Unul dintre cei trei copii romani internati saptamana trecuta, in Sicilia, cu simptome de otravire, a murit joi dupa-amiaza, anunta autoritatile italiene citate de site-ul publicatiei Gazzetta del Sud, transmite Mediafax.

Copilul in varsta de cinci ani, Sebastian, intrase in moarte cerebrala miercuri. Joi in jurul orei 15.15 (16.15, ora Romaniei), copilul a decedat, la sectia de terapie intensiva a spitalului din orasul sicilian Messina.

Consulul roman Ioan Iacob a tinut legatura cu familia inca din momentul internarii copiilor, precizeaza publicatia italiana.

Ceilalti doi frati, de sapte si zece ani, sunt in afara oricarui pericol. Autoritatile italiene continua investigatia pentru a stabili cauzele intoxicatiei.

Copiii au fost internati pe 8 martie in Spitalul "Barone Lombardo" din orasul sicilian Canicatti. Ei provin dintr-o familie de romani care locuieste in oraselul sicilian Naro. Ulterior, cei trei copii au fost transferati la alte unitati medicale din Sicilia.

Parintii au declarat ca cei trei copii au mancat ciocolata, iar anchetatorii cred ca este vorba de ciocolate cu lichior care ar fi putut contine metanol.