Politistii italieni au arestat un roman de 36 de ani, care a distrus un bar din localitatea Rondissone, langa Torino, cu o sabie japoneza. Videocamerele de supraveghere au inregistrat in detaliu furia barbatului, iar presa din peninsula a difuzat imaginile transmise de Carabinierii din Torino.

Pe inregistrarea video se poate vedea data si ora la care s-a petrecut evenimentul: 12 martie 2011.

Intr-un prim fragment (ora 19:02 pe ecran) se poate vedea cum barbatul, imbracat in blugi, cu o geaca si cu o sapca alba pe cap, are o altercatie verbala cu chelenerita localului. Apoi ia un scaun si incepe sa-l izbeasca de tejghea, in timp ce chelnerita il loveste cu un baston sau o matura, de mai multe ori. Un client intervine, incercand sa-l opreasca pe agresor. Cei doi reusesc sa-l scoata pe barbat in afara barului.

Al doilea fragment video este inregistrat la ora 19,25, circa 20 de minute dupa primele imagini. Se observa cum barbatul intra din nou in bar si scoate dintr-o teaca neagra o sabie, incepand sa o ameninte pe chelnerita, care se afla in spatele tejghelei, la telefon. Urmeaza cateva minute in care barbatul se dezlantuie, lovind cu sabia de mai multe ori obiectele aflate pe tejghea. Doi clienti, aflati in fata tejghelei, ies oarecum linistiti din bar, fara sa intervina. Barbatul isi pierde de cateva ori echilibrul, dar continua sa distruga obiectele aflate in local.

Conform unei prime reconstituiri furnizate de politisti, romanul s-ar fi infuriat dupa ce chelnerita ar fi refuzat sa-i dea de baut.