Un fost magistrat sucevean din anii' 70 este suspectat ca si-a ucis mama in varsta de 85 de ani, barbatul fiind prins ulterior de catre politisti in apropierea Universitatii din Suceava, transmite Mediafax.

Potrivit unor surse judiciare, se presupune ca fostul judecator si-ar fi ucis mama, el fiind vazut fugind, imbracat in pantaloni de pijama si in maieu, din zona locuintei mamei lui inspre zona Universitatii, unde a fost prins ulterior de catre politisti.

In prezent, la locuinta victimei se face cercetare criminalistica, cadavrul femeii urmand sa fie necropsiat.

Sursele citate au precizat ca barbatul, fost magistrat in anii '70, care ar fi fost dat afara din serviciu pentru indisciplina, era un cunoscut consumator de bauturi alcoolice, care isi petrecea timpul intr-un anturaj mai dubios, in zona garii din Suceava.

Potrivit primelor ipoteze, barbatul si-ar fi ucis mama intrucat aceasta ar fi refuzat sa ii dea bani de bautura.

Cel mai probabil, barbatul urmeaza sa fie supus unui control psihiatric, la Sectia de Psihiatrie a Spitalului Judetean Suceava, in prezent el aflandu-se in custodia Politiei.

Ancheta este coordonata de procurorui criminalist de la Parchetul Tribunalului Suceava.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie Suceava, Ionut Epureanu, a declarat ca, marti, a fost primita o sesizare la Serviciul unic de urgenta 112 potrivit careia intr-un apartament din Suceava se afla o persoana de sex feminin, decedata, care ar fi fost omorata de catre fiul ei.

"Ca urmare a acestei sesizari, echipa operativa a IPJ a mers la locuinta indicata, unde a gasit intr-adevar, cadavrul unei femei in varsta de 85 de ani. Din investigatii, s-a stabilit ca suspect de crima este fiul persoanei decedate, care a fost prins si care urmeaza sa fie audiat", a mai spus Epureanu.