​Curtea Constituțională a admis astăzi obiecția de neconstituționalitate asupra legii prin care Guvernul României și-a asumat răspunderea pentru a rezolva efectele Ordonanței de urgență cu numărul 51/2019prin care se elimina transportul elevilor din sfera serviciilor publice.

HotNews.roFoto: Hotnews

​Cu toate acestea, reprezentanții Consiliului Național al Elevilor cred că problema transportului elevilor va rămâne nerezolvată până când serviciile de transport nu vor redeveni servicii publice. ”În caz contrar, operatorii de transport nu vor mai avea nicio obligație să transporte elevi și să ofere reduceri pentru aceștia - fenomen asupra căruia Inspecția de Stat pentru Controlul Rutier (ISCTR) închide ochii cu bună știință. În 2018, de pildă, ISCTR a dat amenzi pentru nerespectarea legislației în vigoare pentru doar doi operatori de transport în toată țara”, arată elevii.

Elevii de la CNE spun că sunt dezamăgiți de modul în care Guvernul României gestionează transportul elevilor, mai ales având în vedere faptul că vara trecută cei care sunt acum la guvernare cereau sesiune parlamentară extraordinară pentru a abroga OUG.

„Elevii din România s-au săturat să fie priviți drept pioni în jocul politic al decidenților. Solicităm imediata intervenție a Parlamentului României pentru a respinge OUG. Menționăm, de asemenea, că reprezentanții elevilor din România au inițiat demersuri pentru a crea cadrul de intervenție al Comisiei Europene și pentru a debloca transportul elevilor”, a declarat Antonia-Laura PUP, președintele Consiliului Național al Elevilor.

Citiți și:

CCR a admis sesizările PSD privind admiterea la Institutul Național al Magistraturii și privind asumarea Guvernului pe abrogarea OUG 51

Cum va debloca Ministerul Educației situația transportului elevilor: De la 1 septembrie elevii ar putea circula gratuit doar pe baza carnetului