Profesorii de la Universitatea ''Aurel Vlaicu'' (UAV) Arad au reuşit să producă zeci de litri de dezinfectant, în laboratoarele de cercetare, pe care l-au donat ulterior unui număr de trei spitale din judeţele Arad, Timiş şi Caraş-Severin.

HotNews.roFoto: Hotnews

Rectorul UAV, Ramona Lile, a precizat că dezinfectantul a fost produs de către cadrele didactice în Institutul de Cercetare şi Inovare din cadrul universităţii şi respectă reţeta avizată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

"Universitatea noastră este alături de autorităţile locale şi oferim sprijinul nostru necondiţionat în lupta împotriva virusului COVID-19. Punem la dispoziţia autorităţilor laboratoarele noastre, expertiza cadrelor didactice pentru a produce la Arad dezinfectantul atât de necesar în această perioadă", a declarat Ramona Lile.

Reprezentanţii universității spun că au fost folosite deja toate stocurile de materie primă necesară, dar se fac eforturi pentru a se achiziţiona substanţele din care este produs dezinfectantul, fiind lansate comenzi noi.