VIDEO / FOTO Parada militară de la Arcul de Triumf de Ziua Națională. Militarii români au defilat în premieră cu sistemul de rachete HIMARS, sistemul anti-rachetă Patriot și transportoarele Piranha V

de Victor Cozmei     HotNews.ro
Miercuri, 1 decembrie 2021, 10:08 Actualitate | Defense


Sistemul Patriot românesc, pe sub Arcul de Triumf
Foto: MApN
Parada militară de Ziua Națională a României va marca 103 ani de la Marea Unire, iar cu acest prilej câteva sute de militari și specialiști ai MApN, MAI, SRI și SPP vor defila în Capitală, împreună cu peste 100 de mijloace tehnice, în timp ce aproape 30 de aeronave vor survola orașul. În premieră soldații români vor prezenta la parada din acest an două din cele mai noi echipamente intrate în dotarea Armatei Române: sistemul de rachete cu bătaie mare sol-sol HIMARS și sistemul defensiv antiaerian și antirachetă Patriot.

VIDEO - Parada Militară de la Arcul de triumf:Aproximativ 1.500 de militari și specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul de Telecomunicații Speciale și Administrația Națională a Penitenciarelor, la care se alătură militari străini, cu aproximativ 100 de mijloace tehnice participă miercuri, 1 Decembrie, de la ora 11.00, la Parada Militară Națională organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României, în Piaţa Arcului de Triumf din Bucureşti.

De asemenea, în funcție de condițiile meteorologice, aproximativ 30 de aeronave vor survola cerul Capitalei.

Totodată, în zona Arcului de Triumf va fi amplasată o expoziție de tehnică militară aparţinând Ministerului Apărării Naţionale şi Ministerului Afacerilor Interne. Aceasta va fi organizată în zona oficială, unde publicul va avea acces doar după terminarea paradei militare până la ora 14.00.

Ceremonia de la Arcul de triumf va fi permisă cu participarea a cel mult 400 de persoane în zona oficială delimitată de organizatori, cu asigurarea unei distanţe de minimum un metru între participanţi, cu purtarea măştii de protecţie şi cu respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii infecţiilor cu SARS-CoV-2. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2".


Ce echipamente vor fi prezentate în premieră la Parada Militară / Cu ce altă tehnică nouă se mândrește Armata


Armata va participa la Parada Militară de Ziua Națională în 2021 cu o serie de echipamente noi, prezentate în premieră, precum și alte exemplare de tehnică militară recent achiziționată în ultimii ani și intrate de curând în operarea forțelor armate române.

Pentru prima dată la o parada militară, soldații români vor defila cu noile lansatoare multiple de rachete HIMARS, cele mai performante arme de atac ale Forțelor terestre, o achiziție de circa 1,5 miliarde de dolari din SUA.

La paradă va defila un detașament format din șase lansatoare M-142 HIMARS ale Brigăzii 8 Rachete Operativ Tactice „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani.

Principalele echipamente ale primului Sistem Lansator Multiplu de Rachete cu bătaie mare - HIMARS din dotarea Armatei României au sosit încă din februarie în România și e în prezent în curs de operaționalizare.

România a achiziționat în urmă cu doi ani de la compania americană Lockheed Martin trei sisteme de artilerie bazat pe rachete sol-sol cu bătaie mare HIMARS pentru circa 1,5 miliarde de dolari, primul sistem urmând a intra în uz din 2021.

Fiecare sistem are 18 instalații de lansare și comanda României prevede trei tipuri diferite de rachete ghidate/dirijate care pot lovi ținte terestre de suprafață sau punctuale până la 300 de km. Lansatorul HIMARS e montat pe camion și poate acomoda câte șase rachete de 227mm M270 sau o singură rachetă MGM-140 ATACMS.

Practic, pe lângă cele 54 de lansatoare, contractul prevede și achiziția a 81 de rachete tip M31A1 Unitary și 81 de rachete tip M30A1 Alternative warhead, dar și 54 de rachete de tip ATACMS , cele care au raza efectivă de până la 300 de km.

Primul sistem Patriot a intrat în dotarea Armatei Române în septembrie 2020 și este în curs de operaționalizare, iar la paradă vor participa în premieră tehnica militară din înzestrarea Regimentului 74 PATRIOT, regiment care împlinește 3 ani.

Circa 3,9 miliarde de dolari plătește România pentru șapte sisteme antiaeriene Patriot noi, în cea mai recentă configurație disponibilă (3+), la pachet cu câteva sute de interceptori. Contractul este unul guvern-la-guvern cu SUA.

Primul sistem a intrat în dotarea Forțelor Aeriene în 2020, urmând ca următoarele trei să intre în dotare în următorii doi ani. Restul până la șapte baterii până în 2026.

Pe sub Arcul de Triumf vor defila și noile transportoare blindate 8X8 Piranha V cumpărate de România. Primele 36 de transportoare au fost livrate anul trecut, iar următoarea tranșă de 32 de transportatoare Piranha V a fost livrată de curând către MApN.

„Recepția calitativă a unui nou lot format din 32 de transportoare blindate PIRANHA V s-a finalizat în data de 26 octombrie a acestui an, produsele fiind supuse la verificări prin tragere în poligoane aparținând Ministerului Apărării Naționale, atât în scenarii statice, cât și în scenarii dinamice, verificări referitoare la mobilitate și capacitate de trecere, precum și verificări ale sistemului de comunicații și informatică”, potrivit MApN.

26 de transportoare Piranha 5 în configurații diferite vor fi livrate până la sfârșitul lui 2022, iar alte 133 de transportoare Piranha 5 complet produse și asamblate în România vor fi livrate către armata română în următorii ani.

Ordinea defilării la Parada de Ziua Națională pe sub Arcul de Triumf


Parada Militară Națională dedicată Zilei Naționale a României se desfăşoară la Arcul de Triumf, edificiu emblematic al Capitalei, și debutează odată cu sosirea președintelui țării.

Pe timpul intonării Imnului Naţional, în semn de omagiu și respect pentru marea sărbătoare a tuturor românilor, se vor executa douăzeci și una de lovituri de tun de către bateria „Salve” a Brigăzii 30 Gardă ,,Mihai Viteazul”. Salvele sunt executate de militarii brigăzii cu tunuri de calibru 76 mm, model 1942, folosind, desigur, muniţie de manevră.

Preşedintele României va depune apoi o coroană de flori în memoria eroilor români căzuți pe câmpurile de bătălie de-a lungul timpului, iar apoi va fi ținut un moment de reculegere.

Parada Militară Națională va începe cu defilarea detașamentelor reprezentative ale Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului Român de Informații, Serviciului de Telecomunicații Speciale și Administrația Națională a Penitenciarelor.

- primul detașament de defilare pe jos al Paradei Naționale - militari ai Batalionului 495 Parașutiști ,,Căpitan Ștefan Soverth” poartă steagurile de identificare ale unui număr de 25 de structuri militare care au experiența misiunilor în teatrele de operații din Afganistan, Irak, Kosovo, Bosnia-Herțegovina și Angola.

- detașamentul Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități ”Sfântul Mare Mucenic Dimitrie - Izvorâtorul de Mir”

- detașament al Asociaţiei Tradiţia Militară, grupul de reconstituire istorico-militară.

- detaşamentul FORŢELOR PENTRU OPERAŢII SPECIALE - operatori FOS din cadrul Batalionului 51 Forțe pentru Operații Speciale și Batalionului 53 Comando.

„Militarii sunt echipaţi în uniforma de luptă multiprotectoare, unicat în Armata României. Cu un camuflaj optim în orice mediu de acțiune, această uniformă asigură o mobilitate crescută a luptătorului în câmpul tactic, precum și protecţie termică, fiind rezistentă la foc”. potrivit MApN.- defilaarea continuă cu Detaşamentul structurilor multinaționale NATO din România (HQ MNC / MND / MNBG)

- primul detașament al Forțelor Terestre Române format din militari ai Batalionului 2 Infanterie „Călugăreni”, care, până în prezent, au executat misiuni în șase teatre de operaţii, pe trei continente, dislocând în total un număr de peste 2000 de militari.

- al doilea detașament al Forțelor Terestre Române, constituit din militari ai Batalionului 33 Vânători de Munte „Posada”.

- urmează detaşamentul reprezentativ al Forțelor Aeriene Române.

- urmează blocul de paradă al Marinei - Primul detașament este alcătuit din militari ai Flotilei Fluviale ”Mihail Kogălniceanu”, urmat apoi de cel de-al doilea detașament al Forțelor Navale este alcătuit din militari ai Regimentului 307 Infanterie Marină, o structură unică din Armata României, prin specificul misiunilor pe care le poate executa, atât pe mare, pe fluviu și în zona lagunară.

- urmează blocul de paradă al Comandamentului Logistic Întrunit.
- urmează detașamentul „Afganistan”, format din militari ai Batalionului 26 Infanterie „Scorpionii Roșii” din Craiova și Batalionului 634 Infanterie „Jderii” din Piatra Neamț.

- Blocul de paradă al Ministerului de Interne este deschis de un Detașament al JANDARMERIEI ROMÂNE.

- blocul de paradă al POLIȚIEI ROMÂNE.

