Potrivit medicilor de la spitalul de copii Grigore Alexandrescu, prognosticul este rezervat privind starea de sanatate a fetitei nou-nascute, victima neglijentei unei asistente. Bebelusul este in supraveghere la Sectia de terapie intensiva, fiind sub medicatie. Bebelusul a fost supus, luni, unei interventii chirurgicale de transplant de piele, medicii luand hotararea de a face operatia.

Bebelusul de cateva zile a ajuns la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Bucuresti, cu arsuri grave, dupa ce o asistenta de la Materniatea "Bucur" din Bucuresti, unde s-a nascut, l-a uitat in incubator, in noaptea de vineri spre sambata. Parintii acestuia spun ca sunt decisi sa dea in judecata cadrele medicale.

Prof dr. Dan Enescu, chirurgul care a efectuat operatia, a calificat interventia drept una complicata, care implica riscuri. Anterior, Enescu afirmase ca acest caz este unul "extrem de grav".

Profesor doctor Alexandru Ciocalteu, managerul Spitalului "Sf. Ioan" - institutie care are in subordine Maternitatea Bucur, a declarat, luni, ca asistentei care era de serviciu in noaptea de 13 spre 14 noiembrie i s-a desfacut contractul de munca.

In cazul sefului Sectiei neonatologie si al asistentei sefe s-a luat masura reducerii salariilor si a indemnizatiilor cu 10% timp de trei luni. In cazul acestora doi, in plus, Ciocalteu a hotarat schimbarea din functii.

Bebelusul, nascut in 11 noiembrie la Maternitatea Bucur din Capitala, a ajuns, sambata, la Spitalul de copii "Grigore Alexandrescu" cu arsura profunda pe 20% din suprafata corpului, dupa ce a fost uitat de o asistenta in incubator.