Lansare Bookcrossing la Maratonul de poezie şi jazz

de D.S.     HotNews.ro
Miercuri, 18 mai 2011, 15:34 Actualitate | Cultură

O nouă lansare Bookcrossing va avea loc vineri, 20 mai, la ora 22.07, în foyerul Teatrului Naţional de Operetă „Ion Dacian”. Este vorba de antologia „Maratonul de Poezie şi Jazz” ediţia a III-a, care va fi pusă în circulaţie în acea seară, iubitorii Bookcrossing având şansa de a fi printre primii cititori ai acesteia.

Lansarea va deschide cea de-a III-a ediţie a Maratonului de poezie şi jazz, eveniment transmis, în direct, timp de 7 ore non-stop, pe postul Radio România Cultural.

Pentru că noaptea de 20 spre 21 mai 2011 va fi una de sărbătoare a poeziei, în foyerul Teatrului Naţional de Operetă „Ion Dacian”, cunoscut deja ca o crossing zone, vor fi lansate cărţi ale celor mai îndrăgiţi poeţi contemporani, puse la dispoziţie de Editura Tracus Arte.

Primele lansări Bookcrossing au avut loc la Târgul de carte Gaudeamus 2010, când au fost puse în circulaţie zeci de cărţi şi au fost deschise, cu sprijinul RATB şi Metrorex, primele zone de tranzit („crossing zones”). Toate cărţile pot fi urmărite pe site-ul proiectului, www.bookcrossingrrc.radiocultura.ro.

Cititorii Bookcrossing sunt invitaţi să comenteze pe site, atunci când găsesc sau lansează o carte, şi să ne spună părerile lor despre proiect. Oricine poate lansa o carte Bookcrossing – pentru aceasta e suficient să alegeţi o carte care vă place, să obţineţi un cod unic BCID de pe bookcrossing.com şi să o înregistraţi pe bookcrossingrrc.radiocultura.ro, completând meniul de la secţiunea „lansează o carte”.

De asemenea, sunteţi invitaţi să propuneţi propriile zone de tranzit (crossing zones), completând formularul „deschide o zonă de tranzit”. Comentariile cititorilor Bookcrossing ne vor ajuta să reconstituim poveştile cărţilor care se plimbă prin Bucureşti; aceste poveşti vor fi spuse în emisiunile Radio România Cultural – când găsiţi o carte în oraş, puteţi deveni invitatul uneia dintre emisiunile noastre!

Bookcrossing (www.bookcrossing.com) este un proiect internaţional care se bazează pe participarea şi pe iniţiativa cititorilor. Cineva lasă într-un loc public (cafenea, autobuz, parc) o carte pe care şi-ar dori ca o altă persoană să o citească. Pe una dintre copertele cărţii este trecut un cod care e înregistrat pe www.bookcrossing.com şi un set de instrucţiuni. Dacă găsiţi o carte Bookcrossing lăsaţi-ne un mesaj pe  www.bookcrossingrrc.radiocultura.ro şi repuneţi-o în circulaţie, în spaţiile de tranzit din oraş.

În prezent, www.bookcrossing.com are peste 814.000 de utilizatori înregistraţi şi a fost subiectul a mii de articole de presă în întreaga lume. Proiectul a stârnit în mod special un interes în Statele Unite, Marea Britanie, Germania, Franţa, Canada şi Japonia, ţări care au rezervate pe site secţiuni speciale. Dicţionarul Concise Oxford a înregistrat „bookcrossing” ca un cuvânt nou.

Maratonul de Poezie şi Jazz, ediţia a III-a, este un eveniment multiart de impact mediatic şi de public ce îşi propune să prezinte publicului timp de 7 ore neîntrerupte câteva dintre cele mai importante voci ale poeziei române contemporane în dialog artistic cu nume de referinţă ale jazz-ului autohton.

34 de poeţi din generaţii şi geografii literare diferite vor avea fiecare câte un „recital” de maximum 10 minute. Printre aceştia se numără  Ana Blandiana, Romulus Bucur, Dan Mircea Cipariu, Traian T. Coşovei, Florin Dumitrescu, Teodor Dună, Dinu Flămând, Horia Gârbea, Ion Mureşan, Andrei Novac, Claudiu Komartin, Ioan Es Pop, Adrian Popescu, Bogdan O Popescu, Nicolae Prelipceanu, Andra Rotaru, Octavian Soviany, Cassian Maria Spiridon, Liviu Ioan Stoiciu, Robert Şerban, Paul Vinicius, Florina Zaharia.

Recitalurile poeţilor vor fi „copertate” prin dialog muzical cu rafinaţi interpreţi şi compozitori de jazz: Mircea Tiberian (pian),  Maria Răducanu (voce), Chris Dahlgren (contrabas), ChristianLillinger (percuţie).


Citeste mai multe despre   Material sustinut de Julius Meinl

Ce-am pierdut? Fericirea. Cantările unei lumi dispărute vin de la formația Trei Parale. Vezi partea a doua și țitera

Am pierdut totul, Fericirea, mai ales. Cred cei de la "Trei parale". O spun ei, cei care sunt în preajma fericirii mereu. Ce-ți trebuie altceva mai mult decât să știi să cânți, de la țițeră la fluier. Să culegi cântece de la țărani. Cu care te împrietenești, fluierând, culegând mere, cosind fân. De ce nu, să ai chef, la nunți și botezuri. VIDEOinterviu cu formația Trei Parale.

214 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSBuchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri