Romania nu poate incalca politica regimului de sanctiuni impus Siriei, a declarat Titus Corlatean, citat de TVR Info. Aceasta este motivatia pentru care Comisia de politica externa din Senat a inghetat procedura de ratificare a acordului privind extradarea.

Titus CorlateanFoto: AGERPRES

"Comisia pentru politica externa a decis sa propuna inghetarea pana in septembrie a procedurilor de ratificare. Explicatia: nu am considerat oportuna ratificarea in clipa de fata si nu am dorit sa supunem Romania interpretarii ca a incalcat pozitia internationala democratica care condamna ferm crimele la care recurge actualul regim de la Damasc", a explicat Corlatean.

"Domnul Basescu daca are o poblema o are in curtea proprie, ar trebui sa intrebe premierul si ministrul de Externe de ce nu sprijina ratificarea acordului cu Siria... ce nu spune domnul Basescu este faptul ca exista in clipa de fata o conventie privind asistenta judiciara intre Romania si Siria 2 decembrie 1978", a continuat Corlatean.

Reactia vine dupa ce Traian Basescu a declarat ca unul dintre motivele pentru care Omar Hayssam nu poate fi extradat este ca Titus Corlatean (PSD) nu considera oportuna semnarea acordului de extradare dintre Romania si Siria. Seful statului a reamintit ca Hayssam se plimba in avionul unui fost presedinte al Romaniei, o referire la Ion Iliescu.