Ministerul Educaţiei a reacționat după ce Consiliul Naţional al Elevilor a îndemnat elevii să boicoteze Simularea Evaluării Naţionale 2019. Ministerul arată că organizează simulările cu scopul să-i familiarizeze pe elevi cu rigorile testelor pe care le vor susţine la finalul ciclului gimnazial/liceal, să stabilească nivelul real de pregătire atins în această etapă, precum şi să optimizeze pregătirea în vederea obținerii unor rezultate satisfăcătoare în cadrul examenelor naționale.

Ministerul EducatieiFoto: edu.ro

CITEŞTE ŞI Simulare Evaluare Națională 2019. Elevii protestează faţă de simularea de la clasa a VII-a: Dăm foaia goală

CITEŞTE ŞI Simulare Evaluare Națională 2019. Subiectele la română primite de elevii din clasele a VII-a și a VIII-a. FOTO

"Proiectul de ordin de ministru prin care a fost aprobată organizarea simulării Evaluării Naționale și a simulării probelor scrise ale examenului național de Bacalaureat, în anul școlar 2018-2019, a fost dezbătut în cadrul Comisiei de Dialog Social din care fac parte reprezentanții elevilor, părinților, profesorilor și ai altor parteneri sociali, majoritatea susținând acest demers care vine în sprijinul elevilor", se arată în punctul de vedere al Ministerului Educaţiei.

În precizările MEN, sunt date şi date statistice care arată că, în anul 2018, la Evaluarea Naţională din 150.603 candidați înscriși, 55.080 elevi nu au obținut nota 5 la proba de Matematică, iar 31.440 de elevi au luat note sub 5 la proba de Limba și Literatura Română.

"Rezultatele obținute de elevi la examenele naționale arată că se impune intensificarea eforturilor tuturor factorilor implicaţi pentru asigurarea succesului educațional al tuturor copiilor, inclusiv al copiilor din grupurile marginalizate social și în situație de risc de abandon şcolar, accesului egal al acestora la oportunități, drepturi și servicii din domeniul educațional, precum și pentru ameliorarea rezultatelor elevilor la examenele naţionale", se arată în documentul MEN.

După simulare, rezultatele elevilor vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții individuale, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral. Fiecare şcoală va adopta măsurile adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor școlare, inclusiv prin activități de pregătire suplimentară.

MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unei minți sănătoase. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Educație!