- blocul de paradă este continuat de luptătorii BRIGĂZII SPECIALE DE INTERVENŢIE “VLAD ŢEPEŞ” A JANDARMERIEI ROMÂNE.

- blocul de defilare al POMPIERILOR ROMÂNI.

- Urmează blocul de defilare al Serviciului Român de Informații.

- Reprezentanții Administrației Naționale a Penitenciarelor.

- acum detașamentul Serviciului de Telecomunicații Speciale.

AVIAȚIA MILITARĂ - Ce aeronave vor survola Arcul de Triumf la parada militară


- Dispozitivul de zbor este deschis, conform tradiţiei, de un elicopter IAR 330 PUMA, din dotarea Bazei 90 Aeriene, ce poartă drapelul tricolor.

- Urmează o formație de 3 elicoptere IAR 330 PUMA Socat.

- Urmează o formație de 5 elicoptere IAR 330 PUMA.- SRI trimite un dispozitiv de aeronave ce are în compunere un elicopter SA 330L PUMA pentru intervențiii contrateroriste şi două elicoptere SA 365N Dauphin.

- MAI: 3 elicoptere H-135, echipate pentru executarea misiunilor aeromedicale de tip SMURD.

- o formație de 3 aeronave C-27J SPARTAN din dotarea Bazei 90 Transport Aerian Otopeni.

- Urmează o altă formație de aeronave, alcătuită dintr-un avion C-130 HERCULES din dotarea Bazei 90 Transport Aerian Otopeni și 4 aeronave IAR-99 ȘOIM şi IAR -99 STANDARD.

- șase aeronave de vânătoare F-16 Fighting Falcon.


---

Ce tehnică militară și specială va trece pe sub Arcul de Triumf


Defilarea începe cu detaşamentul de tehnică din dotarea FORŢELOR PENTRU OPERAŢII SPECIALE. Vehiculele de luptă HMMWV sunt model M 1165 cu turelă, ceea ce permite echiparea lor cu mitraliere model M2HB, de calibru 12,7 mm. • Transportoare Blindate pentru Trupe PIRANHA 5

„Transportorul este echipat cu un tun cal. 30 mm și o mitralieră cal. 7,62 mm. Sistemul de conducere a focului este complet automatizat și utilizează sistemul electric de acționare și stabilizare pentru a se obține Urmărirea Automată a Țintei”, potrivit MApN.

 • Punctele de comandă mobile pe șasiu de PIRANHA 5
„Acestea sunt dotate atât cu sisteme de armament cal. 12,7 mm, cât și cu cea mai nouă tehnologie din domeniul comunicațiilor, care include echipament satelitar, echipamente radio și sisteme informatice. Transportoarele sunt destinate pentru exercitarea comenzii și controlului pe câmpul de luptă și au rolul de a transporta personalul care exercită conducerea misiunii”, potrivit MApN.
 • Transportoare Amfibii de Trupe PIRANHA III C

Primele trei vehicule sunt derivate PIRANHA III C, pentru sprijinul de foc asigurat subunităților de infanterie cu aruncătoare cal. 120 mm, Următorul vehicul este un punct de comandă mobil, apoi defilează tractorul pentru evacuare și reparații (TECHEVAC) • Maşini de luptă ale infanteriei MLI-84M JDERUL
JDERUL dispune de o mare putere de foc având în înzestrare un tun de cal. 25 mm., un sistem rachete antitanc dirijate SPIKE şi o mitralieră cal. 7,62 mm.


 • HIMARS - Lansatoarele de rachete sol-sol

Pentru prima dată la Parada Militară Națională - detaşamentul constituit de șase lansatoare M-142 HIMARS ale Brigăzii 8 Rachete Operativ Tactice „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani.

Instalația de lansare HIMARS este un mijloc autopropulsat de sprijin prin foc, cu posibilitatea de a fi transportat pe calea aerului, cu o mare putere de foc, capabil sa lovească o gama largă de ținte dispuse în adâncimea dispozitivului inamic, utilizând atât muniții ghidate cât și ne-ghidate.

Sistemul are capabilitatea de a-și actualiza în permanență poziția și coordonatele prin intermediul GPS pe timpul transportului, fie el aerian, naval sau terestru.Rachetele neghidate ale sistemelor HIMARS se lansează din tubul de ghidare, având o traictorie balistică cu o miscare de rotație ce le oferă stabilitate pe timpul zborului.

Bătaia de peste 80 km a rachetei ghidate și de 300 km a rachetei tactice pun la dispoziție o capacitate sporită de angajare a țintelor dispuse la distanțe mari. Dispune de un sistem logistic integrat, care asigură muniţia containerizată şi încărcarea mecanizată a acesteia. Poate executa acţiuni de luptă în orice condiţii de timp sau anotimp, inclusiv în mediu contaminat chimic, biologic, radiologic şi nuclear.

