Profesorul Radu Gologan, după prima etapă a Olimpiadei de Matematică, organizată online: „Am descoperit uluiți extrem de multe fraude. Părinți care contestă corupția din România își impun copiii prin corupție”

de Iulia Roșca     HotNews.ro
Miercuri, 3 martie 2021, 18:28 Actualitate | Educatie


Radu Gologan
Foto: Hotnews
​Profesorul Radu Gologan, președintele Societății Române de Științe Matematice, s-a declarat „revoltat” de fraudele descoperite la prima etapă a Olimpiadei „Gazeta Matematica”, varianta experiment organizată exclusiv de Societate, fără implicarea Ministerului Educației, după ce toate olimpiadele au fost anulate din cauza pandemiei de coronavirus. Fostul coordonator al lotului de olimpici a vorbit despre cazul unui părinte din București care contestă public corupția și a participat cu copilul său la protestul din 10 august, dar care i-a cerut meditatorului copilului său să îi rezolve exercițiile de la olimpiadă. Gologan a declarat pentru HotNews.ro că, în opinia lui, soluția este una drastică - trecerea acelui copil pe o listă neagră pentru toată viața în privinta concursurilor organizate de Societatea de matematică.

„Nu este posibil ca o mamă să stea lângă un copil la o olimpiadă pe care o facem noi ca să salvăm o tradiție, și când este rugată online, pentru că se vede că stă acolo, să spună că nu pleacă, pentru că nu face altceva decât să îi explice problema”, a declarat Gologan pentru HotNews.ro.

„Sunt destul de revoltat. Uitați-vă - părinți care contestă corupția din România își impun copiii prin corupție. Este incredibil. Eu sunt de principiu că trebuie luate măsuri drastice. Cel puțin din punct de vedere al Societății, dacă pe un copil îl dovedim că este corupt sau părintele l-a ajutat, soluția este drastică - nu va mai avea acces la nicio competiție a societății cât va trăi el. Îl punem pe listă neagră, indiferent că va ajunge mare universitar. Va avea această patalama. Părintele trebuie să își asume ceea ce face, iar copilul trebuie să înțeleagă, chiar dacă este clasa a cincea”, a spus acesta.

Profesorul estimează că circa 10% din cazurile de la olimpiadă sunt cu comportament neetic, 2-3% fiind dovedite.

A doua fază a olimpiadei (pe 20 martie - n.r.) se va desfășura pe o platformă națională care este făcută cu sponsorii noștri, Intuitext. „Încercăm să facem în așa fel încât măcar la etapa locală profesorul care i-au înscris să îi urmărească. Vor primi tot grilă, online, subiectele vor fi amestecate și vor fi centralizate imediat pe platformă. Vom avea rapoarte de la acești profesori care îi urmăresc online. Nu avem încă posibilitatea, nu suntem organizați ca să avem 1000 de profesori care să urmărească zeci de mii de copii”, a explicat acesta.

Gologan a afirmat că organizarea olimpiadei din 20 si 27 februarie, prima fază a concursului, a fost reușită. „A fost foarte frumos, marea majoritate s-au organizat extraordinar, nimeni nu s-a gândit la așa ceva. A fost supraveghere video în majoritatea locurilor. Dar ceea ce spun din păcate se întâmplă în București”, a precizat el.

Profesorul a avut o serie de postări pe pagina sa de Facebook pe acestă tema:

„Cel mai grav este însă, că în câteva locuri, unde a existat urmărire pe net, câțiva copii au apărut alături de părinții lor în fața camerei și atunci când li s-a atras atenția au închis conexiunea. Dragi părinți, dacă va mai pot apela cu frumosul cuvânt neaoș "drag", va plângeți că se fură în țară asta și voi îi învățați pe urmașii voștri să fure? Promit că vom lua măsuri exemplare în toată această întreprindere a noastră: de câte ori vom avea dovezi de încălcare a eticii, copiii dumneavoastră nu vor mai participa niciodată la vreo acțiune a Societățîi de Științe Matematice”, scria acesta după etapa din 27 februarie.

Gologan, pe Facebook, pe 3 martie: „Iată: un părinte, extrem de vehement în ceea ce privește corupția la nivel înalt în România, activist volubil și admirat de mine pentru asta, în a o demasca prin proteste, inclusiv Piața Victoriei 10 august, unde a avut alături copilul, îi cere meditatorului, ca în timpul testului, dat online de profesorul de școală, să îi trimită copilului rezolvările. M-a dărâmat psihic.”

