Porturile Midia, Mangalia Constanta Nord si Constanta Sud au fost inchise, duminica dimineata, din cauza cetii dense, vizibilitatea pe mare scazand sub o jumatate de mila marina. De asemenea, doua curse aeriene care trebuia sa aterizeze pe Aeroportul International "Mihail Kogalniceanu" din judetul Constanta au fost deviate catre Tulcea si Bucuresti. Totodata, circulatia pe mai multe drumuri din tara se desfasoara cu dificultate, inregistrandu-se si accidente rutiere pe fondul neadaptarii la conditiile de drum si ceata.

Administratia Nationala de Meteorologie a prognozat ca dimineata si noaptea se va semnala ceata in zonele joase, local, izolat persistenta.

Constanta: Porturile maritime, inchise din cauza cetii dense

Porturile Midia, Mangalia Constanta Nord si Constanta Sud au fost inchise, duminica dimineata, din cauza cetii dense, vizibilitatea pe mare scazand sub o jumatate de mila marina, transmite Mediafax.

Potrivit autoritatilor portuare, manevrele de incarcare si descarcare ale navelor in porturile Midia, Constanta Nord, Constanta Sud - maritim si fluvial, si Mangalia au fost suspendate, rand pe rand, incepand cu ora 08.00, din cauza vizibilitatii scazute, in conditii de ceata, de sub jumatate de mila marina.

De asemenea, din acelasi motiv a fost oprit si tranzitul de barje prin ecluza de la Agigea a Canalului Dunare - Marea Neagra.

Toate manevrele si operatiunile portuare vor fi reluate imediat ce conditiile meteorologice se vor imbunatati.

Doua curse aeriene spre Constanta, deviate catre Bucuresti si Tulcea din cauza cetii

Doua curse aeriene care trebuia sa aterizeze, duminica dimineata, pe Aeroportul International "Mihail Kogalniceanu" din judetul Constanta au fost deviate catre Tulcea si Bucuresti din cauza cetii.

Potrivit reprezetantilor aeroportului constantean, cursa Carpatair, care plecase de la Istanbul si urma sa ajunga la Constanta duminica la ora 08.00 a fost deviata si a aterizat pe aeroportul din Tulcea. Avionul are 49 de pasageri la bord, care urmeaza sa astepte imbunatatirea conditiilor meteoroligice si apoi sa ajunga la Constanta cu aceeasi aeronava.

De asemenea, un avion al companiei Ryanair, care venea de la Pisa si care trebuia sa aterizeze in jurul orei 09.50 la Constanta, a fost redirectionat catre Aeroportul "Aurel Vlaicu" din Bucuresti. La bordul avionului se afla 133 de pasageri, urmand ca modalitatea de deplasare a acestora catre Constanta sa se hotarasca dupa aterizarea aeronavei la Bucuresti.

Reprezenantii Aeroportului International "Mihail Kogalniceanu" au mai spus ca acestea sunt singurele curse care urmau sa aterizeze, duminica, la Constanta.

Drumurile afectate de ceata

Centrul Infotrafic din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane informeaza ca pe autostrada A1 Bucuresti - Pitesti traficul rutier se desfasoara in conditii de ceata. Pe alocuri, vizibilitatea scade sub 50 de metri. Totodata, pe drumul paralel, DN7, in judetul Arges, se circula in conditii asemanatoare, pe segmentul Pitesti - Gaesti.

De asemenea, ceata reduce vizibilitatea sub 50 de metri in judetul Covasna. In partea de nord a judetului Ilfov si in Dambovita, pe drumurile nationale 71 si 72, pe alocuri, vizibilitatea scade sub 100 de metri. In judetul Prahova, pe DN1, vizibilitatea este mai redusa in zona Baicoi, sub 50 de metri, iar pe celelalte drumuri din zona de ses este de aproximativ 100 de metri.