Structurile HIMARS se dispun și execută misiuni de foc din poziții de tragere, folosindu-și capacitatea de a lansa și părăsi rapid poziția de lansare, crescând astfel capacitatea de supraviețuire pe câmpul de luptă.

 • PATRIOT - sistemul antiaerian de rachete

De asemenea, în premieră, urmează defilarea tehnicii militare din înzestrarea Regimentului 74 PATRIOT.

Înfiinţat la 1 decembrie 2018, Regimentul 74 PATRIOT aniversează astăzi 3 ani şi este unitatea care gestionează unul dintre cele mai importante programe de înzestrare derulate în Armata României: Programul Sisteme de Rachete Sol-Aer cu bătaie mare.POLIŢIA ROMÂNĂ

9 motociclete BMW urmate de 3 autospeciale Audi A4, o autospecială Audi Q5 și 2 autospeciale Dacia Duster aflate în dotarea Poliției Rutiere. Tehnica Poliției Rutiere este urmată de PUNCTUL MOBIL DE COMANDĂ AL CENTRULUI OPERAȚIONAL.

JANDARMERIA

Autospeciale de intervenție FORD RANGER, VOLKSWAGEN TRANSPORTER și DACIA DUSTER.

POLITIA DE FRONTIERA

Autospecială de patrulare „DACIA DUSTER”, o autospecială de supraveghere cu termoviziune Ford Tranzit şi o autospecială Ford Transit destinată controlului documentelor și verificărilor în bazele de date.

IGSU

Autospeciale de stingere a incendiilor, de intervenție și salvare la înălțimi, ambulanțe de tip B și autospeciale pentru descarcerare.

SRI

O autospecială de intervenție pirotehnică, având atașată remorca anti-bombă. Urmează grupul de intervenție antiteroristă cuprinzând 2 autospeciale de intervenție cu câte 4 luptători fiecare, cu rolul de ripostă imediată, evacuare şi izolare a zonei în situația producerii unui incident de natură teroristă. Al doilea dispozitiv de defilare al Serviciului Român de Informații este grupul de intervenție contrateroristă format din două echipe de asalt.

STS

Blocul de tehnică al Serviciului de Telecomunicații Speciale, deschis de autospeciala Chevrolet Tahoe, cu rol de comandă și coordonare în realizarea dispozitivelor temporare de telecomunicații specială, urmată apoi de un grup de patru autospeciale satelitare de multiservicii, pe șasiu Toyota Land Cruiser.Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

16935 vizualizari

 • -2 (56 voturi)    
  Greata (Miercuri, 1 decembrie 2021, 11:40)

  ThalesdeTeleorman [utilizator]

  Ce frumos arata totul la parada, iar in spate e putregaiul!
  Multe din vehiculele alea sunt folosite doar pentru parada, in viata de zi cu zi stim cu totii ce bine stam.

  Ma gandesc doar unde erau echipajele astea la crimele de la Onesti, Caracal, asasinatul din Arad, etc

  Noroc totusi ca stam foarte bine la recolta de generali si pensii speciale, se inmultesc mai ceva ca ciupercile dupa ploaie, aud ca de cateva zile avem cateva zeci de generali si colonei in plus.
  • +5 (35 voturi)    
   Gandesti ? (Miercuri, 1 decembrie 2021, 12:53)

   echoBRAVO [utilizator] i-a raspuns lui ThalesdeTeleorman

   Adica, tu vroiai ca la Onesti, Caracal samd sa se intervina cu rachete Patriot, transportoare Piranha ... eventual si ceva fregate.
   • -4 (36 voturi)    
    Esti un ganditor (Miercuri, 1 decembrie 2021, 13:43)

    ThalesdeTeleorman [utilizator] i-a raspuns lui echoBRAVO

    Vezi ca la parada au defilat si specialii din MAI, cica operatiuni, inteventii speciale, antitero, etc.
    Daca mai gandesti mult, posibil sa ti se rupa sfoara ce sustine urechile
    • +7 (23 voturi)    
     La multi ani Romania! (Miercuri, 1 decembrie 2021, 14:38)

     Beer-gummy-bear [utilizator] i-a raspuns lui ThalesdeTeleorman

     Suntem pe calea cea buna alaturi de NATO si UE, chiar daca mai suferim impedimente precum guvernarea PSD-PNL, inalta tradare a lui Johanis sau chiar si armatei de catei platiti de Moscova sa ne distruga increderea, optimismul si initiativa, asa cum face individul acesta "de Teleorman" (pseudonimul de astazi) si colegii lui care nu sunt deloc putini pe aici dar mai ales pe Facebook!

