Credem că învățarea este cu atât mai plăcută pentru copii cu cât includem jocul în procesul de educație. Jocul are o putere fabuloasă asupra copiilor. Când ne gândim la joc, prima idee este cea de petrecere în mod armonios a timpului liber… de fapt, e mult mai mult: orice joc are o componentă educativă. Ceea ce face această învățare foarte plăcută este componenta distractivă a jocului, starea bună a copiilor încurajând interesul și răbdarea pentru o perioadă de timp mai lungă.

Lecție online pentru clasa a II-a, Figuri geometriceFoto: Intuitext

În acest context, proiectul Hotnews.ro și ScoalaIntuitext.ro vă oferă pentru clasele I-IV resurse educaționale în care cei mici vor regăsi situații de viață explicate pe înțelesul lor. După vizionarea fiecărui video, aveți Acces GRATUIT (prin creare de cont) către sute de resurse pentru clasa respectivă. La aceste resurse de calitate au acces atât învățătorii, cât și elevii.

Clasa a II-a, Matematică și explorarea mediului: Figuri geometrice: Pătrat, dreptunghi, triunghi, cerc, semicerc

În jurul nostru sunt nenumărate obiecte și, de aceea, este important să le cunoaștem forma. Dreptunghiul, triunghiul, pătratul sunt doar câteva dintre figurile geometrice despre care învață elevii de clasa a II-a.

Cum se formează aceste figuri geometrice? Învățăm împreună cu ajutorul acestei scurte lecții online.

Ce multe obiecte sunt in imaginea de mai sus…

Ce formă are acest aparat foto? Da, este un dreptunghi. Un dreptunghi este figura cu laturile egale două câte două.

Dar ce figură geometrică indică obiectul marcat în imaginea de mai jos? Acest obiect are formă de triunghi, triunghiul este figura geometrică cu trei laturi (are o linie orizontală și două oblice).

Acum privește tabloul cu căluț. Ce formă are? Este un pătrat: figura geometrică cu patru laturi egale.

Te întreb acum: ce formă are suportul globului pământesc? Da, este un semicerc, iar globul pământesc are formă de cerc. Semicercul este jumătate dintr-un cerc.

Să recapitulăm.

Toate aceste explicații se regăsesc și în acest filmuleț

Null

ScoalaIntuitext.ro este un produs educațional online, AVIZAT de Ministerul Educației și Cercetării, produs în care veți regăsi 100% programa școlară pentru clasele I-IV. ScoalaIntuitext.ro face parte din portofoliul de produse INTUITEXT.