„Am început singuri la Societatea de Matematică, organizarea Olimpiadei de Matematică online, încercând astfel să salvăm o tradiție românească de mai bine de 110 ani. Am descoperit uluiți, extrem de multe fraude, în special la clasele mici, susținute de părinți sau meditatori. Sunt și alte multe semnale de comportament fără etică din multe alte părți ale sistemului de învățământ, universitar și preuniversitar, cu implicarea nu numai a elevilor sau studenților. Este, de asemenea, observată o recrudescența a comportamentului neetic din centre școlare din țări în care acesta dispăruse. Cu riscul de a fi purtat prin tribunale, sau contestat în diverse feluri, cred că e momentul să încep a pune cărțile pe față: de câte ori, despre dascăli, părinți, elevi, sau decidenți ai educației, vor apărea elemente neetice relativ la apartenența la sistemul de învățământ românesc, va rog transmiteți-mi. Voi fi necruțător în a le face publice dacă dovezile sunt concludente. Aștept sprijin,” a continuat acesta tot astăzi, 3 martie.

Gologan a anunțat de asemenea că la ședința Consiliului Societatii s-a discutat despre modalitățile de a reduce fraudarea la Olimpiada Nationala a Gazetei, etapa a II-a. „Vom face in așa fel încât la etapa finală, ce sperăm să fie în centre universitare offline, lista de rezultate să conțină și rezultatul de la etapa precedenta. Neconcordanțele vor da de gandit. Asa ca, dragi colegi, parinti si elevi, pregatiti-va sa considerati serios partea etica a concursului.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

60460 vizualizari

 • -78 (90 voturi)    
  Profesorii au pierdut contactul cu realitatea (Miercuri, 3 martie 2021, 18:36)

  Nyk1 [utilizator]

  Vezi și controversa de la Drept.

  Adevăratele realizări ale Omenirii sunt o muncă de echipă.

  Foarte bine că mama și-a ajutat copilul să înțeleagă mai bine subiectele, măcar așa rămâne cu ceva!
  • +22 (30 voturi)    
   huh (Miercuri, 3 martie 2021, 18:54)

   transpenibilus [utilizator] i-a raspuns lui Nyk1

   Sunteti in Eroare, Yefreytor Nykola1. Ce se intampla?
   • -23 (45 voturi)    
    oau, rezistentii sunt corupti? (Miercuri, 3 martie 2021, 20:10)

    numaiamnume [utilizator] i-a raspuns lui transpenibilus

    Oare mai e cineva care nu a inteles inca ipocrizia tuturor celor ce au protestat prin piata in ultimii ani? #rezist ar trebui rebotezat in #suntipocrit sau #hypocritelikeademocrat
    • +10 (30 voturi)    
     Postacel ridicol (Miercuri, 3 martie 2021, 20:45)

     midufi [utilizator] i-a raspuns lui numaiamnume

     ne scrii din Leningrad ?
     • -13 (17 voturi)    
      Examenele nu se dau online! Ce vrea Gologan?! (Joi, 4 martie 2021, 5:08)

      Rower [utilizator] i-a raspuns lui midufi

      Nu înțeleg ce dorește acest Radu Gologan care a făcut Romania de râs la Cluj în 2018 de a clasat-o pe locul 33. Și-a revenit însă un an mai târziu, ceea ce îi mulțumim.

      Examenele nu se țin online. Nu au nici o valoare.Te strângi noaptea într-o stație de metrou și dai acolo Olimpiada lui Gologan sub directa sa supraveghere. Sa-l vedem atunci ce mai zice.
      • +6 (8 voturi)    
       ce logica! (Joi, 4 martie 2021, 8:02)

       minus [utilizator] i-a raspuns lui Rower

       Daca Gologan ar face lotul dupa cum criteriile lui, asta ar fi o dovada de coruptie- si am urla sa-i sparga DNA-ul dintii.

       Daca Gologan face lotul dupa criterii "obiective" si accepta pe unii mai putin creativi decat altii, ei bine asta inseamna ca Gologan a făcut Romania de râs la Cluj în 2018 pentru ca a clasat-o pe locul 33.

       Omule, in anii 80 si 90, Intuiția lui Ioan Tomescu facea echipa care mergea la OIM!
       • +3 (3 voturi)    
        Nu chiar (Joi, 4 martie 2021, 15:56)

        D.M.A.Gogu [utilizator] i-a raspuns lui minus

        In anii 80 la OIM se ajungea in urma unei selectii riguroase. Erau selectati intai 25 (cred) de elevi din toate clasele, in urma rezultatelor de la olimpiada. Apoi urma un o perioada de pregatiri intensive de cateva saptamani, ceva in genul unui "cantonament" de matematica. Se dadeau cateva teste si in final era selectat lotul olimpic.

        Sigur, personalitati precum Ioan Tomescu aveau un rol important, insa nu atat in alegerea echipei, ci in coordonarea activitatii. Acum e randul lui Radu Gologan.

