Primul sistem PATRIOT, din cele șapte achiziționate (patru pentru Forțele Aeriene și trei pentru Forțele Terestre), va intra în dotarea Forțelor Aeriene Române în a doua parte a anului 2020, următoarele trei sisteme urmând a fi livrate până la sfârșitul anului 2022.
Până la această dată, peste 50 de militari din cadrul Forțelor Aeriene, au absolvit o serie de cursuri de operare și mentenanță pentru sistemul Patriot, organizate în cadrul United States Army Air Artillery School, Fires Center of Excelence din Fort Sill, Oklahoma, transmite MApN.
România a contractat în urmă cu doi ani de la Statele Unite, pentru circa 3,9 miliarde de dolari, achiziția a șapte baterii Patriot în cea mai recentă configurație hardware-software, la pachet cu câteva sute de interceptori. Prima baterie ar trebui să intre în uz din 2020.
Din cele șapte baterii, patru vor fi la la Forțele Aeriene și trei vor fi la Forțele Terestre. O baterie are fiecare câte o unitate de tragere (patru lansatoare montate/atașate fiecare pe câte un camion, un radar, o unitate de conducere a focului, generatoare și alte echipamente).
Mai exact, România a cumpărat 7 sisteme de rachete Patriot în configurația 3+ cu următoarele componente:
- 7 AN/MPQ-65 radar sets
- 7 AN/MSQ-132 engagement control stations
- 13 antenna mast groups
- 28 M903 lansatoare (care pot trasporta și lansa câte 4 rachete PAC-2 GEMT sau 12 rachete PAC-3 MSE)
- 56 rachete PAC-2 Guidance Enhanced Missile-TBM (GEM-T)
- 168 rachete PAC-3 Missile Segment Enhancement (MSE)
- 7 Electrical Power Plants (EPP) III
1. În perioada de pregătire dacă au participat la trageri de luptă cu sisteme Patriot ?
2, Dacă în timpul tragerilor de luptă au fost incidente ? Sistemul s-a oprit și nu a mai funcționat, rachetele lansate au căzut pe timpul zborului spre țintă ?
3. Cît timp durează pregătirea de luptă a unei echipe operative pentru Patriot ?
4. Cîte ore de lucru pe an trebuie să se pregătească o echipă de luptă pentru randament maxim ?
Pe vremuri, în timpul războiului din Vietnam, sistemele de luptă de rachete antiaeriene, SAM-2, SAM-100, care erau foarte solicitate, non-stop, aveau cîte 3 echipe de luptă, pentru asigurarea acțiunilor de luptă 24 din 24 de ore.
La ce viteza are o racheta balistica 5,000 m/s Totul este automatizat, nu cred ca au multe butoane de apăsat.
Totul la un preț bun:
possible Foreign Military Sale to Kuwait of 209 MIM-104E PATRIOT Guidance Enhanced Missile-T (GEM-T) Missiles for an estimated cost of $900 million.
The Government of Kuwait has requested a possible sale of 209 MIM-104E PATRIOT Guidance Enhanced Missile-T (GEM-T) Missiles. The estimated cost is $900 million
Deci o tragere de antrenament : 2 milioane de euro :)
Oricum fata de kkkt ul rusesc, băieții ăștia chiar o sa-si cheltuie pensia. La ruși daca nu te omora radiația din afara cabinei te omora caldura din interiorul cabinei.
Cum, niciun postac sputnicel de serviciu sa zica vrute si nevrute despre cum ne face un deserviciu acest sistem in relatia cu urssu?
antenna mast groups= grup stâlp de antena
O țara ca nu poate furniza stâlpi de antena, poate sa școlarizeze la mega scoli utilizatorii, tot o țara de papuași este. Deși cred ca in papa noua Guineea s-a auzit de țeava si de suport pentru antena.
Iar 7 Electrical Power Plants (EPP) III reprezintă nenorocitele alea de generatoare care se fabricau la IMEB pe doi lei.
O armata fara capabilități, total dependentă de furnizori externi nu merita 2% din PIB. Sunt bani aruncați.
Așa cum e si marea cooperare cu piranha le sablat si le vopsim. Ca si cum am fi somalezi. Deși Somalia are capacitați mai mari de atât.
Probabil ca de aceea nu avem nici autostrazi...ca sa nu ne invadeze repede rusii si sa ne ia oile de pe camp si recoltele de seminte pe care le mananca prostii din Romania.
Romania,tara prostilor fara autostrazi da cu Patriot.
Razi si cu curu.
Sistemul a fost proiectat pentru a fi folosit împotriva rachetelor balistice tactice și cu rază lungă de acțiune și este apărarea specifică împotriva aeronavelor și a rachetelor de croazieră bazându-se pe alte radare (AWACS/Aegis) - face parte din acest sistem, deși are (evident limitat) și capacitate de sine-stătătoare (stand-alone). Să sperăm că generalii mioritici știau asta atunci când le-au cumpărat cu $4 miliarde (!) - și că probabil că n-au presupus că vor folosi un Patriot de sine-stătător pentru apărarea totală a site-ului sau că vor folosi o rachetă PAC-3 de $2 milioane bucata ca să doboare o dronă de $500...