Invitatul Conferintelor Teatrului National Bucuresti de duminica, 16 ianuarie, este cunoscutul ziarist şi analist politic Emil Hurezeanu. Incepand cu ora 11.00, in Sala atelier a Teatrului National, Emil Hurezeanu va susţine conferinţa intitulată Liniile de fractură ale României. „În conferinţa mea de duminică pornesc de la datele geopolitice ale României din ultimii 20 de ani, în viziunea unor autori occidentali, experţi în aşa-zisul conflict al civilizaţiilor, spune Emil Hurezeanu.

„În conferinţa mea de duminică pornesc de la datele geopolitice ale României din ultimii 20 de ani, în viziunea unor autori occidentali, experţi în aşa-zisul conflict al civilizaţiilor, spune Emil Hurezeanu.

Teza mea este că încrucişarea unor culturi, mentalităţi sau chiar tradiţii naţionale şi confesionale religioase diferite, pe teritoriul actual al statului român, ar trebui transformată într-un liant, într-o linie de sudură şi joncţiune creatoare, şi nu de ruptură, aşa cum prezic mai toţi profeţii noului mileniu. "Liniile noastre de fractură", ca să folosesc formula celebră a lui Samuel Hunttington, nu ţin atât de istorie şi de imponderabile cultural politice, cât de amânarea asumării lor într-un climat relaxat. Singura fatalitate ţine de neputinţa noastră din prezent, nu de moştenirea istorică, religia ortodoxă sau conspiraţia hulpavă a imperiilor vecine."

Preţul biletelor este de 23 şi 10 lei.