Actorul Ion Caramitru, directorul Teatrului Naţional "I. L. Caragiale" din Bucureşti (TNB), va primi din partea Uniunii Teatrale din Republica Moldova (UNITEM) Premiul de excelenta. Evenimentul va avea loc luni, 28 martie, în cadrul Galei Premiilor UNITEM 2011, care se va desfăşura la Chişinău, în Teatrul Naţional "Mihai Eminescu", informeaza site-ul TNB

A doua zi, pe 29 martie, Ion Caramitru, acompaniat de clarinetistul Aurelian Octav Popa, va susţine la Bălţi spectacolul-recital «Dor de Eminescu», în cadrul Festivalului Zilele Basarabiei, dedicat împlinirii a 93 de ani de la Unirea Basarabiei cu România.

Totodata comunicatul precizeaza ca in zilele de 26 şi 27 martie 2011, actorul Ion Caramitru se va afla la Sofia, la invitaţia Uniunii Actorilor Bulgari (UBA) pentru a participa la o masă rotundă pe tema Legii artelor spectacolului în Bulgaria şi în alte ţări est-europene, precum şi ca invitat special la decernarea Premiilor IKAR, care va avea loc în cadrul unei ceremonii menite să marcheze Ziua Internaţională a Teatrului, în 27 martie 2011.

Evenimentul se înscrie în festivalul anual de teatru iniţiat de Uniunea Actorilor Bulgari, în colaborare cu Municipalitatea oraşului Sofia, festival intitulat "Sofia Theatre Festival" (18-27 martie 2011). La Gala IKAR sunt premiate cele mai bune spectacole de teatru şi de teatru de păpuşi din Bulgaria, de anul trecut.