Subsecretarul de stat Raed Arafat a declarat, miercuri, ca in legatura cu modul in care a fost tratat Hardy Chauncey in Spitalul "Bagdasar Arseni", raportul unitatii sanitare trebuie coroborat cu cel medico-legal, precizand ca probabil va fi o situatie care vizeaza mai mult Colegiul Medicilor.

"In cazul Spitalului "Bagdasar-Arseni" (unde baschetbalistul Hardy Chauncey a decedat in urma operatiei la care a fost supus, n.r.) trebuie sa asteptam raportul medico-legal. Pentru inceput au fost prezentate numai cateva rezultate, dar sunt asteptate si alte analize", a spus subsecretarul de stat din Ministerul Sanatatii.

Raed Arafat a precizat ca in acest moment situatia de la Spitalul "Bagdasar-Arseni" din Capitala pare sa tina mai mult de Colegiul Medicilor.

"Nu vreau sa discutam despre ceea ce s-a intamplat la Spitalul ᅡBagdasar-Arseniᅡ inainte sa avem toate datele. Sa asteptam rezultatele finale", a subliniat subsecretarul de stat.

El a precizat insa ca orice intarziere in transfer sau in acordarea ingrijirii medicale de specialitate intr-un caz grav poate insemna "deteriorarea starii pacientului sau, mai mult, agravarea starii acestuia".

Baschetbalistul american Hardy Chauncey (23 de ani) de la CSS Giurgiu a murit, duminica, la scurt timp dupa ce a fost operat la Spitalul "Bagdasar-Arseni" din Bucuresti, unde a fost adus in urma unei agresiuni petrecute intr-un local din Giurgiu, la cateva ore de la castigarea meciului cu Dinamo. In noaptea de sambata spre duminica, in jurul orei 4.00, un coechipier al baschetbalistului l-a gasit pe acesta cazut in zona ringului de dans din localul "Emotione", in stare de inconstienta.

Ministerul Sanatatii a prezentat miercuri, 12 octombrie, raportul decesului lui Chauncey Hardy, sportivul american ucis duminica la Giurgiu. In urma analizarii datelor si documentelor transmise de Directia de Sanatate Publica Giurgiu, Ministerul a decis sa recomande amenzi contraventionale in cuantum de 3.000 lei pentru cei doi medici de garda, 1.500 lei pentru medicul de pe ambulanta chemata pentru transfer, 35.000 lei pentru Spitalul Judetean de Urgenta Giurgiu si 15.000 pentru Serviciul de Ambulanta Judetean.