Intalnire webPR.ro

VIDEO Dr. Radu Bogdan Mateescu: Pacientii care au avut o recadere la terapia standard pentru hepatita C sunt canditatii ideali la tripla terapie

de     Smile Media
Marţi, 9 aprilie 2013, 19:27 DoctorH - DoctorH Actualitate


Dr. Radu Bogdan Mateescu
Foto: Hotnews
In Romania, aproximativ 600.000 de persoane sunt infectate cu virusul hepatic C. Spre deosibire de alte infectii virale cu impact social, precum HIV sau hepatita B, pentru hepatita C exista tratamente care ajuta la eliminarea virusului din organism si vindecarea pacientilor. Rata de succes variaza foarte mult in functie de genotipul virusului, viremie, varsta si schema de tratament aleasa. Dr. Radu Bogdan Mateescu, medic specialist gastroenterologie, a discutat online despre accesul bolnavilor de hepatita C la noile terapii. UPDATE: Dr. Radu Bogdan Mateescu a raspuns la toate intrebarile primite.

Fragmente din interviul video:
 • Pacientii care au avut o recadere la terapia standard sunt canditatii ideali la tripla terapie
 • Tripla terapie este disponibila si la noi in tara, exista pe piata si se poate face
 • Tripla terapie inseamna ca la terapie standard de pana acum, adica interferon pegilat si ribavirina, se adauga un nou medicament, cu actiune directa antivirala
 • Adaugarea unui astfel de medicament creste foarte mult rata de raspuns a pacientilor care au raspuns initial pe durata tratamentului la dupla terapie si au recazut 6 luni mai tarziu. Practic, dubleaza aceasta rata de raspuns.
 • Pentru cei care nu au raspuns in timpul dublei terapii, inseamna ca atunci cand le dam tripla terapie, le dam doua medicamente ineficiente - interferonul si ribavirina - si un al treilea, acest antiviral direct, care va trebui sa duca pe umerii lui singur greul luptei impotriva virusului, iar virusul C este un virus care se adapteaza foarte repede daca ii dai un singur medicament. La fel ca bacteriile, va gasi o cale sa devina rezistent la noul medicament, iar tripla terapie la non-responderi nu este grozava
 • Casa Nationala de Asigurari de Sanatate suporta integral tratamentul pacientilor cu dubla terapie. Rezultatele obtinute sunt foarte bune. In urma cu cativa ani existau niste liste de asteptare interminabile, astazi dureaza la cateva saptamani (3-4) pana la cateva luni aprobarea de tratament.
 • Tripla terapie inseamna o incarcatura financiara importanta, de aceea se analizeaza posibilitatea ca aceasta tripla terapie sa fie suportata de catre Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, insa ramane de vazut cat si cum.
 • Probabil ca medicamentele vor fi date gratuit, dar ramane de vazut cat va suporta Casa de asigurari, cat vor plati companiile farmaceutice implicate - este o chestiune economica si are loc o negociere in acest sens.
 • Pacientii vor avea tripla terapie, aceia la care tripla terapie va avea sansele cele mai bune sa fie cea mai efiecienta.
Urmariti integral materialul video:Dr. Radu Bogdan Mateescu, absolvent al Universitatii de Medicina si Farmacie “Carol Davila”din Bucuresti, este seful sectiei de Gastroenterologie din cadrul spitalului Colentina din Bucuresti.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram..*.


20684 vizualizari

 • Tratament (Marţi, 9 aprilie 2013, 19:49)

  Cristi [anonim]

  Buna ziua,
  Fac tratament de 2 ani pentru Hepatita C cu baraclude (entecavir) 0,5. Rezultatele sunt f bune, virusul este in prezent nedetectabil la analize. Cu toate acestea, am inteles de la medici ca asta nu inseamna o vindecare completa si ca virusul inca ar fi prezent, insa in concentratii extrem de mici. Exista in prezent un alt tratament mai bun, care sa ofere siguranta unei vindecari complete?
  Va multumesc!
  • Raspuns (Miercuri, 10 aprilie 2013, 13:31)

   Radu Bogdan Mateescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Cristi

   Buna ziua tuturor si va multumesc pentru intrebari!
   Entecavirul suprima foarte eficient inmultirea virusului, pe tot timpul cat faceti tratamentul, dar nu il elimina complet decat foarte rar. Un tratament ce poate elimina complet virusul, este drept tot cu rezultate mediocre, (dar mai bune decat ale entecavirului) este cel bazat pe interferon. In alegerea terapiei conteaza mai multi factori, nu numai "eficienta bruta" si varsta Dvs, si alte boli pe care le aveti.
 • De unde sa reinceapa ? (Marţi, 9 aprilie 2013, 20:45)

  Constatin [anonim]

  Am o nepoata de 21 de ani. Pe la varsta de 4-5 ani a contractat virul Hepatitei C in urma unei transfuzii de sange la Spitalul Grigore Alexandrescu. Nu am fost in permanenta la curent cu mersul tratamentului. Pe la varsta de 14 ani a urmat un tratament neconventional cu asa-numitele pastile preparate pe baza de gandaci. In urma unor analiza ulterioare, nu stiu ce fel, familia era foarte bucuroasa ca virusul nu ar mai fi. Totusi, personal, mai am unele indoieli si mi-e teama sa nu fie doar o perioada de acalmie. Intrebarea este unde poate nepoata mea gasi consultanta pentru a relua analizele si a vedea ce este de facut. Multumesc !
  • Raspuns (Miercuri, 10 aprilie 2013, 13:34)

   Radu Bogdan Mateescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Constatin

   Nepoata Dvs poate fi consultata de catre orice specialist in gastroenterologie (din reteaua de stat sau din cea privata), care va stabili daca virusul mai exista (prin intermediul masurarii incarcaturii virale) si daca da, in ce stadiu este boala ficatului si ce tratament ii este indicat.
 • Hepatita C (Marţi, 9 aprilie 2013, 21:05)

  Georgeta [anonim]

  Am 56 de ani, mi-a fost detectat virusul hepatitei C dupa o serie de transfuzii efectuate ca urmare a unor hemoragii digestive si, ulterior, a rezectiei de ulcer duodenal; interventia chirurgicala a avut loc acum 38 de ani; in aceste conditii, este posibila si recomandabila o terapie care sa elimine virusul respectiv? Daca da, ce presupune aceasta terapie si cum ar trebui sa procedez?
  Multumesc!
  Cu respect,
  Georgeta S
  • Raspuns (Miercuri, 10 aprilie 2013, 13:37)

   Radu Bogdan Mateescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Georgeta

   Inteleg ca infectia cu virusul hepatitic C este prezenta la Dvs (asta nu inseamna doar ca anticorpii anti VHC sunt prezenti !). In principiu tratamentul antiviral este indicat, dar raspunsul exact depinde si de alti factori, cum ar fi severitatea bolii hepatice, alte boli coexistente; aceste lucruri sunt stabilite de catre specialistul gastroenterolog sau infectionist, in urma unei consultatii. Un raspuns fara sa fiti consultata ar fi incorect.
 • Tripla terapie (Marţi, 9 aprilie 2013, 22:56)

  horias [anonim]

  Prevedeti accesul la tripla terapie si pentru non-responderii la terapia standard (PegIFN RBV)? Daca da, incepand de cand?
  • Raspuns (Miercuri, 10 aprilie 2013, 13:51)

   Radu Bogdan Mateescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui horias

   Discutam despre posibilitatea tratarii nonresponderilor cu tripla terapie, dar, sansa vindecarii la acesti pacienti este mai mica decat la alte categorii, astfel incat decizia definitiva nu a fost luata, aici intervenind, cum altfel?, si analize economice (de cost-beneficiu). Faptul ca nu au raspuns la tratamentul cu interferon si cu ribavirina (2/3 din tripla terapie!), lasa "greul" luptei antivirale pe umerii noului medicament, antiviral direct. Din experienta internationala, stim ca virusul devine rezistent rapid daca doar 1 din 3 medicamente functioneaza si ca pacientul pierde si aceasta sansa. Probabil ca mai intelept este sa mai astepte (in viitorul apropiat, sunt studii in curs) aparitia unor alte medicamente care sa faca parte dintr-un "cocktail" antiviral.
 • Vindecare...cum si cind? (Marţi, 9 aprilie 2013, 23:01)

  IancuJianu [utilizator]

  Buna ziua
  Un cumnat face tratament pentru hep B de 3 ani cu Baraclude de 0,5 iar viremia este nedectabila., TGP si TGO in limite normale dar spre limita superioara. Daca si cind poate spera in vindecare cu acest tratament sau cu altceva mai bun. Din informatiile unui site (www.hepato.ro foarte pertinent dealtfel) am dedus ca situatia nu e tocmai roza. Gresesc?
  Multumesc anticipat!
  • Raspuns (Miercuri, 10 aprilie 2013, 14:00)

   Radu Bogdan Mateescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui IancuJianu

   Sansa de "vindecare" este foarte redusa: cat ia acest tratament, virusul este "aproape" inexistent, deci evolutia bolii (ciroza) este franata; cand va opri tratamentul sau daca virusul va deveni rezistent la el, viremia va creste ca semn al reactivarii infectiei, iar evolutia cirozei se va accelera. Nu trebuie sa uitati ca acest stadiu al bolii de ficat (ciroza) poate creea probleme chiar in perioada in care inmultirea virusului este suprimata (se pot rupe varicele, se poate strica rinichiul, etc), ceea ce impune supravegherea continua, sub coordonarea unui gastroenterolog sau internist. Orice tratament in ciroza este mai rau tolerat si mai riscant pentru pacient (ficatul ramane sursa principala de "detoxifiere" a medicamentelor, iar ciroza presupune un grad de insuficienta hepatica.
 • pe cand o discutie online despre Hep B+D (Miercuri, 10 aprilie 2013, 7:33)

  Mona [anonim]

  Astept o discutie online si cu/depre pacienti cu Hep B+D. Ma intereseaza NOUA terapie a pacientilor cu vieremie Hep. B nedetectabila, dar cu vieremie f. mare pt Hep. D.
  • Raspuns (Miercuri, 10 aprilie 2013, 13:54)

   Radu Bogdan Mateescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Mona

   Si Dvs si toti cei care avem pacienti infecati cu virus D asteptam "noutati" terapeutice; din pacate, in afara a ceea ce cunoasteti deja (regimurile cu interferon), nu exista nimic la orizont. Primele semne vor fi reprezentate de medicamente ce vin sub forma de studiu, medicul Dvs curant putand decide sa va propuna inrolarea intr-unul din ele.
 • tratamentul cu interferon (Miercuri, 10 aprilie 2013, 8:37)

  Mariana [anonim]

  Buna ziua,
  Sotul meu are hepatita C depistata acum 2 ani si este pe lista de asteptare pentru a primi tratamentul cu interferon. Cat de agresiv este acest tratament si ce reactii adverse are? Pentru a diminua posibilele reactii adverse ale interferonului trebuie administrate anumite medicamente sau vitamine ?
  Multumesc anticipat!
  • Raspuns (Miercuri, 10 aprilie 2013, 13:42)

   Radu Bogdan Mateescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Mariana

   Tratamentul cu interferon (combinat cu ribavirina) nu este "agresiv", dar poate avea reactii adverse, cam la 50% dintre pacienti; majoritatea sunt reactii adverse usoare si/sau temporare (dispar dupa 3-4 injectii), constand in oboseala, frisoane, dureri musculare, dar rar, reactiile adverse pot fi periculoase (modificari ale celulelor sangelui, risc de sinucidere) si pot impune oprirea tratamentului (cel care decide este medicul curant, care cunoaste care sunt regulile dupa care trebuie supravegheat pacientul. Pe scurt: nu trebuie sa va temeti de tratament, dar trebuie sa discutati cu medicul curant care sunt reactiile adverse si care este planul de urmarire (de obicei analize de sange si o vizita medicala cel putin o data pe luna).
 • Analize normale (Miercuri, 10 aprilie 2013, 8:55)

  Radu [anonim]

  Am avut o problema acum 2 ani de zile cand mi-am facut analizele de sange un pachet complet printre care si markeri pentru hel A, B si C. La cel de C la analizele normale apare ca este virusul, in urma viremiei nu a aparut nimica, si anul trecut acelasi proces l-am facut, analize plus viremie si la ultima nu iese nimica. Anul acesta nu a mai aparut nici la marker de hep C, am toate analizele in limite normale. Ce sa cred despre acest lucru?. Va multumesc
  • Raspuns (Miercuri, 10 aprilie 2013, 13:45)

   Radu Bogdan Mateescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Radu

   Ceea ce va iesea Dvs prezent erau anticorpii impotriva virusului (de altfel acestia nu sunt protectori, doar semnaleaza contactul - candva- al organismului cu virusul). Faptul ca nu exista viremie detectabila, inseamna ca nu sunteti infectat!
 • medicina naturista (Miercuri, 10 aprilie 2013, 9:23)

  ionut [anonim]

  Buna ziua,
  Va rog sa-mi spuneti care este parerea dvs. in legatura cu plantele imunostimulatoare gen: cordyceps, ganoderma lucidum si eurycoma longifolia. Acestea sunt folosite de foarte mult timp in orient, iar conform bibliotecii nationale de medicina PUBMED din USA exista mii de studii care arata eficienta lor; deja se folosesc in sistemele de sanatate din Australia si Japonia. Se stie ca medicina naturista ofera optiuni fara prea multe "efecte adverse" precum face cea alopata. Ce parghii are un medic din sistem sa recomande asemenea alternative? Ce parare aveti despre conceptul de "detoxifiere" in medicina preventiva?
  Multumesc!
  • Raspuns (Miercuri, 10 aprilie 2013, 14:06)

   Radu Bogdan Mateescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui ionut

   Sincer, nu cred in solutiile "naturiste". Nu cunosc dovezile de care vorbiti Dvs, dar stiu ca daca ceva ar fi eficient, cu siguranta ar fi preluat si valorificat (dincolo de "gloria" de a reusi tratarea bolii, aici sunt implicatii financiare la care nicio mare companie farma nu este imuna). Stiu ca principala cauza de toxicitate hepatica (adeseori cu final letal) in tarile dezvoltate, care tin evidenta acestor cazuri, este utilizarea produselor "naturiste" sau "traditionale". Pe PUBMED se pot scrie multe, controlul este doar unul al formei, nu si al continutului (nu verifica nimeni ce zici tu ca ai facut intr-un studiu). Dar nimeni nu urmeaza calea indicata de acel studiu. Deci, in lipsa de ceva mai bun, ramaneti de partea mai sigura a medicinei clasice.
 • HVC (Miercuri, 10 aprilie 2013, 10:24)

  florinel [anonim]

  Am terminat a doua oara in cinci ani tratamentul cu interferon si copegus(de cate 48 sapt.). Dupa sase luni de la terminarea tratamentului a reaparut viremia (1200 sau log10,17).Sa urmez a treia oara tratamentul? Sau aveti o alta solutie? Am 57 ani.
  • Raspuns (Miercuri, 10 aprilie 2013, 14:12)

   Radu Bogdan Mateescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui florinel

   Nu va sfatuiesc sa incercati si a treia oara: sansa Dvs de succes este minima, dar efectele adverse pot fi serioase. Dar pentru Dvs, varianta care se prefigureaza la orizont, a triplei terapii (cele doua medicamente incercate PLUS una dintre medicamntele numite antivirale directe, nou aparute, va fi probabil (va tin pumnii) castigatoare: la pacienti cu recadere (caDvs) succesul triplei terapii este de aprox 70% (fata de sub 10% catati avut INAINTE de a incepe a doua schema). Cat de curant (saptamani-luni) Casa Nationala de Asig de Sanatate va lua o decizie in privinta "suportarii" costului triplei terapii, dar medicamentele sunt deja disponibile in farmacie (contra-cost).
 • Intrebare (Miercuri, 10 aprilie 2013, 11:03)

  Andrada [anonim]

  Buna ziua, domnule doctor!
  Sotul meu a fost diagnosticat in urma cu doi ani si jumatate cu hepatita C.
  Dupa un an de asteptare, a inceput tratamentul cu interferon si ribavirina. A urmat tratamentul timp de 6 luni, dupa care a repetat analizele, care au iesit ok, iar la viremie virusul a fost nedetectabil. Dupa 6 luni a repetat din nou toate analizele, inclusiv viremia si din nou i-au iesit ok si virusul nedetectabil. Precizez ca sotul meu are 29 de ani, iar in toata perioada, de cand a fost depistat cu hepatita C a tinut regim alimentar, nu a consumat alcool absolut deloc, insa a fumat.
  Intrebarile mele sunt urmatoarele:
  1. Este posibil ca in timp virusul sa reapara?
  2. Regimul alimentar si interzicerea totala a consumului de alcool sunt valabile toata viata de aici inainte?
  3. Este in continuare recomandat un program de odihna foarte strict?
  Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!
  • Raspuns (Miercuri, 10 aprilie 2013, 14:18)

   Radu Bogdan Mateescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Andrada

   Daca am inteles bine sotul Dvs a facut ultima viremie la 12 luni de la inceperea tratamentului (adica la sfarsitul tratamentului): este foarte bine ca este nedetectabila dar, din pacate, ceea ce prezice cu adevarat daca virusul a disparut complet este viremia de la 6 luni DUPA oprirea tratamentului (care este si ea suportata de companiile farmaceutice fabricante ale terapiei,in baza unui voucher de la medicul curant). Daca si atunci virusul e nedetectabil, sotul Dvs este vindecat si nu mai are niciun rost sa tina vreun regim (vorbind strict din punct de vedere al afectiunii hepatice, fireste ca daca are diabet, etc va tine regim pentru aceasta alta boala. Daca este vindecat, se va purta ca atare, deci mananca, doarme, face efort, ca orice om sanatos!
 • Hep C - Tratament nou !! (Miercuri, 10 aprilie 2013, 11:05)

  Mihai Grosu [anonim]

  Buna ziua . Ma numesc Mihai si mama mea este bolnava de Hepatita C de 20 ani . In prezent are 57 ani si face des ascita . Interferonul l-a incercat acum 10 ani dara nu a putut rezista efectlor secundare si l-a intrerupt . Va rog sa imi spuneti care ar fi noile variante de tratament pentru aces virus perfid ? Multumesc
  • Raspuns (Miercuri, 10 aprilie 2013, 14:21)

   Radu Bogdan Mateescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Mihai Grosu

   Din pacate, daca mama Dvs are ascita, inseamna ca are ciroza (nu hepatita), deci toleranta la actualele scheme de tratament este minima, iar efectele adverse ii vor pune viata in pericol. Pentru moment, in afara contactului cu gastroenterologul care supravegheaza si trateaza ciroza, nu este altceva de facut. De asemenea, trebuie discutata oportunitatea transplantului hepatic.
 • sanse de vindecare? (Miercuri, 10 aprilie 2013, 11:12)

  Corina Paul [anonim]

  Buna ziua,
  Am 51 ani si am fost suspectata de Hepatita C din 1998 si diagnosticata in 2008, dupa analizele nationale, avand transaminazele usor crescute, si viremie peste 2,5 milioane UI. Am urmat tratamentul cu PegINF si RBV timp de 4 luni, dar viremia nu a scazut decat pana la ~500.000 UI, si mi-a fost intrerupt tratamentul. De atunci am luat doar hepatoprotectoare (Lagosa, Essentiale) iar din martie am inceput tratamentul cu Viusid, Hepacontrol, Antioxidant. Peste o luna urmeaza sa imi repet viremia. Ce sfaturi imi dati, ce tratament ar trebui sa urmez sa fiu vindecata? Cum pot beneficia de noile tratamente pentru hepatita C? Va multumesc.
  • r (Miercuri, 10 aprilie 2013, 14:26)

   Radu Bogdan Mateescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Corina Paul

   Protocoalele internationale de tratament pentru cei aflati in situatia Dvs prevad analize la 3-6 luni (prin gastroenterolog, infectionist, internist sau medicul de familie) pentru supravegherea stadiului bolii. Un tratament eficient nu avem in acest moment, dar numeroase medicamente promit foarte mult si sunt foarte aproape de intrarea pe piata. Cand vor aparea si la noi, sau pentru includerea mai rapida intr-un studiu cu medicamente noi, tineti legatura cu acesti doctori.
 • efecte secundare (Miercuri, 10 aprilie 2013, 11:31)

  Sofia D [anonim]

  Tocmai am incheiat tripla terapie(4-32-120 )cu
  Pegyntron,Rebetol,Boceprevir.
  Va rog mult sa-mi spuneti cum tratati dvs anemia
  puternica ce se instaleaza(hgb:7mg%),dat fiind ca
  eritropoetina nu se mai compenseaza din Aprilie
  2012?In ceeace ma priveste ,mi s-a transfuzat masa
  eritrocitara(de 4 ori cate 400g),in perioada Iulie-
  Decembrie 2012,dar m-am trezit cu sideremie
  crescuta(acum e in limite normale) si feritina
  >de 1000ng/ml(N:20-300ng/ml.
  Stiu ca procesul de chelare (cu Desferal)e f.f.f. dificil.
  Exista alta solutie?
  • Raspuns (Joi, 11 aprilie 2013, 11:18)

   Radu Bogdan Mateescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Sofia D

   Nu imi este clar daca Dvs. aveti acum, dupa terminarea triplei terapii, anemie (7g/dl?). Tratamentul anemiei tipice, determinate de tripla terapie, presupune cateva masuri: reducerea dozelor de antivirale (nu peste limita la care periclitezi eficienta), transfuzii sanguine (cu posibila supraincarcare secundara cu fier, care se normalizeaza treptat) si, ca indicatie off-label (adica nerecomandata oficial de catre producator), tratament cu eritropoetina. Si acum se poate utiliza eritropoetina, cu diferenta remarcata si de Dvs ca nu mai este suportata de catre CNAS. In situatia bugetului limitat, de care „trage” toata lumea, renuntarea la utilizarea unui medicament utilizat in afara indicatiilor fabricantului, a fost cea mai usor de aplicat.
 • tripla terapie (Miercuri, 10 aprilie 2013, 11:52)

  Elena [anonim]

  Buna ziua, ma numesc Victoria, am 55 ani si am hepatita C de la varsta de 35 de ani. Am contractat boala de la stomatolog, in urma unei extractii. Am facut Interferon si Ribavirina si in acest moment tot nu raspund la tratament. Am auzit ca exista Boceprevir si mi-as dori si eu sa pot accesa acesta tripla terapie. Stiu ca este foarte scump tratamentul si stiu in acealasi timp ca daca tot aman, am sa ajung in situatia in care sa nu mai pot face aceasta tripla terapie. Ce ma sfatuiti sa fac?
  • Raspuns (Joi, 11 aprilie 2013, 11:19)

   Radu Bogdan Mateescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Elena

   Probabil ca Boceprevir-ul va fi aprobat (si suportat de catre CNAS) pentru tratamentul celor cu recadere la dubla terapie, cat de rapid (saptamani-luni). Situatia celor care nu au raspuns (nu au avut nicio viremie nedetectabila in timpul biterapiei) nu este clara: rezultatele triplei terapii sunt cele mai modeste pentru aceasta categorie de pacienti si exista argumente impotriva aplicarii acestei scheme la nonresponderi. Discutiile continua...
 • Interferon (Miercuri, 10 aprilie 2013, 11:56)

  Anton [anonim]

  Mama mea a intrat in programul pentru interferon acum un an si jumatate. A urmat acest tratament sase luni si a fost intrerupt, deoarece nu raspundea la tratament. Acum merge cu doua medicamente pe zi, protectoare hepatice. Mai exista un alt tratament pentru boala ei?
  Multumesc!
  • Raspuns (Joi, 11 aprilie 2013, 11:19)

   Radu Bogdan Mateescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Anton

   Este clar ca terapia standard nu este de folos, iar tripla terapie (cea standard plus un antiviral direct) are cele mai modeste rezultate in situatia Dvs. Nu stiu daca pe termen scurt, tripla terapie va fi aprobata pentru aceasta situatie, dar noi substante cu rezultate foarte promitatoare se intrevad ca solutii peste cativa (putini) ani.
 • tratament (Miercuri, 10 aprilie 2013, 12:07)

  CARMEN [anonim]

  Am 50 ani si in urma cu 5 ani am depistat ca am virusul hep.C, sau mai corect anticorpi anti HCV, dar virusul este slab detectabil iar viremia nu indica concentratii cuantificabile; desi iau permanent hepatoprotectoare, nu fac excese alimentare, nu am consumat nici o picatura de alcool, iar TGP si TGO sunt in limite rezonabile (putin peste limita maxima) nu-mi scade gamaGT sub 130-150 U/l.Care ar putea fi explicatia si daca exista riscul ca HCV sa creasca, sau care ar fi evolutia probabila?
  • Raspuns (Joi, 11 aprilie 2013, 11:20)

   Radu Bogdan Mateescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui CARMEN

   Asa zisele hepatoprotectoare nu au eficienta dovedita, iar comportamentul viitor al virusului nu va fi influentat. Daca este nedetectabil, ne-sansa reactivarii sale este foarte mica. Nu va sfatuiesc sa repetati obsesiv viremia, medicul Dvs va va spune care este un interval rezonabil pentru retestare. GGT are si alte cauze de crestere (nelegate de VHC sau de consumul de b alcoolice): luati cumva alte medicamente?
 • Analize hepatita (Miercuri, 10 aprilie 2013, 12:35)

  maria [anonim]

  Buna ziua

  La cat timp de la infectarea cu hepatita C se vede acest lucru in analizele de sange? Dar pt. hepatita B?
  Ce analize trebuie facute pt a arata infectarea cu hepatita C/B?

  multumesc
  • Raspuns (Joi, 11 aprilie 2013, 11:20)

   Radu Bogdan Mateescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui maria

   Viremia pentru VHC poate „simti” prezenta virusului chiar la cateva zile dupa momentul infectarii; anticorpii antiVHC apar dupa 12 saptamani.
 • HVC (Miercuri, 10 aprilie 2013, 12:46)

  Cristina [anonim]

  Bună ziua!
  Domnule doctor o singură nelămurire am. În urma tratamentului cu Interferon virusul a devenit nedetectabil, inactiv. După şase luni am repetat viremia ,virusul reapăruse.
  Vă rog să-mi spuneţi,dacă puteţi, ce amume l-a reactivat?
  Mulţumesc anticipat!
  • Raspuns (Joi, 11 aprilie 2013, 11:20)

   Radu Bogdan Mateescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Cristina

   Situatia Dvs se numeste recadere (relapser). Comportamentul se datoreaza faptului ca tratamentul nu a reusit sa elimine virusul complet (de obicei dispare din sange, de aceea viremia de final a fost negativa, dar ramane ascuns in „sanctuare”- celule sau tesuturi unde medicamentele nu patrund), iar acesta a revenit in sange dupa oprirea terapiei. Sunteti un candidat ideal pentru tripla terapie (vedeti detalii in interviul de pe site, dar si mai multe de la medicul Dvs curant). Succes!
 • Hep c (Miercuri, 10 aprilie 2013, 12:54)

  Bogdan [anonim]

  Am hepatita c de 10ani,nu mi sa aprobat interferon niciodata, si lucrez de 10 ani cu carte munca. Am dureri imense de 8ani,ma inteapa ficatul zi de zi, ora de ora. Iau pastile Ficat Sanatos Fares si Dacia Plant, naturiste, silimarina. Cum fac sa scap de durere ca nu o mai suport, imi vinr sa ma arunc de la etaj, am dureri nonstop.
  • Raspuns (Joi, 11 aprilie 2013, 11:21)

   Radu Bogdan Mateescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Bogdan

   Imi pare rau ca sunteti atat de chinuit de catre dureri, dar este improbabil ca ele se datoreaza infectiei cu VHC. Nu va incurajez sa mai luati medicamentele mentionate,in cel mai bun caz sunt inutile. Va incurajez in schimb sa contactati un gastroenterolog sau un internist sau chiar medicul de familie care va pot ajuta cu diagnosticul si cu tratamentu
 • Hepatita C (Miercuri, 10 aprilie 2013, 13:36)

  Adelina [anonim]

  Buna ziua,

  Tatal meu are aceasta boala din anul 2000. A urmat de doua ori terapia standard, dar a recidivat. Eu am cautat pe site-urile din strainatate si am gasit info despre aceasta tripla terapie. Cu cine pot vorbi pentru a avea si tatal meu acces la tratament? Exista un program special? Este foarte scump si nu ni-l putem permit, chiar si cu un credit bancar....va rugam sa imi spuneti cui ma pot adresa. multumesc
  • Raspuns (Joi, 11 aprilie 2013, 11:20)

   Radu Bogdan Mateescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Adelina

   Nu cred ca trebuie sa va cumparati tratamentul; probabil ca va fi suportat de catre Asigurari cat de curand, pentru cei care vor indeplini criteriile medicale (in curs de elaborare). Consultati un gastroenterolog sau un infectionist pentru detalii.
 • Genotip (Miercuri, 10 aprilie 2013, 13:39)

  anca [anonim]

  Fratele meu in varsta de 20 de ani are hepatita C. Viremia e in jur de 1.200.000, iar la fibromax s-a incadrat la F1. Tot citind despre aceasta boala ne-am dat seama ca medicul nu ne-a spus niciodata sa facem o analiza pentru a determina genotipul. Si am aflat ca durata terapiei depinde totusi si de acest genotip. Ar trebui sa-l aflam inainte de a incepe totusi tratamentul cu interferon? Tocmai i-a fost aprobat dosarul. Multumesc!
  • Raspuns (Joi, 11 aprilie 2013, 11:21)

   Radu Bogdan Mateescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui anca

   In Romania 99% dintre cei infectati au genotip 1b (adica cel mai rezistent la tratament). Schemele aprobate pleaca de la premisa ca pacientul are acest genotip. Alternativ, puteti discuta cu medicul Dvs curant despre laboratoarele la care va puteti face genotiparea.
 • hepatita C (Miercuri, 10 aprilie 2013, 13:42)

  Catalina [anonim]

  Buna ziua!
  Am 45 ani si am aflat de curand ca am hepatita C. Am inceput tratamentul cu interferon de o luna si medicul spune ca totul decurge bine pana acum. Dar am citit ca nu toata lumea raspunde la acest tratament si mi-e teama sa nu ma numar printre aceste persoane.
  Care este urmatorul pas, daca nu raspund la interferon? Voi fi pusa pe o lista de asteptare pt urmatoarele tratamente?
  Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.
  Multumesc!
  • Raspuns (Joi, 11 aprilie 2013, 11:21)

   Radu Bogdan Mateescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Catalina

   De ce sunteti pesimista? Daca la 12 saptamani (sau cel tarziu la 24) viremia Dvs este nedetectabila, aveti o sansa buna sa raspundeti (dar nu e garantat!). Raspunsul sigur este dat de viremia nedetectabila la 6 luni DUPA oprirea terapiei. In functie de combinatiile dintre raspunsurile viremiei la aceste momente se stabileste strategia viitoare, care poate fi reluarea vietii normale (daca v-ati vindecat), de reluarea gratuita a unei alte scheme (la indicatia si cu suportul medicului Dvs) sau de asteptare a unor solutii mai bune (medicamente mai eficiente sau mai putin toxice, in anii care vin)
 • fibromax (Miercuri, 10 aprilie 2013, 13:50)

  mihaela [anonim]

  am hepatita C, indicatorii hepatici in limite normale, viremie 2.5 mil, dar fibromax-ul pe culoarea verde peste tot. e recomandat tratamentul in situatia aceasta? multumesc!
  • Raspuns (Joi, 11 aprilie 2013, 11:21)

   Radu Bogdan Mateescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui mihaela

   Presupun ca verdele inseamna F0: nu se indica acum tratamentul, ci urmarire la 6 luni (boala foarte usoara, riscurile tratamentului depasesc beneficiile).
 • hepatita c (Miercuri, 10 aprilie 2013, 14:41)

  tiberiu [anonim]

  buna ziua

  Am 45 de ani , sint diagnosticat cu hepatita c ,am facut tratement cu interferon cu ribavirina , dupa 6 luni viremia a fost nedectabila , dar am intrererupt tratamentul din cauza trobocitopeniei(30000) si viremia a crescut din nou , as dori sa stiu ce fel de tratament antiviral mai pot face.
  Am vazut ca un pacient a facut tratement cu entecavirum , acel medicament stiu ca este doar pt virus B . IN PREZENT AM CIROZA IN STADIUL F 4 (28 KPA)
  mULTUMESC
  • Raspuns (Joi, 11 aprilie 2013, 11:22)

   Radu Bogdan Mateescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui tiberiu

   1.Ca opinie personala: nu m-as baza pe Fibroscan, as verifica daca exista si alte argumente de ciroza.
   2.Daca se confirma ciroza, cu trombocitopenie, nu veti putea face una dintre schemele aprobate in prezent. Dar ciroza trebuie urmarita de catre gastroenterolog, pentru ca riscurile sunt mari. Inscrierea pe lista de transplant este indicata la un moment dat. Entecavirul nu este eficient pentru VHC.
 • Hep C A2F4 (Miercuri, 10 aprilie 2013, 14:44)

  Vasile AK [anonim]

  Buna ziua,
  Fac de aproapre 6 luni Pegasys cu Ribavirine. In primul semestru a scazut viremie de la 3.8 milioane la 10.400. In luna asta voi repeta Viremie.
  Intrebare:
  1.Exista posibilitate sa revine sau devine nedectabil?
  2.De ce nu am inceput cu triterapie in 2012 asa cum cei cu A2F4 au avut acest noroc?
  • Raspuns (Joi, 11 aprilie 2013, 11:22)

   Radu Bogdan Mateescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Vasile AK

   Viremia detectabila la 12 saptamani, nu inseamna „ incheierea jocului”; decizia finala se ia la 24 de saptamani, daca atunci virusul mai e detectat, inseamna ca tratamentul nu merge; altminteri, veti continua pana la 48 de saptamani, cu sanse de 45% de raspuns sustinut (adevarata vindecare). Tripla terapie de care amintiti, a intrat in Romania anul trecut, numai ca o mana de ajutor intinsa de compania americana care detine cele trei medicamente, celor cu boala de ficat severa (F4), la care asteptarea aprobarii oficiale a boceprevirului ar fi putut fi tardiva. Aceasta oportunitate nu mai exista, dar se lucreaza acum la sustinerea de catre CNAS a triplei terapii. Poate la Dvs terapia standard va fi eficienta, in caz contrar (sper sa nu fie cazul!), tineti legatura cu medicul Dvs curant care va sti daca va calificati pentru tripla terapie (care cred ca va fi aprobata pana atunci).
 • Hepatita C (Vineri, 12 aprilie 2013, 10:21)

  Alexandru A. [anonim]

  Am 28ani Sunt infectat cu hep C din 2008 il28B TT viremia este de 2mil dar fibroza ficatului F0,tinand cont de modelul TT cel cu rata f scazuta de raspuns aproape 0 la intf si riba ce imi recomandati sa astept noul tratament interferon-free sau sa incerc cu actuala terapie? Multumesc
 • Tripla terapie (Vineri, 12 aprilie 2013, 23:04)

  nela [anonim]

  Buna ziua , am descoperit hcv in 1998, banuiala mea ca o am din 1981, cand la o operatie mi-a facut transfuzii de sange, si am analizele de atunci, iesirea din spital unde imi arata transaminazele marite 50-60...si incercuite, inainte de operatie erau perfecte...am facut acum 6 ani dubla terapie, dar am facut recadere, la 6 luni virusul era prezent....am ajuns la A2 , F 3-4 ,fibroscanul era 12 cu 50%succes...am avut noroc sa intru in studiul cu boceprevir, mai am o luna si termin. de la prima luna de boceprevir,am fost nedetectabil.dar am primit sange de 3 ori...am dus foarte greu tratamentul.va rog sa imi spuneti ce analize sa fac sa vad daca nu am mai contactat si alte boli din transfuzie. fibroscanul scazuse la 8, dupa cateva luni de tratament, se poate sa scada fibroza in urma triplei terapii? multumesc
 • Tratament triplaterapie (Joi, 25 aprilie 2013, 13:33)

  Stefana [anonim]

  Buna ziua,
  Traiesc o drama.Dupa un control banal in anul 2005 am descoperit ca sunt infectata cu hepatita c.Nu prea stiam multe despre aceasta boala si am inceput investigatiile.Am facut testele necesare pt.toata familia iar durerea cea mai mare a fost sa descoper ca si fiul meu este infectat cu acelas tip de virus.Banuim ca de la stomatologie,amandoi fiind la acelas cabinet.In fiecare am amandoi am facut analize de sange ,fibroscan,ecografii .Analizele erau aproximativ in parametrii normali pana in anul 2011,cand ale mele sau degradat si am fost propusa pt.tratamentul cu interferon si ribavirina.Am inceput tratamentul in 2012 dar dupa 6 luni l-am intrerupt pe motiv ca sunt non-responde Am inceput de la viremia de 5.687.748 ui/ml.Dupa 3 luni era 15.051 Ui/ml iar la 6 luni29.374 Ui/ml.V-am scris aceasta istorioara ca nu stiu cum sa procedez cu fiul meu care are 21 de ani.Investigatiile de ultima oara pt.el arata asa: Biochimie (ser)
  GOt 25,GPT29, Bilirubina totala1,1 Fosf.Alcalina259,Gamma GT45,Hematologie(sange) - nu le mai enumar -,rezultate foarte bune.Ecografie -toate perfecte.Fibroscan -rigiditate hepatica 7,8 kPa valoare compatibila cu F2.Incarcatura virala 382.542 ui/ml. Valoarea logaritmica 5,58 .Sensibilitatea metodei 15 ui/ml.In stadiul acesta mi
  s-a spus ca poate incepe si el tratamentul standard.Oare nu ar fi mai bine sa asteptam tratamentul cu triplaterapie???? Cat dureaza acest tratament ?Care sunt efectele lui secundare?Va rog din suflet ajutati-ma.Sunt o mama disperata,este singurul meu fiu .
 • Hepatita C (Vineri, 26 aprilie 2013, 21:40)

  Floristeanu Elvira [anonim]

  Buna ziua,
  Am inceput tratamentul pentru Hepatita C cu Pegasys (180 micrograme- peginterferon alfa-2a) si Ribavirina. Am facut 2 injectii, insa problema este ca nu au fost tinute la rece, ci la temperatura camerei. Mai am 2 injectii care au fost si ele tinute la temperatura camerei timp de 2 saptamani. Ce ma sfatuiti sa fac avand in vedere conditiile de pastrare ale acestora?
  Va multumesc!
 • hepatita c (Marţi, 30 iulie 2013, 15:33)

  sicran [anonim]

  Buna ziua. Mama mea face tratament cu interferon si ribavirina se simte foarte rau din cauza ribavirinei,pentru ca sufera si de un ulcer perforat,as vrea sa.mi spineti ce se intampla daca se renunta la ribavirina. va multumesc.
 • hepatita c -recadere a-II-a oara (Joi, 1 august 2013, 20:30)

  rodica rafira [anonim]

  am facut trat.cu interferon si ribavirina de 2 ori ;la finele fiecarui an viremia era nedetectabila .Dupa 6 luni de la finalul tratamentelor viremia a reaparut.Cel de al doilea tratament l_am terminat in decembrie 2011. in august 2012 viremia era de 299,342. In mai 2013 viremia a crescut la aproape 400,000 si de atunci cred ca tot creste.Mentionez ca la cel de al sdoilea tratament a fost foarte greu.Mi s-a introdus sange de 4 ori,desi faceam eritropoietina de 2 ori pe saptamana hemoglobin a imi scadea foarte repede la 7 si uneori chiar sub 7. Am dat toate aceste amanunta pentru a putea fi analizat cazul de catre dvs. mai in amanunt.Am mari emotii pentru viitorul sanatatii mele .As mai fi vrut sa traiesc alaturi de familia mea-sot copii si nepoti..Tin regim ,analizele pentru ficat sunt normale.,dar organismal este foart slabit.dupa atata timp hemoglobin este 11 si sunt aproape de o leucopenie .dvs. ce credeti ,ce sanse mai am?Cred ca nici tripla terapie nu as putea-o tolera.Mentionez ca varsta mea este de 64 ani.Astept cu nerabdare sfaturile dvs.cu mult respect ,urandu-va multa sanatate -arodica.
 • hepatita B (Luni, 2 septembrie 2013, 0:19)

  mircea [anonim]

  buna ziua!
  am terminat acum 6 luni tratamentul cu interferon pentru hepatita B cronica pe care am descoperit-o in 2010.

  Am facut analizele si acestea arata in felul urmator:

  1) Ag Hbs - pozitiv (interval referinta: negativ)

  2) Anti Hbs = 47
  La AntiHbs = 47 apare urmatorul comentariu: daca AgHbs este pozitiv si AntiHbs mai mare de 10 UI (cazul meu) spune ca am devenit imun in urma vaccinarii sau in urma unei infectii tratate. De vaccinat nu m-am vaccinat.

  Ce sa inteleg?....e de bine?....

  Mi am facut si viremmie, a iesit mai mica de 20 UI. Sensibilitate metoda 20UI.

  Sunt putin in ceata, va rog sa ma ajutati sa interpretez acceste rezultate.

  Va multumesc,
 • Viremie terminare tratament (Joi, 10 octombrie 2013, 1:22)

  Daniela [anonim]

  Buna ziua,
  Mama mea are 50 ani si dupa 3 luni de tratament cu Interferon si Ribavirina i-a iesit viremia nedetectabila si acum cand a terminat tratamentul i-a iesit viremia la fel ca atunci cand a inceput tratamentul.

  Medicul i-a spus sa refaca viremia peste 6 luni.

  Este absolut ingrozita si socata de faptul ca nu s-a vindecat, va rog din suflet sa mi spuneti si mie ce se poate face in situatia asta? Mai poate face un alt tratament?

