Viorel Jinga a primit cele mai multe voturi la alegerea membrilor Senatului Universității de Medicină și Farmacie (UMF) Carol Davila din București. Jinga candidează și pentru funcția de rector al UMF București. Cu 757 de voturi, Viorel Jinga îi surclasează pe ceilalți doi contracandidați la funcția de rector, care au candidat pentru un loc în Senat: Adrian Streinu-Cercel - 451 voturi și Cătălina Poiană - 412 voturi. Pe locul 11 în lista membrilor Senatului, care provin de la Facultatea de Medicină, se află Mircea Beuran, recent implicat în scandalul pacientei arse de la Spitalul Floreasca, care ulterior a decedat. Mircea Beuran a obținut 447 voturi.

Mircea BeuranFoto: Agerpres

Mircea Beuran este în prezent președintele Senatului UMF ”Carol Davila” din București, funcție pe care o va ocupa până pe 27 ianuarie 2020, când vor avea loc alegeri pentru funcția de președinte al Senatului. Alegerea președintelui se va face tot prin vot, la care vor participa cei proaspăt votați membri în Senatul UMF și 39 de studenți.

Actualul rector al universității, acad. Ioanel Sinescu, a primit 523 de voturi.

Consultă aici: Lista completă cu reprezentanții aleși în Senatul UMF Carol Davila

Numărul de voturi primite de fiecare membru ales al Senatului poate fi un indicator pentru alegerea viitorului rector, eveniment care va avea loc în luna februarie. Prima rundă de alegeri pentru funcția de rector va avea loc pe 10 februarie, urmând ca pe 17 februarie să aibă loc cel de-al doilea tur de scrutin.

Cei trei candidați înscriși pentru funcția de rector sunt: Cătălina Poiană, președintele Colegiului Medicilor din București, Viorel Jinga - medic primar urolog, șef al Clinicii de Urologie din cadrul Spitalului Clinic „Prof. dr. Th Burghele”, și Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş”. Toți cei trei candidați sunt profesori la UMF București și lucrează în spitalele din Capitală.

Citiți și: Alegeri la UMF București: Cine sunt cei trei medici care candidează pentru funcția de rector