“Aparitia domnului Iliescu a fost intempestiva. Din punctul meu de vedere, nu a fost o actiune voluntara daca m-am interpus intre domnul Iliescu si Majestatea Sa”, a declarat pentru HotNews.ro personajul care i-a taiat calea lui Ion Iliescu astfel incat fostul presedinte a ratat o strangere de mana cu Regele Mihai. El a mai spus ca nici macar nu l-a vazut pe fostul presedinte, fiind concentrat sa il ajute pe Rege. A fost desemnat sa il insoteasca pe tot parcursul evenimentului de marti, 25 octombrie, desfasurat la Senat. Despre cine este vorba?

Regele Mihai- Ion IliescuFoto: Hotnews

La articolul Momente inedite din timpul discursului Regelui Mihai in Parlament: Mana lui Ion Iliescu si decoratia lui Zgonea, cititorii HotNews.ro au comentat momentul in care Ion Iliescu a incercat sa dea mana cu Regele, dar a fost evitat.

“Am remarcat momentul in care Ion Iliescu ii intinde mana ca cel care il ajuta pe Regele Mihai practic s-a interpus intre rege si fostul presedinte. Practic interventia acelui domn a facut ca Ion Iliescu sa nu obtina poza vietii sale o strangere de mana cu Regele Mihai pe care in '90 l-a alergat de pe aeroport. Oare cine o fi acel domn?”, a comentat andrei.marin pe forumul HotNews.ro.

Vezi video mai jos

Dupa o scurta investigatie HotNews.ro a reusit sa il contacteze pe barbatul care l-a insotit pe Regele Mihai. El este Dan Mihail Chirlomez, seful Departamentului Protocol din cadrul Senatului Romaniei.

Seful Departamentului Protocol a fost cel care l-a insotit pe Regele Mihai in momentul care s-a deplasat de la prezidiul Camerei Deputatilor spre pupitrul de unde urma sa rosteasca primul sau discurs dupa 64 de ani. In acel moment camerele de filmat au surprins o scena inedita.

In timp ce regele cobora spre pupitru din sala, catre el se deplasa fostul presedinte Ion Iliescu. Cei doi s-au intersectat si pentru o fractiune de secunda Ion Iliescu i-a intins mana regelui, dar intre cei doi s-a interpus Dan Chirlomez. Astfel, Ion Iliescu a ratat posibilitatea de a da mana cu Regele Mihai, pe care fostul presedinte l-a intors de la aeroport in 1990.

“Eu nu am fost atent la persoanele care erau in stanga sau in dreapta. Eu nu l-am observat pe domnul Iliescu decat dupa ce am trecut. Din punctul meu de vedere, nu a fost o actiune voluntara daca m-am interpus intre domnul Iliescu si Majestatea Sa. Aparitia domnului Iliescu a fost intempestiva. Eu eram concentrat pe deplasarea inainte, mai ales ca erau fotografii care pozau cu blit. Daca ne-am intersectat eu am realizat asta dupa ce dumnealui a trecut. Am inteles ca s-au facut multe comentarii, eu consider ca sunt doar speculatii”, a relatat pentru HotNews.ro Dan Chirlomez.

Dan Chirlomez a povestit pentru HotNews.ro ca la vizita prealabila pe care a facut-o regele, luni 24 octombrie, la Parlament reprezentantii Casei Regale si reprezentantii Senatului au convenit ca el sa fie cel care il va insoti pe regele Mihai pe parcursul ceremoniei oficiale. Dan Chirlomez a mai explicat ca a fost convenit si un “scenariu” al evenimentelor, dar ca “nu intotdeauna socoteala de acasa e aceeasi cu cea din targ”.