"Există disponibilitate de dialog din partea profesorilor și sunt convins că și din celelalte părți există disponibilitate la dialog. Există mai multe variante de relocare care vor fi stabilite de comun acord între școală - inspectorat- primărie - părinți - minister”, a mai spus Cîmpeanu.
Practic, dimineață la ora 08.30, jumătate dintre profesori participau la protest, dintr-un total de 62. După câteva ore, profesorii au intat în sala de sport, dar continuă protestul și nu participă la cursuri.
Din informațiile Hotnews.ro, protestul vizează numirea din urmă cu câteva zile a unei echipe de directori, de către Inspectoratul Școlar Municipal, care nu are acordul majorității profesorilor și care are drept scop realizarea relocării.
Mai exact, după ce Marieta Popa - numită pe 4 ianuarie - a demisionat din funcția de director, consiliul profesoral a votat și a propus către inspectorat un director, însă ISMB a numit-o pe Luminița Gheorghiu, au precizat surse din școală.
Și elevii de clasa a XII-a - singurii care merg fizic la școală în scenariul galben care se aplică în București - s-au alăturat protestului și au plecat acasă, au precizat sursele HotNews.ro.
Ce spune fosta directoare, Silvia Mușătoiu, pe Facebook:
- „Inspectorul școlar general, alături de întreg Consiliul de Administrație al ISMB, i-a luat-o înainte primarului și ne-a semnat evacuarea. Mr. B nu prea are încredere în justiție și s-a gândit la planul B, pe care inspectorul general l-a pus în aplicare: a numit directorii care nu se opun evacuării. Așa că suntem cu un picior deja în stradă. Am protestat astăzi, alături de alți 30 de profesori, adică nu am intrat la ore.
- Noua directoare, radioasă, mi-a suflat în față că am orele tăiate. Foarte corect! Că doar asta înseamnă plata muncii: muncești - iei bani, nu muncești- nu iei bani, doar ca noile directoare nu înțelegeau aceste cuvinte acum vreo două zile. Așteptăm să se întoarcă cei 6 colegi de la întâlnirea cu domnul ministru.”
Atât părinții, cât și profesorii pun la îndoială expertiza potrivit căreia clădirea de patrimoniu în care se află Șincai, a cărei construcție a fost finalizată în 1928, ar avea un risc seismic de gradul II și acuză primăria condusă de Daniel Băluță de lipsă de transparență.
„Vă asigurăm că între vieţi omeneşti şi clădiri de patrimoniu, nimeni dintre noi nu contestă decizia de a alege vieţile omeneşti. Dar pericolul prăbuşirii zidurilor peste elevii şi profesorii colegiului nu este dovedit de Primăria Sectorului 4, care fie se încurcă în justificări din neştiinţă, fie ne încurcă pe noi cu rea intenţie”, arată în scrisoarea deschisă transmisă președintelui României cei 26 de profesori semnatari.
Reprezentanții Primăriei Sector 4 au declarat atunci pentru HotNews.ro că nu doresc să comenteze speța deoarece este pe rol un proces cu Consiliul de Administrație al liceului în ceea ce privește mutarea elevilor temporar în altă locație.
”Așteptăm hotărârea instanței și nu luăm nicio decizie până nu se pronunță instanța”, au declarat aceștia.
- În octombrie anul trecut, Primăria afirma, într-un comunicat, că „fiecare zi în plus petrecută de elevi și de personalul didactic și nedidactic în interiorul acesteia reprezintă un risc la adresa securității și integrității fizice a persoanelor” și acuza la rândul său Consiliul de Administrație de la Șincai că a „refuzat nejustificat eliberarea și predarea amplasamentului.
E o problema ce cere rezolvare.
Si care se poate rezolva acum, in alb sau negru.
N-o mai lalaiti atat, mama voastra de incapabili!
Vezi ca acuma blocam lucrarea. Oricum ne pi.... pe ea de justitie (ca intotdeauna).
Fac prinsoare ca se va debloca reparatia scolii in 2-3 saptamani, dupa ce se ajunge la o ''intelegere''.
Si o sa inceapa nea ministru sa isi puna cenusa in cap, ca vezi doamne a hotarat instanta, si noi stat de drept (adica de dat dreptul), bla bla bla