Curiozitatea a omorat pisica, spune proverbul. Ok, ar spune Ed Stafford, dar ce metode a folosit curiozitatea ca sa ucida pisica, pisica a murit repede sau incet, care au fost ultimele cuvinte ale pisicii daca au existat ultime cuvinte, pisica a lasat in urma ei copilasi, cati? Ce invatam din aceasta crima? Sau a fost accident? Ed Stafford e nebun, e aventuros, e plictisit, e flamand dupa celebritate, e dornic sa fie faimos, e... E curios.

Ed StaffordFoto: Discovery

Asta credem noi. Caci altfel nu ne explicam ce l-a determinat sa renunte la o cariera militara stralucita ca sa se exileze gol pe o insula pustie pentru 60 de zile? Sau sa incerce sa parcurga timp de 860 de zile intregul curs al fluviului Amazon, in cea mai lunga expeditie in jungla la care un om a indraznit sa viseze? Sau sa se izoleze pentru 10 zile in cele mai ostile locuri din lume? Goana dupa celebritate? Dupa bani?

Intra aici si raspunde la intrebarea: de ce crezi ca oamenii renunta la caldura caminului pentru aventuri neobisnuite?

Oare ce reprezinta "microbii gigantici" din fotografie?

Ed Stafford coboara in Zambia sa investigheze Misterele Lumii. Citeste mai mult despre emisiune pe discovery.ro.

O oda adusa curiozitatii umane, seria Misterele Lumii iese din tiparul proiectelor anterioare ale lui Ed Stafford. Fiecare episod pleaca de la o imagine stranie, care contine elemente inexplicabile, surprinsa de unul din satelitii care orbiteaza in jurul pamantului. Aceasta fotografie ii este aratata lui Ed. La citeva ore de cind ii sunt comunicate detaliile, fara sa aiba timp sa se pregateasca, Ed este parasutat in respectiva locatie pentru a strange "informatii de la sol", asa cum spun spionii.

Uneori este insotit de un operator, de cele mai multe ori este singur-singurel dar primeste totusi ajutorul unui quadcopter, o camera care este fixata pe o drona.

Oare ce reprezinta simbolurile din fotografie? Ed Stafford ajunge de aceasta data in Siberia sa investigheze Misterele Lumii. Citeste mai mult despre emisiune pe discovery.ro

Dar cine e Ed Stafford?

Militar, aventurier, profesor, explorator, ecologist, supravietuitor. Revine in forta pe Discovery cu o noua emisiune, Misterele Lumii.

Citeste mai multe despre Ed pe discovery.ro

Oare ce reprezinta simbolurile din fotografie? Ed Stafford coboara pe insula Kimaam din Papua de Vest sa investigheze Misterele Lumii.

Citeste mai mult despre emisiune pe discovery.ro

Misterele Lumii nu reusesc totusi sa raspunda la intrebarea cea mai simpla: de ce un englez cu o cariera militara de succes, acum un faimos explorator, premiat si celebru, un personaj care inspira milioane de oameni de pe planeta sa se ridice de pe canapea si sa incerce sa faca lucruri pe care le considerau imposibile pana acum 15 minute, de ce un astfel de individ care are totul isi risca viata parasutandu-se in cele mai impenetrabile si periculoase locuri de pe Pamant?

Noi zicem ca este vorba de curiozitate. Voi?

Va asteptam parerile pe Facebook.