Profesorul de muzica de la Liceul de arta "Plugor Sandor" din Sfantu Gheorghe, acuzat ca ar fi intretinut relatii sexuale cu doua eleve minore, a fost arestat preventiv joi pentru 29 de zile, transmite Agerpres. Tatar Gergely a recunoscut joi, la audieri, faptele comise.

Potrivit purtatorului de cuvant al Parchetului de pe langa Judecatoria Sfantu Gheorghe, Cosmin Andras, instanta a admis propunerea de arestare preventiva si a emis mandat pentru 29 de zile.

Tatar Gergely nu a declarat recurs la decizia magistratilor.

Barbatul a fost retinut miercuri seara, pentru 24 de ore, in urma inceperii urmaririi penale pentru relatii sexuale cu minore, iar in cursul audierilor de joi si-a recunoscut faptele in cazul ambelor victime.

Potrivit anchetatorilor, profesorul de pian ar fi avut raporturi sexuale cu o eleva in varsta de 14 ani si cu alta de 16 ani.

Cercetarile au fost demarate in urma unei reclamatii primite din partea parintilor fetei de 14 ani, care au descoperit intreaga poveste din jurnalul fiicei lor. Potrivit celor scrise de fata, relatia a inceput pe cand copila avea doar 12 ani.

Conducerea Inspectoratului Scolar Judetean Covasna a luat miercuri decizia de a-l suspenda temporar din activitate pe Tatar Gergely pana la finalizarea cazului.

Directiunea Liceului de arta "Plugor Sandor" din Sfantu Gheorghe sustine ca profesorul nu a mai avut abateri disciplinare si ca din punct de vedere profesional era foarte bun, elevii pe care ii pregatea fiind medaliati la diverse concursuri nationale si internationale.