        E drept, in trecut Romania considera a fi un insucces major neclasarea intre primele 10 natiuni la OIM. Intre timp, lucrurile s-au mai schimbat, nu mai poti aplica aceleasi metode de antrenament si, in plus, intersul elevilor s-a mai indreptat spre alte domenii. Nuzic ca e bine sau rau, constat doar. Rezultatul e ca nu mai suntem atat de competitivi ca si inainte.
      • +3 (3 voturi)    
       ... (Joi, 4 martie 2021, 8:39)

       prio [utilizator] i-a raspuns lui Rower

       Asa au facut si studentii aia de la Drept ...auzi 45 de ... chiulai , oare aia cu au ramas ???
    • +12 (26 voturi)    
     Ete si postacimea pesedista (Joi, 4 martie 2021, 0:16)

     bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui numaiamnume

     Bre domu' fara nume, eu pot baga mana in foc ca nici unul din cunoscutii care au participat la protestele #rezist (si stiu cateva zeci) nu si-ar ajuta copilul la rezolvarea subiectelor de la olimpiada in timpul examenului (ca sa fie clar si pentru tine).

     Aia care isi invata copiii de mici cu furtisagul nu fac parte din cei deranjati de incalecarea justitiei, pentru ca lor le convine un sistem din asta de pile, cunostinte si relatii.
    • -5 (21 voturi)    
     Da, asta-i #rezistu' romanesc. (Joi, 4 martie 2021, 5:31)

     newlook [utilizator] i-a raspuns lui numaiamnume

     "Fostul coordonator al lotului de olimpici a vorbit despre cazul unui părinte din București care contestă public corupția și a participat cu copilul său la protestul din 10 august, dar care i-a cerut meditatorului copilului său să îi rezolve exercițiile de la olimpiadă."
     ---------------------------------------

     Da, asta-i #rezistu' romanesc. Isi cara copilul la manifestatia ilegala, previzibil violenta. Da cu kataroiul, da' se umezeste tot cand jadarmii dau cu gaze, ca raspuns. Contesta coruptia, da' el si copilul lui FURA ca in codru. Asa isi invata si odrasla: sa fure!
     Da, #rezistu' romanesc puieste si el. Nu trebuie minte pentru asta.
    • +4 (8 voturi)    
     ... (Joi, 4 martie 2021, 8:37)

     prio [utilizator] i-a raspuns lui numaiamnume

     dar pe tine cum ar trebui sa te boteze??
     Acei "ipocriti"care erau in piata pe 10 Aug macar aveau ceva de demonstrat, dar tu , din ce categorie faci parte ?
     Cel mai probabil din categoria nomenclaturistilor care au pierdul ciolanul si zbiara din toti rarunchii ca ei nu mai primesc nimic , gata cu mana intinsa la pomana PSD.
  • +35 (39 voturi)    
   fantastic (Miercuri, 3 martie 2021, 18:55)

   muciflenduri [utilizator] i-a raspuns lui Nyk1

   Pai daca ma-sa voia sa ii explice cum e cu matematica, nu ar fi avut suficiente oportunitati in afara unui concurs?
   Sper, totusi, ca incercai sa fii ironic.
   • +22 (24 voturi)    
    ANATOMIA UNEI IMPOSTURI (Miercuri, 3 martie 2021, 20:26)

    sauvage [utilizator] i-a raspuns lui muciflenduri

    "Atunci când abdică de la menirea ei, școala nu e o simplă instituție inerțială, ci una deformatoare. Și nu deformează doar spatele copiilor, ci, în primul rând, sufletele lor. Elevul care învață că poate obține note mari cu referate de pe internet e adultul de mâine care va plagia fără remușcări, cel care-și copiază temele în pauză va alege întotdeauna scurtătura, iar cel care promovează cu intervenții va ști că la baza reușitei stă nu cunoașterea, ci cunoștințele. Luate individual, lucrurile acestea pot părea mărunte, însă cumulate, ele dau măsura deformării lumii în care trăim și aruncă o umbră grea asupra viitorului pe care ni-l dorim altfel." Mihai MACI – ANATOMIA UNEI IMPOSTURI. Va recomand sa cititi aceasta carte.
  • +22 (26 voturi)    
   exact ce ziceam (Miercuri, 3 martie 2021, 18:59)

   young_e [utilizator] i-a raspuns lui Nyk1

   mizeria a intrat adanc in mintile unora, nu mai disting albul de negru
  • +28 (32 voturi)    
   Sigur, cooperare, dar in alt context. (Miercuri, 3 martie 2021, 19:07)

   dana_s [utilizator] i-a raspuns lui Nyk1

   Olimpiada este un concurs, nu un proiect de cooperare.
   Se stie din start acest lucru, ca este exclusa frauda de orice natura, si totusi...
   Inadmisibil. Ca si in cazul celor de la Drept.
   Trebuie ca cei mici si mari sa fie capabili sa lucreze si in echipa, si individual.
   Si sa cunoasca / respecte adevaratele valori: cinste, corectitudine, dreptate, demnitate...
   Sunt esentiale. Nu poti sa construiesti nimic sustenabil, fara.
   • 0 (16 voturi)    
    Culturism educational (Miercuri, 3 martie 2021, 20:28)

