Nu sunt date care să confirme ipoteza conform căreia elevul de 14 ani din Bistrița, găsit spânzurat în casă, s-ar fi sinucis în urma unei provocări pe Tiktok, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției pentru HotNews.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Miercuri, inspectorul școlar general al judeţului Bistriţa-Năsăud, Aurelia Dan, declarase pentru Agerpres că „sunt speculaţii, însă una care se repetă cel mai des - acum o spun, că poate cumva tragem un semnal de alarmă - este că ar fi încercat să răspundă unei provocări lansate pe TikTok.”

Ce spune purtătorul de cuvânt al Poliției Bistrița Năsăud:

  • „Varianta cu Tiktok - din cercetările care s-au efectuat până în prezent nu au reieșit date și informații care să conducă la confirmarea ipotezei.
  • Avem un dosar penal de ucidere din culpă și se efectuează cercetări. Mai multe date, adică motive si tot ce presupune împrejurări vor fi stabilite și nu am un motiv anume să vi-l spun.
  • Dosarul este de ucidere din culpă, nu sunt suspiciuni cu privire la cauza decesului în sensul in care, din datele și informațiile din prezent, nu a fost moartea cauzată de altcineva, adică nu de omor.
  • A fost găsit spânzurat în incinta locuinței.
  • Toate ipotezele, ca în fiecare dosar, sunt verificate atent. Dar nu au fost indicii cu privire la varianta expusă in spațiul public, aceea cu tiktok”, a declarat pentru HotNews.ro inspectorul principal de poliție Crina Sîrb, purtător de cuvânt IPJ Bistrța Năsăud.

La rândul său, inspectorul general de la Inspectoratul Școlar Județean Bistrița -Năsăud, Aurelia Dan, a declarat joi pentru HotNews.ro că nu comentează această situație, fiind o anchetă în desfășurare.

Inspectoratul Școlar cere sprijinul Poliției pentru o campanie privind pericolele din online

Inspectoratul Școlar a cerut sprijinul Poliţiei pentru a începe de urgenţă o campanie de conştientizare în rândul elevilor şi al părinţilor, asupra pericolelor care pândesc în mediul online.

  • "La nivelul instituţiei am solicitat imediat Biroului de siguranţă şcolară din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean ca în cel mai scurt timp să demarăm o campanie de conştientizare, obligatoriu, în rândul elevilor şi părinţilor.
  • Începând de luni, vom avea un material specific de conştientizare, chiar şi un clip scurt, de sensibilizare, pe canalul acesta de TikTok, deci să venim cu o variantă la acest mediu online, de atragere a atenţiei şi cumva de conştientizare a pericolelor care pot să aibă loc", a mai precizat Aurelia Dan.

Întrebată dacă această campanie va continua, aceasta a răspuns:

„Da se va desfășura o campanie de informare pe tema violentei școlare, care va avea in vedere si subiectul siguranta in mediul on line. Sunt acțiuni prevăzute deja în Planul Teritorial Comun de Acțiune în domeniul siguranței în mediul școlar, acțiuni desfășurate constant pe parcursul anului școlar. Suntem preocupați de menținerea siguranței fizice și emoționale a elevilor, mai ales în această perioadă de criză pandemică.”