     Astazi suntem liberi, democrati, europeni si crestini, iar asta asa va ramane si asta ne va asigura un viitor prosper!
     La multi ani frati români!
     • -8 (16 voturi)    
      usurel cu crestinismul (Miercuri, 1 decembrie 2021, 16:21)

      srpc [utilizator] i-a raspuns lui Beer-gummy-bear

      uiti ca in Occident e de porc sa vorbesti despre Isus?
      • +6 (14 voturi)    
       xexe (Miercuri, 1 decembrie 2021, 17:04)

       transpenibilus [utilizator] i-a raspuns lui srpc

       Usurel trolule, uiti ca la voi in Rusia e de votca sa vorbesti de ortodoxism si ca muriti de foame aka holodomor?
      • +8 (8 voturi)    
       Crestinism (Miercuri, 1 decembrie 2021, 21:01)

       Beer-gummy-bear [utilizator] i-a raspuns lui srpc

       Personal, nu sunt o persoana religioasa, insa recunosc potentialul crestinismului de a tine la distanta Islamul care este cu adevarat un pericol pentru democratie, libertate si securitate!
       Biserica Ortodoxa cu toti popii corupti este o alta discutie...
     • +3 (3 voturi)    
      Lasitatea politicienilor de azi! (Joi, 2 decembrie 2021, 7:43)

      hotnewsfil [utilizator] i-a raspuns lui Beer-gummy-bear

      Daca rusii ne-ar fi luat si Moldova de dincoace de Prut, iar ungurii ne-ar fi luat Ardealul, adica am fi ramas numai cu Tara Romaneasca, noi, mandrii nesurclasabili, tot am fi sarbatorit acum Independenta tarii.
      Daca am fi mai demni, demni de cei care au realizat Romania Mare in 1918, am declara acum ca Basarabia ne-a fost furata, de rusi, prin tratatul Ribentrop- Molotov, am cere anularea acelui tratat si in cazul tarii noastre, asa cum a fost anulat in cazul Germaniei (reunificarea celor doua Germanii), am fi afisat acum harta Romaniei Mari pe toate posturile TV, in intreaga presa, presedintele tarii ar fi cerut oficial reintregirea tarii, cu ocazizia intalnirii recente cu Maia Sandu- presedinta Basarabiei.
      • 0 (0 voturi)    
       Ce are una cu alta?? (Vineri, 3 decembrie 2021, 22:58)

       Qxx [utilizator] i-a raspuns lui hotnewsfil

       Tu chiar crezi că ăsta a fost Tratatul Ribentrop-Molotov? Să se înființeze RDG-ul?
       Pfuai, nu am mai auzit-o pe asta niciodată!
  • -20 (30 voturi)    
   dar de Berbeceanu ce se aude? (Miercuri, 1 decembrie 2021, 13:10)

   Ismail Paine de circ [utilizator] i-a raspuns lui ThalesdeTeleorman

   ... acum nu ne zice ca se polueaza aerul cu tractoarele astea de la parada?
  • +1 (31 voturi)    
   Nesimțit. (Miercuri, 1 decembrie 2021, 13:12)

   asavreau [utilizator] i-a raspuns lui ThalesdeTeleorman

   În loc de La mulți Ani române.
  • +7 (33 voturi)    
   Pt greata ia metoclopramid (Miercuri, 1 decembrie 2021, 13:27)

   Altiro [utilizator] i-a raspuns lui ThalesdeTeleorman

   In rest ne imaginam ca si atunci cand mergi la vreo aniversare in familie parinti, frati, surori etc (un fel de Romanie mai mica), in loc de urari de bine si cuvinte frumoase le vorbesti de putregaiul din viata lor pe care-l cunosti ..
   • -10 (36 voturi)    
    Vai, vai (Miercuri, 1 decembrie 2021, 13:44)

    ThalesdeTeleorman [utilizator] i-a raspuns lui Altiro

    Cat mai merge spaga la bugetari si speciali? Juma de porc? Sau acum primiti si criptomonede?
    • 0 (10 voturi)    
     Sa fii sanatos! (Miercuri, 1 decembrie 2021, 17:34)

     Altiro [utilizator] i-a raspuns lui ThalesdeTeleorman

     Ca septuagenar (cu 40 de ani de munca) pensia mea "speciala" nu depaseste doua mii de lei. Spaga, criptomoneda si porcul raman doar speranta ta. Bafta!
 • +3 (39 voturi)    
  Romania trebuie sa accelereze inarmarea (Miercuri, 1 decembrie 2021, 12:40)

  animatron [utilizator]

  Contextul international e foarte volatil, cu ostilitatea USA-China, cu Rusia care exerseaza de cateva ori pe an atacuri contra Ucrainei, cu recentul razboi Armenia-Azerbaidjan, cu implicarea Turciei, Rusiei si Iranului (care se inarmeaza nuclear) in Siria, cu talibanii care controleaza din nou Afganistanul, cu o administratie americana vadit incompetenta, cu UE slabita dupa Brexit si macinata de diviziuni interne.