    sauvage [utilizator] i-a raspuns lui dana_s

    Invatamantul actual, bazat pe volum, cat mai mare de exercitii este inuman si nu produce decat accidental persoane capabile. Acest culturism educational poate produce intr-adevar si campioni dar cei mai multi copii se pierd pe drum sau ajung si la chestii mai rele, cum ar fi depresia si epuizarea neuro-psihica. Nicaieri in Europa, cel putin, nu mai exista asa ceva. Educatia inseamna aptitudini practice, transmise de profesori cu har, nu formalismul kilogramelor de exercitii si teme.
    • +1 (5 voturi)    
     campioni (Joi, 4 martie 2021, 10:58)

     atc [utilizator] i-a raspuns lui sauvage

     "... campioni dar cei mai multi copii se pierd pe drum sau ajung si la chestii mai rele, cum ar fi depresia si epuizarea neuro-psihica". Ba, si mai grav, unii ajung primari.
   • -5 (5 voturi)    
    Profesorii trebuie să predea, (Joi, 4 martie 2021, 9:34)

    Con_stan_tin [utilizator] i-a raspuns lui dana_s

    să promoveze lucrul în echipă deoarece e cel nai eficient mod de rezolvare a problemelor. De asemenea examenele trebuie să testeze abilitatea de a lucra în echipă. Pe de altă parte examenele online sunt digitale, sunt mult mai flexibile, spre exemplu se poate monitoriza timpul de răspuns și nota în consecință. Examenele se pot configura precum un joc video, jocul e la fel pentru toți dar nimeni nu copiază.
  • +8 (24 voturi)    
   bine? (Miercuri, 3 martie 2021, 19:20)

   Nevermind [utilizator] i-a raspuns lui Nyk1

   E vorba de olimpiada, nu simulare pentru capacitate...
   • -8 (24 voturi)    
    hai ma.. (Miercuri, 3 martie 2021, 19:40)

    Mistrelutz [utilizator] i-a raspuns lui Nevermind

    e o joaca de-a olimpiada ,pe net .cum sa faci OLIMPIADA online la matematica ? :))
    eu nu inteleg cum nu vedeti prostia din toata situatia asta. Adica..faci un test asa de verificare a materiei,o simulare..dar nimic serios ca o olimpiada la matematica. ce naiba,chiar suntem toti copii ?
  • +6 (8 voturi)    
   verdict psihiatru (Miercuri, 3 martie 2021, 22:44)

   Dimijoarei_Obt [utilizator] i-a raspuns lui Nyk1

   Dle Gologan Romania nu mai are o problema de etica ci de logica !
 • -8 (42 voturi)    
  scuze,dar.. (Miercuri, 3 martie 2021, 18:38)

  Mistrelutz [utilizator]

  nu se poate lua in serios o ...'olimpiada' organizata online.
  deci n-ai cum.
  si imi retrag si scuzele de fapt :))
  • +26 (28 voturi)    
   ... (Miercuri, 3 martie 2021, 19:21)

   tirolez [utilizator] i-a raspuns lui Mistrelutz

   Corect, la noi au fost niste scuze penibile. Dupa ce s-au dus la baie de 3 ori, si-au adus aminte si ca le e sete. Microfoane inchise, camere care aratau tavanul etc.
   Imi pare rau de dnul Gologan ca isi face asa niste nervi, dar era inevitabil.
   Ma rog, cel putin etapa nationala se da fizic.
   Sambata e la fizica, sa vezi si acolo distractie.
 • -12 (44 voturi)    
  asa devin mari matematicieni (Miercuri, 3 martie 2021, 18:43)

  mike_the_hunter [utilizator]

  Asa devin mari matematicieni...dupa aceea, o diploma cu niste ajutor , un mic copy-paste, ....si ajungi departe, poti sa fii sef la USR , la aur , la pesedea....si la pnl, mai ales.
  • +28 (32 voturi)    
   Mai usor cu insinuarile (Miercuri, 3 martie 2021, 20:14)

   TurmentatuTheThird [utilizator] i-a raspuns lui mike_the_hunter

   Nicusor Dan a luat aur la olimpiada internationala de matematica. Daca imi spui ca romanii i-au corupt si pe organizatorii OIM pe vremea comunistilor, atunci iti zic sa te internezi undeva.
   • +2 (2 voturi)    
    Corect! (Joi, 4 martie 2021, 15:59)

    D.M.A.Gogu [utilizator] i-a raspuns lui TurmentatuTheThird

    In plus, ma indoiesc de faptul ca un elev care la concursuri are nevoie de explicatiile mamei va ajunge mare matematician.
  • +2 (2 voturi)    
   Mai degraba (Joi, 4 martie 2021, 18:43)

   Sofis [utilizator] i-a raspuns lui mike_the_hunter

   Impotenta intelectuala si furtisagurile sunt promovate in PSD. Nu uitati ce caricatura am avut premier si nivelul de educatie al baronilor psdisti.

