrarea Zilei Nationale a Romaniei. Alaturi de Traian Basescu s-au aflat noul presedinte al Senatului, Vasile Blaga, si ministrul Apararii Nationale, Gabriel Oprea, dar si Printul Paul.Potrivit Mediafax, seful statului a facut o baie de multime la Arcul de Triumf, dupa incheierea paradei militare. Dupa incheierea paradei, Traian Basescu a plecat de la tribuna oficiala catre masina prezidentiala. El s-a urcat in masina, insa dupa cativa metri autoturismul a oprit, iar presedintele a coborat si s-a indreptat spre multime. El a dat mana cu zeci de persoane, insa au fost si oameni care i-au adresat reprosuri, iar unii chiar l-au huiduit.

Traian BasescuFoto: HotNews / DP

Dupa cateva minute, presedintele a urcat in masina, insa doar pentru a traversa Piata Arcului de Triumf si cobori din nou pentru a da mana cu oamenii. El a a facut o noua baie de multime, dupa care s-a urcat in masina si a plecat.

Parada militara organizata in Capitala a durat aproape doua ore si s-a desfasurat fara incidente. La eveniment au participat aproximativ 7.000 de persoane.

Printre participanti s-au mai aflat seful SRI - George Maior, seful SIE - Mihai Ungureanu, primarul Capitalei - Sorin Oprescu, fostul presedinte Emil Constantinescu, vicepresedintele Senatului - Cristian Diaconescu, Patriarhul Daniel, presedintele PRM - C.V. Tudor.

Ceremonia a inceput la ora 11. Imediat dupa intonarea imnului, Traian Basescu a depus o coroana de flori in cinstea soldatilor romani.

In timpul defilarii, Traian Basescu a avut un moment in care a ras copios alaturi de un ofiter in rezerva aflat langa el.