Cercetătorii învață să devină antreprenori într-un proiect de 1,5 milioane de euro la Politehnica din București

de Redactia     HotNews.ro
Vineri, 19 iulie 2019, 16:39 Actualitate | Educatie


Universitatea Politehnică din Bucureşti
Foto: Hotnews
Universitatea Politehnica din Bucureşti (UPB) a demarat un proiect în valoare de aproximativ 1,5 milioane de euro privind dezvoltarea competenţelor de antreprenoriat, la care vor participa 100 de doctoranzi şi postdoctoranzi, potrivit Agepres.

"Dezvoltarea competenţelor de antreprenoriat ale doctoranzilor şi postdoctoranzilor - cheie a succesului în carieră (A-Succes)" este format din 70 de studenţi doctoranzi cu frecvenţă, înmatriculaţi în ultimii doi ani ai programului de studii doctorale, şi 30 de cercetători postdoctorat care au obţinut titlul ştiinţific de doctor cu cel mult 5 ani înainte de admiterea în programul postdoctoral, arată un comunicat al Politehnicii.

Proiectul este dedicat pentru domeniile de cercetare precum inginerie electrică, inginerie energetică, inginerie electronică, telecomunicaţii şi tehnologii informaţionale, calculatoare şi tehnologia informaţiei şi ingineria sistemelor.

"Proiectul implică participarea acestora la programe de formare antreprenorială, module de cursuri complementare, orientare şi consiliere profesională, precum şi activităţi de învăţare la un potenţial loc de muncă/cercetare/inovare, dezvoltate în parteneriat cu agenţi economici şi actori din domeniul CDI, cu accent pe sectoarele economice cu potenţial competitiv identificate conform SNC şi domeniile de specializare inteligentă conform SNCDI, în sprijinul consolidării şi creşterii calităţii sistemelor de educaţie şi formare profesională", se mai arată în comunicat.

Implementat în perioada 10 iulie 2019 - 9 iunie 2021, proiectul este cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Capital Uman, având un buget total de 6.960.553,38 lei, din care 6.863.240,36 lei valoare nerambusabilă UE. Partener în cadrul proiectului "A-Succes" este Asociaţia Comitetul Naţional Român al Consiliului Mondial al Energiei


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram..*.


542 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    In principiu este un lucru bun. (Vineri, 19 iulie 2019, 17:22)

    Habermas [utilizator]

    In practica, programele antreprenoriale finantate din bani publici au rezultate zero. Detinatorii unei diplome de doctorat nu vor deveni antreprenori datorita participarii la astfel de programe. Acestea din urma pot cel mult sa stimuleze interesul celor vizati pentru entreprenoriat - si mai departe depinde de ei. Asta este maximul care se poate spera. Nu vorbesc din auzite ci din traite. "Antreprenorialism-ul asta de stat" este - cu foarte putine exceptii - o pierdere de timp si bani.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by