  La M.Neagra e o cursa a inarmarii lansata de Rusia, urmata si de Turcia (care vrea sa isi extinda "sfera de influenta neo-otomana" prin Caucaz si Balcani), Romania nu poate sta sa priveasca asteptand "sa vina americanii".

  E o nevoie reala de echipamente cat mai moderne si de construirea treptata a unor capabilitati care sa permita un raspuns national la o amenintare directa sau asupra unui stat vecin cu noi.

  Vom construi drone impreuna cu Israel, transportoare impreuna cu elvetieni, dar trebuie sa achizitionam un satelit militar propriu de comunicatii si observatie, sa dotam flota cu corvete si chiar si submarine (daca se considera util strategic).

  E deja extrem de util ca zeci de mii de militari de profesie au fost pe fronturi reale de lupta in Afganistan, in Irak, au avut contact direct cu realitati si organizare "pe timp de razboi", au avut ce invata.

  Ne antrenam trupele speciale impreuna cu cele americane, aviatorii impreuna cu cei britanici si canadieni si sper sa cooperam mai indeaproape cu Polonia, tara cu aceeasi viziune ca a Romaniei in ce priveste frontiera de Est a NATO.

  Singurii care se vor opune in comentarii vor fi activistii propagandei ruse si a unor state care se opun intaririi Romaniei, o vor slabita, eventual divizata sau "federalizata".

  UE e un exemplu de mare reusita economica dar si de "nanism militar strategic", nu trebuie sa construim un asemenea model, de tara prospera dar lipsita de capacitatea de a se apara eficient si singura.
  • -3 (31 voturi)    
   aproape mila (Miercuri, 1 decembrie 2021, 13:49)

   f512 [utilizator] i-a raspuns lui animatron

   aproape ca mi-e mila de tine... dar nu-mi este!
  • -9 (29 voturi)    
   au simulat polonezii. (Miercuri, 1 decembrie 2021, 13:57)

   Ismail Paine de circ [utilizator] i-a raspuns lui animatron

   ... cat ar rezista in fata unei invazii a rusiei. stii cat le-a iesit? hai dupa tine, zi un numar...
   4 zile ar rezista! mai rau ca in 1939.
   bā, armata poloniei, care e 10 clase peste armata romana. iti cam dai seama unde suntem noi in contexul mondial.
   • +6 (8 voturi)    
    ... (Miercuri, 1 decembrie 2021, 19:24)

    ak33 [utilizator] i-a raspuns lui Ismail Paine de circ

    du-te ba cu votcarii tai , dupa voi rusii ar ajunge la ny in 5 minute
   • +2 (8 voturi)    
    dar oare contra nato (Miercuri, 1 decembrie 2021, 21:00)

    florin4u [utilizator] i-a raspuns lui Ismail Paine de circ

    cate zile ar rezista rusia.....hai sa nu luam zile ca e prea mult...ce zici de ore...?!
    • -2 (6 voturi)    
     Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 1 decembrie 2021, 21:18)

     [anonim] i-a raspuns lui florin4u

 • +5 (23 voturi)    
  Relaxeaza-te. (Miercuri, 1 decembrie 2021, 12:50)

  XtrO [utilizator]

  Macar de Ziua Nationala a Romaniei abtine-te de la comentarii de genul asta.
 • +13 (29 voturi)    
  Jegdarmeria și miliția română (Miercuri, 1 decembrie 2021, 12:58)

  NME [utilizator]

  Ce-au căutat jegdarmii la paradă? Cu ce se laudă ei de li s-a permis onoarea de a defila pe sub Arcul de Triumf? Bine, în afara luptelor „vitejești” din 10 august 2018...

  La fel și polițiștii. Cu ce se laudă ei, în afara protecției oferite... infractorilor, discuțiilor purtate noaptea prin biserici cu aceiași infractori, cu „rezolvarea” cazurilor Caracal și Onești, cu oprirea curierilor pe stradă și luatul din mâncarea transportată de aceștia...?

  Huligani în uniformă. Mi-e scârbă.
 • +12 (32 voturi)    
  Trebuia un aruncător de ouă (Miercuri, 1 decembrie 2021, 12:59)

  mr_mojo [utilizator]

  Pentru Iohannis
 • +4 (28 voturi)    
  soldatii in alb (Miercuri, 1 decembrie 2021, 13:16)

  revo [utilizator]

  Nimeni de la adevaratii soldati, care lupta in prima linie impotriva Covid, in razboiul pe care il ducem acum?!

  S-a terminat cu recunostinta? Anul trecut erau panouri publicitare cu multumiri. Azi, nimic.
  • -12 (22 voturi)    
   lasa-i tu pe aia, (Miercuri, 1 decembrie 2021, 13:58)

   Ismail Paine de circ [utilizator] i-a raspuns lui revo

   nu-i plange de mila. erau mai in spate, isi numarau spagile.
 • -8 (24 voturi)    
  banii sunt aici (Miercuri, 1 decembrie 2021, 13:16)

  TrickyWicky [utilizator]

  Dar ce s a cumparat funtioneaza? s a ochit vreo tinta la distanta cu ele?

  Altfel nu eram mai ieftini cu niste armamaent gonflabil?
 • -9 (21 voturi)    
  himars? (Miercuri, 1 decembrie 2021, 13:50)

  f512 [utilizator]

  himars?
  pai, cand le-am cumparat??? oficial zic, fiindca de plimbat s-au tot plimbat pe a2 de prin 2015.
  aaa, parca luam chestii "defensive". mai, mai, mai!
  • +4 (12 voturi)    
   "himars" (Miercuri, 1 decembrie 2021, 14:27)

   Beer-gummy-bear [utilizator] i-a raspuns lui f512

   Nu existau in 2015! Este un sistem nou si pt americani!
   • -1 (3 voturi)    
    ce vorbesti!? (Miercuri, 1 decembrie 2021, 18:57)

    AES [utilizator] i-a raspuns lui Beer-gummy-bear

    "The M142 High Mobility Artillery Rocket System (HIMARS) is a light multiple rocket launcher developed in the late 1990s for the United States Army, mounted on a standard Army M1140 truck frame."
    • +1 (3 voturi)    
     Sursa (Miercuri, 1 decembrie 2021, 21:05)

     Beer-gummy-bear [utilizator] i-a raspuns lui AES

     Fara citarea sursei comentariul tau este doar un text fara valoare! Uite:
     "The M142 High Mobility Artillery Rocket System (HIMARS) is a light multiple rocket launcher developed in the late 2010s for the United States Army, mounted on a standard Army M1140 truck frame."

     Ce conteaza e cand a intrat in serviciu! Ca in dezvoltare poti sa il tii si 20 de ani!
 • -2 (18 voturi)    
  E plina imaginea aia cu'' generali'' de parada (Miercuri, 1 decembrie 2021, 14:28)

  floriniulian [utilizator]

  Romania nu a avut nici un razboi in ultimii 80 de ani si avem 1500 de generali,mai multi decat armata USA.

  Asta daca va mai intrebati unde sunt banii de autostrazi,spitale si scoli.

  Sunt in imaginile de mai sus,care reprezinta furtul banilor publici cu pensii speciale si de serviciu si risipa iresponsabila pe aberatii de sisteme care nu ne ajuta cu nimic decat sa indatoram si mai mult aceasta tara pana la FALIMENTUL inevitabil.

  Romania= tara prostilor peticiti in cur cu rachete si ''sisteme speciale'' de pensii si salarii care au gaurit aceasta tara si au predat-o BANCILOR.
 • -1 (27 voturi)    
  Din păcate asistăm aici la atacuri dușmănoase (Miercuri, 1 decembrie 2021, 14:33)

  Rescator [utilizator]

  și profund nedrepte la adresa Armatei Române,de numai
  60.000 de militari.Cui folosește această ură corozivă!?
  Se pare că numărul trollilor sovieto-ruși care mișună
  pe HN a crescut îngrijorător.Ce este de făcut!?
  • -11 (19 voturi)    
   agent turili străine, ce să-i faci (Miercuri, 1 decembrie 2021, 15:03)

   di livio [utilizator] i-a raspuns lui Rescator

   las că se apără apeviștii de atacurili dușmănoase, doar de aia îs plătiți...văd că nici amu nu ești mulțumit, doar aveți premier apevist, tînăr pensionar special...amu ăsta o să ducă România pe noi culmi de progres și civilizație, cred că-i mai specialist ca Cîțu în finanțe și economie
   • +2 (6 voturi)    
    hehe (Miercuri, 1 decembrie 2021, 17:06)

    transpenibilus [utilizator] i-a raspuns lui di livio

    Jo napot, peeeseeedeee, iar tea scos fikusz la produs ivanelule lihnit?
   • +2 (6 voturi)    
    Nu ai cum să te înțelegi omenește (Miercuri, 1 decembrie 2021, 18:23)

    Rescator [utilizator] i-a raspuns lui di livio

    cu un troll sovieto-rus.Știi foarte bine despre ce vorbesc pentru că faci parte din gașcă.Pe HN
    sunteți vreo 20,pot să-ți redau lista,pentru că vă
    citesc atacurile emise de vreo 5 ani.Vă cunoașteți între voi și vă coordonați atacurile.Se poate scrie o carte cu ce mizerii ați produs.Culmea este că în
    2021 te mai miri de atacurile hibride ale unor puteri
    străine și te faci că ești inteligent cu *agenturili*
    străine,dar de la Sun Tzî incoace *agenturilii* nu au încetat să acționeze,în cazul nostru și în căderea regimului Ceaușescu.Sunt mii de cărți
    pe acest subiect ,dar trolii nu citesc ,ei execută,
    întocmai și la timp ordinele CENTRALEI.
    Ai putea să începi documentarea cu câteva
    cărți scrise de autorii ruși Mark Solonin și Viktor
    Suvorov și vei vedea de ce sunt capabili
    șefii tăi.
    • +3 (3 voturi)    
     20 de troli (Miercuri, 1 decembrie 2021, 21:21)

     Beer-gummy-bear [utilizator] i-a raspuns lui Rescator

     Probabil ca sunt doar vreo 2 - 3 care lucreaza de pe mai multe laptopuri/softuri de ascuns identitatile digitale...

     Dar da, sunt multe profile! Cateva dintre ele sunt:
     Ismail paine de circ
     Cucuveaua mov
     Mazeta
     Galeo
     Trikiviky
     Popescul
     Doru
     John70
     Sau chiar si nume temporare, aruncate la misto in functie de articolul la care comenteaza, doar sa ne arate cu aroganta ca nici nu incearca sa se ascunda:
     Planeta verde
     Trofeul Artur gaurit in cor
     etc...
 • -7 (19 voturi)    
  Kaki-ul de camuflaj si pampersii bleu la gura (Miercuri, 1 decembrie 2021, 14:51)

  Idiotul_fUtil [utilizator]

  Ca nuca-n perete. Parada rasu-plansului ce sa mai...
 • -8 (14 voturi)    
  e perfect (Miercuri, 1 decembrie 2021, 16:20)

  srpc [utilizator]

  avem miliarde de dolari pentru armament SH, dar nu avem pentru copii si batrani; sa ne traiasca politrucii "proatlantisti"
 • +2 (4 voturi)    
  1 Decembrie 1990 ziua în care am făcut nunta. (Miercuri, 1 decembrie 2021, 19:49)

  anapalink [utilizator]

  Ne uitam neliniștiți pe geam ca nu cumva să se tragă din nou.Noi fiind la nuntă.
  Altfel, zicerile unei doamne de pe un tron fierbinte : ”Dragă Românie, de ziua ta, îți doresc să rămâi puternică și generoasă. Să fii o voce distinctă în lume și în Europa unită, și un model de țară pentru care democrația și bunăstarea oamenilor sunt fundamentale. Să mergem spre viitor împreună.” Și eu îi doresc doamnei Președinte un mandat cât mai lung, că este nevoie și de oameni deștepți, că proști au fost grămadă.
 • -1 (1 vot)    
  veste bună (Joi, 2 decembrie 2021, 14:37)

  Mardohew [utilizator]

  Guvernarea umană se apropie de final,
  Isus a spus că vestea bună despre Regatul lui Dumnezeu va fi predicată „pe tot pământul locuit” înainte de venirea sfârșitului (Matei 24:14 ,, Această veste bună despre Regat va fi predicată pe tot pământul locuit ca mărturie pentru toate națiunile. Și atunci va veni sfârșitul.’’) În 2019, Martorii lui Iehova de pe tot globul au dedicat peste două miliarde de ore împărtășindu-le oamenilor mesajul plin de speranță al Bibliei. Ce poți face ca să trăiești în lumea nouă?
  Publicația și link-ul anexate aceste scrisori arată cum răspunde Biblia la această întrebare. https://www.jw.org/ro/biblioteca/reviste/turnul-de-veghe-nr2-2021-mai-iun/supravietuiesti-sfarsitului-si-traiesti-intr-o-lume-noua/
  Sperăm ca, în viitorul apropiat, să putem vorbi personal cu dumneavoastră. Dacă aveți întrebări sau doriți să analizați Biblia online, ne puteți contacta folosind telefonul de mai jos. Vă invităm să accesați site-ul nostru oficial, jw.org.
  Cu stimă,
  Florică și Mirela Raia
  0744496320


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by