Letitia Vitelaru a castigat prima bursa la Accademia Teatro alla Scala din Milano

de D.S.     HotNews.ro
Miercuri, 27 iulie 2011, 15:13 Actualitate | Cultură


Soprana Letiţia Viţelaru
Foto: IRCCU Venetia
Tanara soprana Letiţia Viţelaru a câştigat prima bursă la Accademia Teatro alla Scala din Milano, acordată de Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia, informeaza coordonatorul proiectului Mihai Stan.

În perioada 12 – 14 mai 2011, la sediul Teatrului La Scala din Milano a avut loc selecţia de admitere la cursurile organizate de Accademia Teatro alla Scala din Milano pentru anii universitari 2011-2012 şi 2012-2013.

În acest scop, la începutul acestui an, Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia şi Academia Teatrului La Scala din Milano au luat de comun acord decizia organizării unui concurs pentru acordarea unei burse la cea mai importantă instituţie de învăţământ muzical din Italia.

Concursul s-a adresat tinerilor interpreţi din domeniul operei lirice, cetăţeni români, cu vârsta maximă de 30 de ani, valoarea totală a bursei pentru cei doi ani academici (13 000 euro/an academic) urmând să fie suportată din bugetul Institutului Cultural Român, conform procedurilor financiar-contabile proprii.

În urma selecţiei organizate la sediul Operei Naţionale Bucureşti în data de 18 mai 2011, au fost desemnate trei câştigătoare. Astfel, în selecţia finală de la Milano au intrat sopranele Simona Nicoletta Jidveanu, Rodica Vică şi Letiţia Nicoleta Viţelaru.

Din cei 180 de candidaţi, comisia de jurizare, formată din personalităţi ai operei lirice italiene, i-a admis la cursurile organizate de Accademia Teatro Alla Scala din Milano pentru anii academici 2011-2012 şi 2012-2013 pe următorii: sopranele Yeo Na Hyun (Corea del Sud), Ludmilla Bauerfeldt (Brazilia), Lina de Alcântara Mendes (Brazilia) şi Letiţia Viţelaru (România), mezzosoprana Bang Shin Je (Corea de Sud), tenorii Jung Jaeyoon (Corea de Sud) şi Carlos Cardoso (Portugalia) şi baritonii Sergio Vitale (Italia) şi Mikheil Kiria (Georgia).

Letiţia Viţelaru (născută în 1985) este absolventă a Licerului de Artă „George Apostu” din Bacău - secţia vioară, a Liceului de Muzică „Dinu Lipatti” din Bucureşti - secţia canto iar în prezent este studentă în anul V la Conservatorul „Giuseppe Verdi” din Milano. A participat la numeroase concursuri în Italia şi a interpretat roluri importante din repertoriul de operă în Italia, Rusia, China, Africa de Sud.

Prima bursă pentru un tânăr interpret român de operă la Accademia Teatro alla Scala din Milano se înscrie în strategia în domeniul muzicii a Institutului Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia, care are drept principal obiectiv oferirea tinerilor interpreţi de operă oportunitatea perfecţionării la una dintre cele mai importante şcoli de operă lirică din lume, se arata in comunicatul IRCCU Venetia.


Citeste mai multe despre   

733 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version