​Guvernul scoate din lege sintagma „abonament” de transport pentru a putea deconta naveta elevilor. O ordonanță de urgență în acest sens a fost anunțată de vicepremierul Raluca Turcan. De asemenea, Guvernul ia în calcul posibilitatea de a condiționa aprobarea licențelor transportatorilor de realizarea transportului gratuit pentru elevii navetiști.

Raluca TurcanFoto: Guvernul Romaniei

​„Pentru a rezolva problema transportului școlar, blocat de la includerea în serviciul public de către CCR, Guvernul a decis ca, până la comunicarea motivării deciziei Curții, să adopte o ordonanță prin care se elimină sintagma ”abonament” de transport. Vom pune astfel Legea Educației în acord cu decizia CCR și vom permite decontarea navetei școlare”, a spus Turcan.

În perioada următoare se va face o evaluare exactă a numărului de elevi navetiști, a distanțelor parcurse de ei, a sumelor necesare pentru decontarea integrală, precum și a posibilității de a condiționa aprobarea licențelor transportatorilor de realizarea transportului gratuit pentru elevii navetiști.