   Vad ca e noua practica printre trepadusi ca tine: hotul striga hotul.
 • +32 (40 voturi)    
  Corupția în România... (Miercuri, 3 martie 2021, 18:49)

  samuraijack [utilizator]

  nu e doar a politicienilor, medicilor sau a mediului de afaceri, ea e la nivel de mentalitate generalizată în România. Majoritatea cetățenilor s-ar săpa unii pe alții numai să obțină diverse beneficii.

  Avem mult de evoluat ca civilizație până le ajungem pe altele mai avansate.
  • +7 (17 voturi)    
   Subscriu (Miercuri, 3 martie 2021, 19:02)

   Gabi.Tudor [utilizator] i-a raspuns lui samuraijack

   suntem tara in care hotii striga hotii de la vladica la opinca.
   Timpul va rezolva aceasta problema, pana si pe plaiurile mioritice, insa nota de plata ne va ustura rau de tot.
   Evident, vom spune ca si pana acum ca de vina sunt altii: popoarele migratoare, Soros, inventam noi ceva, imaginatie avem.
  • +5 (19 voturi)    
   stai tu linistit (Miercuri, 3 martie 2021, 19:15)

   Mistrelutz [utilizator] i-a raspuns lui samuraijack

   ca daca e sa fii corect si sincer..in majoritatea tarilor e la fel.
  • 0 (16 voturi)    
   Dar ne place să găsim vinovati (Miercuri, 3 martie 2021, 19:17)

   galeo [utilizator] i-a raspuns lui samuraijack

   Și să arătăm cu degetul către alții.
   Mereu sunt de vina PSD, PNL, rușii, Iliescu, in niciun caz noi.
  • 0 (0 voturi)    
   Comportamentul ăsta este legat de (Joi, 4 martie 2021, 12:08)

   Con_stan_tin [utilizator] i-a raspuns lui samuraijack

   sacrificarea si pomana porcului, de mic ți se implantează în subconștient că iți satisfaci propria plăcere prin sacrificarea celui de lângă tine.
 • -28 (40 voturi)    
  Gologan (Miercuri, 3 martie 2021, 18:55)

  mmmircea [utilizator]

  e mai rau ca Raed Afarat, nu mai scapam de el, altul mai bun ca el nu exista. El a pus laba pe lot si pe baraj si nu le mai da drumul decat cand o sa-l scoata pe scut cu vata in urechi si nas.
 • +9 (17 voturi)    
  e si mai grav (Miercuri, 3 martie 2021, 18:59)

  young_e [utilizator]

  oameni care cuza coruptia cauta sa se impuna prin coruptie. instinctiv. nu mai e nimic de facut cu neamul asta de manglitori
 • +18 (24 voturi)    
  o tara de plagiatori (Miercuri, 3 martie 2021, 19:21)

  sauvage [utilizator]

  Romania este o tara in care copiatul este impregnat in aproape tot sistemul educational. Institutiile statului sint pline de nulitati care au obtinut diplome pe copiat sau furt intelectual, iar statul ii plateste la nivel de experti ori ei sint aproape fara acel studii. Ne furam caciula aproape de la orice. Profesorii, multi dintre ei sint prinsi la copiat la exemanele de titularizare. Multe note se dau pe ochi frumosi. Academia politistilor e plina de copiatori. Pentru resetarea sitemului, este necesara o reforma puternica de a evalua la singe pe cel ce detine o diploma. Altfel, sistemule ste atit de denaturat, incit e greu sa ma gasesti unde e cauza. E ca la un cancer generalizat in ultima faza. Un simplu exemplu de actiune : daca vrei sa angakezi sofer si cineva iti prezinta permis de conducere, e o modalitate de acces la o evaluare de cunostinte si capacitati. Concret, un test de circulatie si o proba la strada. La fel si pentru altii. Vedem politisti care sint in functii, si la fel ca la cazul de la Onesti ei nu stiu abc-ul meseriei.
  • +7 (9 voturi)    
   Mai mult decat corect! (Miercuri, 3 martie 2021, 19:50)

   egal [utilizator] i-a raspuns lui sauvage

   Si lista ar putea continua... Se confunda in general competenta in orice domeniu cu o diploma obtinuta, ce stiu eu cum?! Din pacate de cateva decenii - parere personala - cand spune cineva ca a terminat facultatea - nu conteaza care - atutomat imi pun intrebarea: oare pe merit? Si acest lucru nu este obiectiv, recunosc. Insa dupa atatea falsificari in mai toate domeniile, mi-am pierdut increderea in competenta si capacitatea fiecaruia. Zi de zi, in loc de stiri informative (economice, financiare, politice, culturale...) exista o concurenta, cine savarseste cele mai mari inselaciuni, cine e prins (sau nu), primeste vreo pedeapsa?, parca e un fel de intrecere intre sarlatani. Iar poporul citeste si face supozitii, deoarece pe lege nu te poti baza...Trist!!
  • +9 (9 voturi)    
   Plagiatorii sunt clemenți cu cei ca ei (Miercuri, 3 martie 2021, 22:54)

   muvis [utilizator] i-a raspuns lui sauvage

   Sunt voci care cer ca exmatriculații de la Drept să nu mai poată da admitere.
   Poate se ia și la MEN, și li se va interzice candidaților care copiază la titularizare să mai profeseze (nu numai să se titularizeze).
 • +8 (10 voturi)    
  ipocrizia (Miercuri, 3 martie 2021, 19:40)

  alex34 [utilizator]

  ipocrizia e la rang de arta in prezent, zici ce vrea lumea sa auda si faci ce e mai bine pt tine fara sa-ti pese de nimeni, lupi moralisti pe toate drumurile..
 • +8 (10 voturi)    
  Marea pacaleala a coruptilor (Miercuri, 3 martie 2021, 19:44)

  Iorgovan [utilizator]

  Ei cred ca aduna, dar, de fapt, risipesc...
 • +7 (7 voturi)    
  Ce nu-ntelege (Miercuri, 3 martie 2021, 19:55)

  mescaline [utilizator]

  Oamenii aia contesta coruptia altora.
 • -4 (16 voturi)    
  lol (Miercuri, 3 martie 2021, 19:56)

  Georgiana1995 [utilizator]

  A descoperit ca românii sun hoţi :) . Bună dimineaţă dom' profesor!
 • -3 (13 voturi)    
  Adaptarea la noua situație (Miercuri, 3 martie 2021, 20:43)

  utilizator1 [utilizator]

  Sper ca după asta își vor da seama ca trebuie sa se adapteze, sa schimbe tipul de probleme și modul in care ii evaluează pe elevi. Exista peste tot in lume modele, universități și scoli care evaluează foarte bine de la distanță. Nu vor reuși pedepsind copiii pentru ca dau dovada de Ingeniozitate ci adaptându-se noii situații.
  • 0 (6 voturi)    
   Oricând loc de mai bine, nu e hoție (Miercuri, 3 martie 2021, 22:42)

   muvis [utilizator] i-a raspuns lui utilizator1

   Nu e nimic ingenios în a-ți ruga meditatorul să te ajute.

   În ce privește evaluarea, e de văzut ce a făcut ICHB la olimpiadă. Subiectele erau vizibile doar o singura dată, iar fiecare răspuns greșit era penalizat. Nu știu care a fost concluzia lor după online, cred că cei de la SSMR cunosc.
  • +2 (2 voturi)    
   hotie (Joi, 4 martie 2021, 11:07)

   atc [utilizator] i-a raspuns lui utilizator1

   Cumva ar trebui sa nu mai pedepsim"ingeniosii" care ne fura, ci "sa ne adaptam noii situatii' si sa ne mutam toate buzunarele pe dinlauntrul hainelor?
 • 0 (26 voturi)    
  Interzicerea pe viata? (Miercuri, 3 martie 2021, 20:43)

  zigzag [utilizator]

  E un copil in clasa a cincea, are 12 ani, ii interzici ceva pe viata? Nici daca omora pe cineva nu primea o pedeapsa pe viata. Vai de viata voastra si de olimpiadele voastre. Jumatate de lot e compus din copii de profesori si de inspectori care primesc inainte de concurs subiectele de la o parte din profesorii care le propun. Sa fim seriosi, am mai participat si noi pe la olimpiadele voastre, stim cum functioneaza SSM-ul si ce manarii face Gazeta.
 • +12 (12 voturi)    
  Excelent! (Miercuri, 3 martie 2021, 21:27)

  muvis [utilizator]

  Excelent! Așteptăm să se rostogolească în școli.
  Iar cu ocazia asta poate renunțăm și la mediile anuale pentru admitere la liceu. Nu de alta, dar niște note mici îi indică copilului ce mai trebuie să studieze, pe când nota 10 în procesul de învățare nu-mi spune nimic (o fi copilul deștept sau subiectele slabe?).

  Și al meu a participat la onmg și a rămas surprins de câți elevi au avut probleme cu vezica vreo 5 minute. Bineînțeles că s-a prins de ce. Mă bucur că a văzut penibilul situației.
  • +2 (4 voturi)    
   Esecul este al organizatorilor (Joi, 4 martie 2021, 12:51)

   pehash [utilizator] i-a raspuns lui muvis

   Ar fi putut sa impuna niste reguli simple si clare:

   1. Candidatul este singur in camera si demonstreaza acest lucru la inceputul fiecarei sesiuni rotind camera 360. Materialele - creion si hartie (n pagini maxim) se prezinta camerei. Nici o carte sau alte materiale in campul vizual.
   2. Timp de rezolvare pentru fiecare problema x minute in care nu ai voie sa te ridici din fata camerei web. Pauza 10 minute si la fiecare noua sesiune se reia punctul 1.
   3. Problema se rezolva doar cu creion si hartie, in fata camerei web. Orice alt ajutor, orice material, orice persoana care intra in camera, orice iesire a candidatului din cadrul inregistrarii, orice discutie cu alte persoane in afara cadrului, duce la descalificarea automata.
   4. Fiecare problema rezolvata se probeaza prezentand camerei solutia si raspunul.
 • -3 (13 voturi)    
  Olimpioada Meditatorilor (Miercuri, 3 martie 2021, 22:40)

  nelos [utilizator]

  Toate olimpiadele scolare ale anului scolar 2020-2021 au fost amanate (prorogate) pentru anul scolar 2021/2022 prin ordinul de minustru 3824 din 03.11.2020. Nu inteleg de ce se incapataneaza unii sa organizeze ceva care nu este recunoscut de minister. Ce valoare pot avea rezultatele si ierarhiile? Mai bine s-ar numi Olimpiada Meditatorilor de Matematica.
  • +4 (8 voturi)    
   E bine și așa (Miercuri, 3 martie 2021, 23:03)

   muvis [utilizator] i-a raspuns lui nelos

   La următoarele faze vor participa fizic. Și se va vedea minciuna.
   De altfel, onmg a fost organizată fizic in săptămâna anterioară, dar o grămadă de școli din București n-au catadicsit să pună la dispoziție o clasă pentru participanți. Și au trebuit să o facă online pentru cei care au dorit. Noi ne-am bucurat și mulțumim.

   Așa se pot amâna și testările / evaluările din școli până revin elevii fizic. Nu cred că e bine sa privezi pe cei care vor sa învețe de acest lucru esențial, să îi arăți copilului ce trebuie să réparé sau să consolideze.
  • -1 (5 voturi)    
   fara subiect , doar cu predicat ... (Joi, 4 martie 2021, 10:13)

   Geometrie [utilizator] i-a raspuns lui nelos

   Din nou e plin cu destepti prosti pe aici
   • +2 (2 voturi)    
    Gologani (Sâmbătă, 6 martie 2021, 0:45)

    nelos [utilizator] i-a raspuns lui Geometrie

    Plini de gologani dar fara geometrie.
 • +11 (11 voturi)    
  E bine (Miercuri, 3 martie 2021, 22:43)

  hash [utilizator]

  Mie mi se pare extraordinar ca astfel de fraude incep sa apara in presa. Astea se fac de ani buni, 'la mica intelegere'.

  Odata cu aparitia in presa, incepem sa constientizam, ca societate, ca astfel de probleme ne trag in jos. Cam ca un alcoolic care bea de rupe si la un moment dat isi da seama ca e alcoolic. Poate incepe sa se si trateze, stiu eu?!
  • +4 (4 voturi)    
   Se simte nevoia (Miercuri, 3 martie 2021, 23:05)

   muvis [utilizator] i-a raspuns lui hash

   Da, trebuie rostogolită acum cât de mult.
 • +10 (12 voturi)    
  pai nu este uniform convergenta faptelor? (Miercuri, 3 martie 2021, 23:35)

  minus [utilizator]

  Cazul olimpiadei judetene 2019, cand județul Iași a avut 24.4% din totalul elevilor calificați din toată țara la clasa a V-a a fost cocolosit de domnul Profesor, care nu a vazut nimic anormal. Doar ca geniile din Iasi nu au mai confirmat ulterior.

  S-a furat si in sala, nu s-a intamplat nimic. Acum romanul e revoltat ca nu este lasat la furtul online, pai nu e firesc pentru el, cel cu mentalitatea consolidata de faptele anterioare?
  • +5 (5 voturi)    
   la ce le-a folosit (Joi, 4 martie 2021, 9:43)

   mandalau [utilizator] i-a raspuns lui minus

   La ce le-a folosit?
   Singura care a castigat a fost o firma de autocare din iasi care a inchirat n-spe autobuze sa plimbe copii :)
   aia 24% au umplut coada clasamentului la nationala...
 • +5 (15 voturi)    
  Frauda e parte a sistemului de olimpiade... (Joi, 4 martie 2021, 1:09)

  andipetre [utilizator]

  ...din pacate, mai ales la matematica. Profesorii "eminenti" muncesc exclusiv pentru olimpiade, lucreaza doar cu 2-3 elevi din 30, ignorand restul clasei, pe care ii considera inferiori. Frauda, pentru ca incalca grav dreptul la educatie al celorlalti. Si discriminare evidenta.

