Pe Adrian Nechifor, proprietarul magazinului romanesc, l-am abordat in momentul in care evalua consecintele atacului:

- Au fost afectate vitrina si frigiderele. Politia a fost alertata de un vecin care locuieste deasupra magazinului. Eu locuiesc la doar 50 de metri si am sosit la fata locului impreuna cu politia.

- Carabinierii au venit, au constatat si au plecat. Magazinul este, din fericire, asigurat. Ma asteptam sa mi se intample asa ceva, din cauza atmosferei care s-a creat si a urii pe care o simt in jurul nostru. Romanilor ne e frica sa nu suferim de pe urma gestului pe care l-au facut niste nebuni. Dar mergem inainte.

- Ceea ce trebuie sa facem in continuare este sa nu fim atat de dezbinati, sa fim mai uniti intre noi. Sa ne iubim mai mult rudele si prietenii. Daca am fi mai uniti, am da impresia de forta celor care ne vad. Insa italienii ne percep intotdeauna dezbinati. Ei stiu ca suntem astfel mai vulnerabili, pot sa ne atace mai lesne.

- Acestia suntem, noi, romanii…Cand vezi pe strada marocani sau tunisieni, parca sunt prieteni de o viata, parca sunt frati, chiar daca se cunosc doar de cateva minute. Noi, romanii, suntem, fiecare pe contul lui, si de aceea avem de suferit.

- In opinia mea, este inutil sa incercam sa ne schimbam imaginea in fata italienilor, pentru ca te lovesti ca de un zid. Sunt prea multe prejudecati si e greu de luptat cu aceste prejudecati. In ceea ce ma priveste stiu cine sunt eu, ce cultura am, ce educatie am primit, ce parinti am si ce bunici am avut.

Click pe poza pentru o fotogalerie cu mesaje xenofobe