In zona montana a judetului Prahova cerul este senin, insa exista portiuni de carosabil umed. Tinand cont ca temperaturile au fost scazute pe timpul noptii, pentru a reduce riscul formarii poleiului, a fost imprastiat material antiderapant.

Pe autostrada A2, vizibilitatea este peste 100 de metri, ceva mai redusa in apropiere de Bucuresti, tot din cauza cetii. Fenomenul se mai semnaleaza in judetele Mures, Harghita, Alba, Sibiu, Brasov si Calarasi.

Politistii recomanda conducatorilor auto ca atunci cand vizibilitatea este redusa sa foloseasca luminile de ceata impreuna cu cele de intalnire, sa circule cu viteza redusa si sa nu se angajeze in depasiri riscante.

Dambovita: Un mort si patru raniti intr-un accident pe DN 72

O persoana a murit, iar alte patru au ajuns in stare grava la Spitalul de Urgenta din Targoviste, in urma unui accident rutier care a avut loc, duminica, pe DN 72, intre Ploiesti si Targoviste, in zona Mija, dupa ce masina in acestea se aflau a lovit un cap de pod, rupandu-se in doua, relateaza Mediafax.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului Judetean de Politie Dambovita, din primele verificari ale politistilor rutieri rezulta ca accidentul s-a produs din cauza neadaptarii vitezei la conditiile de drum cu ceata.

"Accidentul a avut loc la iesirea din localitatea Ion Luca Caragiale, in zona Mija, iar primele date ale anchetatorilor arata ca soferul autoturismului in care erau patru pasageri a pierdut controlul volanului, ulterior masina acrosand un cap de pod, dupa care s-a rupt de la jumatate. Practic nu a adaptat viteza la conditiile de deplasare cu ceata", a declarat comisar sef Cristian Ionita de la Politia municipiului Moreni.

In urma accidentului, o persoana a murit pe loc, iar alte patru au ajuns la Spitalul Judetean de Urgenta din Targoviste.

Din cauza accidentului, traficul rutier pe DN 72, in zona incidentului, a fost blocat pe ambele sensuri timp de o ora.

Hunedoara: Circulatia trenurilor intre Simeria si Petrosani, restrictionata din cauza unui TIR

Circulatia trenurilor intre Simeria si Petrosani este blocata, duminica dimineata, din jurul orei 6.00, din cauza unui camion TIR care s-a prabusit de pe un pod peste o linie de cale ferata, fara sa fie inregistrate victime omenesti, relateaza Agerpres.

TIR-ul transporta cafea si era condus, de la Deva spre Orastie, de un sofer de 44 de ani, din localitatea Campulung Muscel, care nu a adaptat viteza la conditiile meteo si de drum, a derapat si a iesit de pe carosabil. Cabina a ajuns pe calea ferata, in timp ce o parte din remorca a ramas agatata de parapetii podului care trece peste linia Simeria-Petrosani.

"Din cauza neadaptarii vitezei la conditiile meteo-rutiere, soferul a pierdut controlul volanului in zona podului de la intrarea in orasul Simeria, dinspre Orastie. El a parasit partea carosabila, oprindu-se cu cabina tirului pe liniile de cale ferata. In urma evenimentului rutier nu au rezultat victime, iar tirul nu transporta marfuri periculoase", a declarat purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Hunedoara, inspector Bogdan Nitu.

El a explicat ca traficul feroviar pe ambele linii ale rutei Simeria - Petrosani este inchis din cauza ruperii firelor electrice de contact de catre cabina tirului, dar nu sunt intarzieri de trenuri, existand posibilitatea devierii acestora pe alta ruta.

Traficul rutier nu este afectat, dar va fi restrictionat si deviat pe rute ocolitoare (Geoagiu-Rapolt-Uroi) in momentul in care la locul accidentului va ajunge o macara de mare tonaj pentru a tracta TIR-ul de pe sinele de cale ferata.