Alexandru Tomescu, Horia Mihail si Razvan Suma, membrii Romanian Piano Trio, vor sustine duminica, 21 noiembrie, la Sala Radio, singurul recital din Turneul MusicON programat la Bucuresti. Evenimentul va oferi publicului meloman lucrari de Dvorak si Ravel - respectiv Trio nr. 4 in mi minor, op. 90 Dumky si Trio pentru pian, viora si violoncel, informeaza Orchestrele si Corurile Radio.

Turneul MusicON i-a purtat pe membrii Romanian Piano Trio prin 13 orase din Romania printre care Pitesti, Miercurea Ciuc, Iasi, Piatra Neamt, Cluj, Timisoara. La Bucuresti, cei trei au concertat alaturi de Orchestra Nationala Radio in data de 12 noiembrie, la Sala Radio. In cadrul evenimentului, Horia Mihail a inaugurat noua achizitie a Radio Romania - pianul Bosendorfer Imperial - cel mai nou si mai performant instrument de acest gen din tara la ora actuala.

Turneul MusicON al Romanian Piano Trio continua pana la finalul acestei luni. Iasi pe 19 noiembrie, in Sala Universitatii "Al. Ioan Cuza", la Piatra Neamt in Sala Liceului de Arta "Victor Brauner" pe 20 noiembrie, la Bucuresti, pe 21 noiembrie la Sala Radio, Medias - catedrala Evanghelica pe 26 noiembrie si Targu Mures - Palatul Culturii pe 28 noiembrie. Iar daca drumurile va poarta la Budapesta, pe 30 noiembrie ii puteti gasi acolo, la un concert organizat de Institutul Cultural Roman cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei.

Membrii formatiei Romanian Piano Trio sunt reprezentanti ai unei noi orientari in randul tinerilor cu studii in strainatate - alegerea de a fructifica in Romania cunostintele si experienta dobandite peste hotare. Astfel, pianistul Horia Mihail revine in Romania ca solist concertist al Filarmonicii din Brasov dupa ce intre anii 1999 si 2002 a fost membru al catedrei de pian de la renumita universitate americana din Boston; violonistul Alexandru Tomescu este in prezent solist concertist al Formatiilor Muzicale Radio dupa ce a dobandit o solida experienta sub indrumarea lui Tibor Varga in Elvetia si la Dallas, Texas, iar Razvan Suma, doctorand la Universitatea de Muzica din Bucuresti, care a obtinut in anul 2002 diploma de masterat de la Longy School of Music in Cambridge, Massachussets, este cadru didactic la Universitatea Transilvania din Brasov. Avand deja o mare experienta in muzica de camera, cei trei artisti au decis sa formeze un trio permanent, ideea care ii uneste pe cei trei muzicieni fiind, pe langa pasiunea lor reala pentru acest gen, dorinta de a prezenta melomanilor un repertoriu larg, in buna masura neexplorat, intr-o viziune noua si personala.