​​Ministerul Educației anunță că împreună cu o organizație neguvernamentală și cu sprijinul unui hipermarket va ajuta profesorii și elevii din comunitățile dezavantajate să aibă acces la tehnologie, în vederea continuării învățării de acasă în timpul închiderii școlilor. Pe platforma narada.online profesorii au la dispoziție un formular pentru exprimarea nevoilor materiale pe care aceștia și elevii lor le au în demersul pe care îl desfășoară acum pentru continuarea educației la distanță.

LaptopuriFoto: Captura YouTube

Obiectivul acestui instrument este acela de a atrage și de a coagula comunitățile locale, astfel încât să fie acoperite cât mai multe nevoi într-un timp cât mai scurt. Deja dotările materiale pentru profesorii din opt comunități defavorizate, în ceea ce privește educația în medii digitale și pentru elevii lor, vor fi realizate în scurt timp, anunță Ministerul Educației.

Pe platforma narada.online vor fi disponibile spații de lucru pentru fiecare dintre aplicațiile digitale folosite de profesori în predarea la distanță. În acest spațiu virtual platformele și software-urile educaționale disponibile sunt gratuite, iar experții pot oferi sprijin constant pentru cele peste 30.000 de cadre didactice în familiarizarea cu aplicațiile.

Începând cu data de 1 aprilie, în cadrul platformei digitale, prin intermediul NaradiX, vor fi generate clase digitale susținute de oameni de afaceri, personalități din showbiz, profesori și traineri.

Totodată vor fi abordate subiecte de interes pentru elevi, studenți și profesori, cu referire la perioada în care ne aflăm.

„În contextul actual, mai mult decât oricând, oamenii s-au solidarizat în jurul educației. Inițiativa «Reacție pentru educație» vine să contribuie în această perioadă în care, deși despărțiți unii de alții, învățarea trebuie să continue. Îmi doresc ca acest moment să deschidă drumul prin care tehnologia în educație să fie accesibilă tuturor”, a declarat Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării. „Am pus cap la cap resursele de care dispunem, pornind de la avantajele științei și tehnologiei, canalele de comunicare, până la comunitatea de voluntari și companii, pentru a veni în întâmpinarea profesorilor ce caută acum soluții de a rămâne aproape de elevii lor”, spune Andra Munteanu, co-fondator Narada.

Această inițiativă, denumită „Reacție pentru educație”, este implementată de Ministerul Educației și Cercetării și organizația neguvernamentală Narada, cu sprijinul Cora România.