Spitalul de Ortopedie şi Traumatologie MedLife a demarat, la începutul acestei luni, o colaborare cu profesorul Dirk Uyttendaele, medic specialist în chirurgia spinală de la Universitatea de Medicină Ghent din Belgia. În baza acestei colaborări, pacienţii vor beneficia atât de consultaţii de specialitate cât şi de intervenţii chirurgicale complexe, pe care profesorul Uyttendaele le va efectua împreună cu echipa de medici ortopezi ai Spitalului de Ortopedie şi Traumatologie MedLife.

Spitalul de Ortopedie MedLifeFoto: MedLife.ro

În cadrul Spitalului de Ortopedie şi Traumatologie MedLife vor putea fi tratate sub îndrumarea profesorului Uyttendaele toate afecţiunile coloanei verterbrale (hernii de disc, scolioze sau alte diformităţi, spondilolistezis, tumori, traumatisme etc.), la orice nivel (lombar, toracal,cervical).

În premieră pentru medicina privată din România se vor putea trata displazii congenitale de şold.Toate intervenţiile chirurgicale asistate de către profesorul Uyttendaele vor fi oferite la aceleaşi preţuri practicate de medicii români în cadrul Spitalului de Ortopedie şi Traumatologie MedLife.

„ Prin acest demers, MedLife facilitează accesul pacienţilor la intervenţii chirurgicale efectuate de medici cu experienţă operatorie îndelungată la nivel internaţional şi abordare revoluţionară în medicină” a declarat Nicolae Marcu, director general MedLife.

Proiectul de colaborare se va desfasura pentru o perioada îndelungată şi va include mai multe etape. În prima etapă o comisie specială asistată de Profesorul Uyttendaele va face evaluarea si selecţia cazurilor eligibile pentru a fi operate în cadrul Spitalului de Ortopedie şi Traumatologie MedLife. În a doua etapă se vor efectua intervenţiile chirurgicale, la intervale prestabilite împreună cu profesorul Dirk Uyttendaele.

„Pentru a beneficia de expertiza profesorului Uyttendaele, pacienţii trebuie să se prezinte la o consultaţie în cadrul Spitalului de Ortopedie MedLife, cu toate investigaţiile pe care le-au efectuat. În funcţie de informaţiile oferite, doctorii vor evalua în ce măsură pacientul are nevoie de investigaţii suplimentare” a declarat Radu Niculăiţă, Managerul Spitalulului de Ortopedie şi Traumatologie MedLife.

Cazurile pacienţilor eligibili, incluzând analizele şi investigaţiile respective, vor fi discutate de o comisie de evaluare condusă de profesorul Dirk Uyttendaele. În cadrul procesului de analiză, comisia va decide ce tip de tratament chirurgical necesită pacientul, iar acesta va primi un răspuns în 48 de ore de la evaluarea cazului medical.

Dacă pacientul acceptă să fie operat, acesta va fi programat pentru un consult preanestezic în cel mai scurt timp, ulterior fiind stabilită de comun acord şi data operaţiei.

Spitalul de Ortopedie şi Traumatologie MedLife este situat pe Bulevardul Ferdinand 98-100, Sector 2, Bucureşti.

CV profesor dr. Dirk Uyttendaele

Prof. Dr. Dirk Uyttendaele este unul dintre cei mai renumiți specialiști în tratarea afecţiunilor ortopedice din Europa. Absolventul Universităţii de Medicină din Ghent, Belgia în 1972, dr. Dirk Uyttendaele s-a specializat în chirurgie ortopedică în 1977 şi medicină de recuperare în anul 1986. Şeful clinicii de chirurgie spinală a Spitalului Universitar din Ghent şi profesor în cadrul aceluiaşi spital, prof. dr. Dirk Uyttendaele este autorul multor proiecte de cercetare privind tehnicile chirurgicale şi implanturi spinale.

Despre Spitalul de Ortopedie şi Traumatologie MedLife

Spitalul de Ortopedie şi Traumatologie MedLife este primul spital privat dedicat afecţiunilor sistemului osteo-articular din România. Lansat în decembrie 2011 după o investiţie de 8,5 milioane de euro, spitalul oferă pacienţilor servicii integrate de ortopedie: consultaţii de specialitate în regim de ambulatoriu şi spital, intervenţii chirurgicale, serivicii de imagistică şi laborator, precum şi servicii de kinetoterapie şi recuperare medicală.

Spitalul de Ortopedie şi Traumatologie este cea de-a şasea unitate spitalicească dezvoltată de MedLife şi are o capacitate de 45 de paturi.

Despre MedLife:

MedLife activează pe piața din România din 1996, fiind cel mai mare operator privat de servicii medicale de pe piața locală.

Compania acoperă toate zonele de activitate medicală: ambulatoriu, spitale, maternităţi, laboratoare, farmacii, acestea din urmă constituind Sistemul Medical MedLife.

În prezent, MedLife îşi desfăşoară activitatea în 9 Hyperclinici din Bucureşti, Timişoara, Braşov şi Arad; 8 laboratoare proprii de analize; 6 spitale în Bucureşti, Braşov şi Arad, dintre care un spital de Pediatrie, unul de Ortopedie şi unul de Obstetrică-Ginecolgie; 3 maternităţi în Bucureşti şi în ţară, 28 de centre medicale generaliste în Bucureşti şi în ţară, 8 centre de excelenţă cu specializare unică, 6 farmacii proprii reunite sub reteaua PharmaLife, şi în colaborare cu 135 clinici medicale partenere din toată ţara.

Conform studiului internaţional realizat de Reader's Digest, MedLife este pentru al doilea an consecutiv cel mai de încredere brand în rândul românilor la categoria “Clinică Privată”, iar în ultimii patru ani, studiile de piaţă IMAS derulate la nivel naţional plasează constant MedLife drept brandul cu cea mai mare notorietate pe toate segmentele: spital privat, clinică-centru medical, laborator medical.