Elevii de la clasele pregătitoare din București vor fi distribuiți în clase în ordine alfabetică în anul școlar 2020-2021 și cu o repartizare echilibrată de fete și băieți, potrivit procedurii afișate pe site-ul ismb.ro. Procedura arată că toți elevii înscriși într-o școală vor fi ordonați alfabetic, realizându-se două liste organizate pe criteriul de gen.

Elevi in clasaFoto: Agerpres

Distribuirea elevilor pe clase se face în ordine alfabetică, câte un elev la fiecare clasă existentă (primul copil va fi cuprins în clasa pregătitoare A, al doilea copil în clasa pregătitoare B, ș.a.m.d până la ultima clasă, după care se reia repartizarea, următorul copil fiind cuprins în clasa pregătitoare A și tot așa).

”Pentru a se asigura echilibrarea claselor constituite, acest algoritm se aplică separat celor 2 liste organizate pe criteriul de gen”, arată procedura ISMB.

În cazul copiilor gemeni/tripleți, părintele/tutorele legal instituit/reprezentantul legal depune o declarație la școală prin care precizează dacă dorește repartizarea fraților în aceeași clasă sau în clase diferite.

În situația în care părintele/tutorele legal instituit/reprezentantul legal dorește înscrierea fraților în aceeași clasă, aceștia vor fi repartizați în clasa în care a fost distribuit primul dintre frați.

Conducerea școlii ia măsuri pentru distribuirea echilibrată în clase a elevilor cu CES pentru care au fost depuse documente doveditoare la dosar. În situația în care un elev cu CES a fost distribuit într-o clasă în care a mai fost distribuit un alt elev cu CES, acesta va fi distribuit în clasa imediat următoare.

Consultă aici întreaga procedură de distribuire a elevilor la clasa pregătitoare 2020-2021

Citiți și: