Nu poti sa iti dai seama daca un aliment este contaminat cu E. coli dupa felul în care arata, miros sau gust. Desi cele mai multe tipuri de bacterii Escherichia coli (E. Coli) sunt inofensive, anumite tulpini, cum ar fi E. coli O157: H7, pot provoca boli grave. Citeste pe MedLive.ro cateva sfaturi care te pot proteja de E. coli.

CarneFoto: MorgueFile.com

Cateva sfaturi care va pot proteja de E. coli :

  • Clatiţi si spalati bine produsele din carne.
  • Spalati-va mainile, ustensile de bucatarie si suprafeţele de lucru din bucatarie cu apa calda si sapun înainte si dupa prepararea sau consumul de alimente.
  • Pastrati carnea cruda separat de alte alimente care nu necesita preparare.
  • Gatiti mancarea bine. Fripturile de vita, carnea de porc, de miel si de manzat, cotletele ar trebui sa fie gatite la o temperatura interna minima de 63 grade Celsius. Carnea trebuie sa fie fiarta la cel puţin 71 grade Celsius. Pasarile de curte trebuie sa fie gatite la 74 grade Celsius.
  • Bagati la frigider sau congelati alimentele perisabile.
  • Evita sucurile si produsele lactate nepasteurizate.
  • Nu bea apa netratata din lacuri sau cursuri de apa.

Citeste si comenteaza pe MedLive.ro