  Olimpicii anumitor profesori recapituleaza azi, in mod interesant, exact tehnicile prin care se rezolva subiectele de maine, de la olimpiada. Frauda deja binecunoscuta, cu radacini din vremea comunistilor.

  Elevii olimpici nu invata la scoala decat la matematica, pentru ca in rest directorii de scoli (parte a mafiei) ii obliga pe profesori sa ii cocoloseasca pe "premianti", care primesc 10 pe linie fara sa fie ascultati macar o data. Frauda, prin falsificarea notelor.

  Premiantii cocolositi devin ei insisi mici corupti. Mai nou, ei fraudeaza "modern", facandu-si grupuri de whatsapp prin care dau prietenilor din clasa rezolvarile la testele la matematica (singura materie pe care o stiu) in timpul acestora, cu acordul profesorului (caz real). Profesor care considera ca "olimpicul" arata astfel ca e si descurcaret, simpaticul de el! Frauda clasica, tipica pentru mentalitatea balcanica si sistemul de invatamant romanesc.

  Olimpiadele ar trebui sa fie competitii libere si corecte, fara a servi interesului profesorilor sau unor palmaresuri institutionale umflate artificial. In loc de asta, ele sunt o sursa de coruptie si educatie in meseria furtului a tinerei generatii de viitori "eminenti".

  Si, da, marii organizatori ai concursurilor cunosc intim fenomenul.
  • +5 (5 voturi)    
   .... (Joi, 4 martie 2021, 7:58)

   tirolez [utilizator] i-a raspuns lui andipetre

   In afara de ICHB eu n-am auzit nicio scoala in ultimii ani sa dea facilitati din astea, nici macar Vianu, pe motiv ca oricum sunt prea multi participanti, in special la informatica, matematica, fizica si nu le pot permite sa lipseasca etc.
   La noi nici macar acum, cand sunt orele online nu se da vreo facilitate, nici cand s-a dat la matematica, nici azi sau maine, sambata fiind olimpiada la fizica de ex.. In schimb e foarte ok sa se plece cate 1-2 saptamani in cantonament sau turneu la baschet, handbal, tenis etc. Nu din partea scolii, ca nici macar nu au echipa de ceva, activitati personale.
 • -2 (6 voturi)    
  jos ciuma rosie! (Joi, 4 martie 2021, 5:35)

  maiorulmura [utilizator]

  ne vedem la girafa
 • +2 (6 voturi)    
  dom Gologan face un pic de politica (Joi, 4 martie 2021, 9:34)

  mandalau [utilizator]

  Imi pare rau sa-l vad pe Gologan facand jocul PSD.
  Din pacate el a mai avut cateva derapaje in aceeasi directie in ultimele luni.

  El ar fi trebuit sa se retraga de mult din activitatile de selectie a loturilor. Nu poti ramane o vesnicie in acelasi loc. Nu e productiv si faci greseli voluntare sau involuntare. Din cand in cand trebuie sa mai apara oameni noi, cu idei noi.

  Pe de alta parte aceste olimpiade online sunt o mascarada, la unul din centrele in cauza din aproximativ 180 de copii doar 1/3 aveau camerele pornite si multe din ele erau "in tavan"!
  • +3 (3 voturi)    
   raspuns (Joi, 4 martie 2021, 10:16)

   Geometrie [utilizator] i-a raspuns lui mandalau

   Se scrie domnul profesor Gologan , nu dom Gologan ....
   Domnul profesor Gologan este un profund tip de dreapta ....deci chestia cu pesede este o gluma penibila
 • -1 (3 voturi)    
  dar cu ce eficienta si... (Joi, 4 martie 2021, 10:26)

  gwolf [utilizator]

  lipsa de eleganta imi cenzureaza comentariile acest site al "libertatii de exprimare".
  Draga redactie hotnews, gologanii lui Gologan ti-au intunecat judecata si principiile? de ce ma cenzurezi cand scriu clar si raspicat despre ipocritul asta ?
  Lasa comentariile libere, sa stie lumea despre cine da lectii de moralitate! acest abonat/mufat la elita banului public...
 • 0 (2 voturi)    
  Greseala (Joi, 4 martie 2021, 11:55)

  alin.coman [utilizator]

  Cum sa organizezi online concursuri/olimpiade si sa te astepti ca toti vor fi corecti, invatamantul online e o gluma
  • +1 (1 vot)    
   A se citi (Joi, 4 martie 2021, 19:06)

   Sofis [utilizator] i-a raspuns lui alin.coman

   Cum sa dai romanului sansa sa fure si sa nu o apuce? Pai actuala clasa de bugetari, de oameni de partid realizati, isi pregatesc odraselele.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by