Zeci de mii de liceeni din mai multe land-uri din Germania au semnat o petiție după ce vinerea trecută au susținut testele la matematică cu ajutorul cărora intră la universitate, potrivit Deutsche Welle.

ExamenFoto: Flickr/ Alex France

Elevii sunt nemulțumiți de dificultatea testelor la matematică pe care le-au dat. ”În 2016 testele au fost exigente, în 2017 puteau fi făcute, în 2018 au fost aproape ușoare, dar în 2019 testele au inclus brusc întrebări pe care nimeni nu le văzuse anterior”, se arată în petiție.

Documentul a fost semnat de elevi din 9 landuri, printre care și Bavaria, unde mai mult de 60.000 de persoane au semnat petiția. Elevii care au susținut examenul vinerea trecută au avut de rezolvat probleme din analiză matematică, geometrie și probabilități.

Fiecare dintre cele 16 state ale Germaniei și-au alcătuit propria versiune a testului final prin care elevii au acces la universitate.

Președintele Asociației Germane de Educație, Udo Beckmann, a declarat că exmanitorii ar putea să aibă criterii de evaluare a lucrărilor pentru acest an, în caz că liceeni au dreptate.

Examenul pe care elevii de liceu face parte dintre examenele pe care elevii trebuie să le susțină pentru a obține certificatul de absolvire cunoscut sub numele de Abitur, pe care elevii germanitrebui să-l prezinte la universitate.

Și în 2016 au fost plângeri din partea liceeniilor din Saxonia Inferioară cu privire la dificultatea testului la matematică, prilej cu care examinatorii au luat în discuție să fie mai îngăduitori în privința criteriilor de evaluare.

MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unei minți sănătoase. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Educație!