  Va rog din suflet sa imi raspundeti imi este frica de ce ar putea sa se intampla cu mama mea,

  Va multumesc!
 • Tratament (Marţi, 10 decembrie 2013, 21:06)

  Lena [anonim]

  Buna ziua,
  Am 48 ani,hepatita C cronica depistata in 2005,transaminazele au fost in limite normale in toti acesti ani,acum am facut viremia :3.520.000 ui/ml,indicatorii hepatici in limite normale, fibroscan :FO,ecograf:rezultate bune.
  Va rog sa-mi spuneti,este recomandat tratament in situatia aceasta?Ar trebui sa mai fac si alte analize?
  Ce tratament ar fi indicat?
  Multumesc.
 • VHC (Duminică, 23 februarie 2014, 21:22)

  moise [anonim]

  Virgil, 64 de ani ; diabetic de tip II inregistrat din anul 2001, noninsulino dependent, hipertensiv, urmez tratamentul cu DIAPREL si SIOFOR, pentru tensiune TOLURA, NORVASC, ASPENTER, iar pt VHC am RIBAVIRNUM 1200mg/zi si PEGINTERFERON ALFA 2A 180ug ,…pe interferon din nov.2013;
  dupa a 12 a saptamana, viremia mi a iesit nedectabila, iar transaminazele ( dupa f multi ani avute spre 100 si peste) au revenit aproape la normal ALT/TGO-51/45 si AST/TGP-44/35. Sunt ingrijorat ca ma aflu la sapt 17a de tratament, analizele hemogramei saptamanale avand aproape toate iesite din limitele normale.. si am probleme; de iritatie a pielii, de umflatura labei si gleznei piciarelor, si cel mai grav, anemie ;.. am lesinat de 2 ori, acum 2 saptamani, si ieri 22.02.2014, in jurul orei 11,00, pentru cateva secunde , am cazut si mi am pierdut cunostinta, m am albit, ochii peste cap… mi am revenit f repede,dupa cateva secunde,.. dar ma ingrijoreaza pt viitor, si simt ca aproape toata imunitatea mea este scazuta… si nu stiu pana la ce limita sa inaitez cu tratamentul. Va multumesc.
 • ciroza decompensata (Sâmbătă, 3 mai 2014, 10:44)

  centu maria [anonim]

  am un baiat de 41 de ani are diagnosticul de ciroza decompensate , in momentul actual are pentru a 4 oara ascita miinile sunt violacee si mai ales mina stinga nu o prea poate folosi ,,culoarea fetei este maro iar albul ochilor este portocaliu ,nu maninca si merge destul de greu .Drama este ca refuza sa il internam si este intr- o stare exagerata de nervozitate.,ce mai putem face pentru el ?!!!!Va rog dati-ne un sfat sau ajutor.
 • fibroza,2l la terminarea a48 sap (Duminică, 11 mai 2014, 21:44)

  floarea niculicea [anonim]

  caut persoane care trec prin asta sau au depasit aceste momente cu bine,2012 am desoperit hvc fibroschen 8,3fibroza 2 timp de un an am asteptat interferon am inceput interferonul in 2013l-am terminat in 2014 a durat 48 sap a ramas 7,5 fibroza mai lucreaza interferonul dupa ce ai terminat si virusul a iesit nedetectabil la o luna va rog ajutatima sa inteleg ce se va intimpla cu mine deoarece hemograma nu arata prea bine acum nici la terminare medicamentatiei.
 • hepatita c (Sâmbătă, 17 mai 2014, 11:26)

  catalin [anonim]

  bunaziua am fost depistat cu virusul c acum o luna imi puteti spune cat dureaza tratamentul cu interferon si ribivarin aproximativ si pt dosar ce acte imi trebuie va multumesc.
 • Buna seara (Vineri, 24 octombrie 2014, 19:07)

  cosmin [anonim]

  Am fost depistat cu virusul hepatic B in urma cu 6 ani,as vrea sa ma angajez ca si gardian de penitenciar si vreau sa stiu daca se poate face vre-un tratament ca virusul sa nu fie depistat sau transmis, exista asa ceva?
 • // (Joi, 23 aprilie 2015, 20:07)

  Maria [anonim]

  Buna seara. Mama mea are 72 de ani si a descoperit de 3 luni ca are virus C. Are o viremie imensa 450 de milioane de unitati. Ea beneficiaza de acest nou tratament? Va multumesc.
 • ciroza decompensata cu dibet dependent de insulina (Duminică, 23 august 2015, 23:53)

  ClaudiaRotariu [anonim]

  Buna ziua,

  Mama mea fost dignosticata acum 7 ani cu hep C in stadiu III cu varice esofagiene etc Mentionez ca era deja dibetica si cu fieea scoasa.

  Se putea administra Interferon in momentul in care varicele au dat inapoi la faza I si II? Daca da de ce credeti ca dr care o supraveghea la momentul respectiv de la Fundeni nu a propus-o pentru Interferon?
  Acum este in faza in care a facut tensiune portala si encefalopatie hepatica. Se mai poate face ceva in acest stadiu pentru ea? Exista vreo statiune care macar sa ii calmeze suferinta?

  Cel mai probabil a facut ciroza din cauza ca i s-au adminisrat medicamente pentru schizofrenie fara sa i se faca analize de viremie (avea tulburari de memeorie cel mai probabil datorate diebtului si a virusului, dar medicul psihiatru care a examinat-o a bagat-o direct pe tratament fara analize moment in care s-a umflat pentru rima data brusc si atunci am descoperit de fapt ca avea hep C).

  Ma puteti cumva ajuta sa stiu mai multe despre aceasta tripla terapie? Ce trebuie sa fac sa beneficieze si mama de ea?

  Unde si cui sa ma adresez ca sa fie acceptata in program? Initial a fost la Fundeni apoi a fost transferata in teritoriu....

  Va multumesc
 • pot intra in noul tratament al virusului c ? (Marţi, 27 octombrie 2015, 0:50)

  serban elena [anonim]

  in marie 2010 am fost diagn cu virusul c.am fost numita ptr trat existent atunci dar datorita varicilor esofagiene 1/2 si trombocite mici 90.000 am fost respinsa .intre timp boala s a agravat am facut ciroza f4 fara ascita.urmez tratament dar tare as vrea sa intru in schema noa de tratament pana a nu se agrava boala.va rog sa mi spuneti as putea beneficia de noul tratament ?nu mai suport suferinta si durerea ,m am saturat de atata chin .va rog ajutati un suflet necajit si fara putere ,va multumesc.oare este cineva care poate ajuta atata lume bolava si saraca.astept indurare si mila ..de la dze.


Abonare la comentarii cu RSS

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by