Formatia vesnic tanara a radioului public - Corul de Copii Radio - împlineste anul acesta 65 de ani. Evenimentul va fi sarbatorit, duminica, 14 noiembrie 2010, începand cu ora 18.00, cand va avea loc o petrecere aniversara, la Sala Radio. Cei aniversati isi invita spectatorii sa le fie aproape cu voie buna si chef de cantat. Vor fi prezenti pentru a le canta "La multi ani" si Corul Sound al Casei de Cultura a Studentilor Bucuresti, dirijor Voicu Popescu, Corul Madrigal, dirijor fondator Marin Constantin, Corul Preludiu, dirijor Voicu Enachescu, si Corul Academic Radio, dirijor Dan Mihai Goia.

Concert aniversarFoto: Orchestrele si Corurile Radio

Corul de Copii Radio a fost înfiintat în 1945 la initiativa dirijorului Ion Vanica, fiind unul dintre cele mai vechi coruri de radiodifuziune din lume. Fondatorul sau, urmat de Elena Vicica, de Eugenia Vacarescu Necula si, în prezent, de Voicu Popescu au contribuit decisiv la destinul artistic al ansamblului, facand din acesta o adevarata scoala de educatie prin muzica a tinerelor generatii. Aici si-au început cariera artistica artisti ca Ileana Cotrubas, Silvia Voinea, Maria Hurduc, Cornelia Angelescu, Voicu Enachescu, George Crasnaru, Dan Dumitrescu, Roxana Briban, Roxana Constantinescu si multi altii.

Participant la peste 50 de concursuri si festivaluri nationale si internationale, Corul de Copii Radio a fost recompensat în 2004 cu titlul de AMBASADOR Cultural al Uniunii Europene, distinctie primita cu 3 ani înaintea intrarii Romaniei în randul tarilor membre.

Ultimele proiecte ale corului - Amadeus, Mos Craciun.ro, Adiemus, Eclats de l'Eau, Amprente si Esther - au situat ansamblul la granita dintre arte (muzica, teatru si dans). Cu Amprente, Corul de Copii Radio a participat la Simpozionul Mondial de Muzica Corala de la Copenhaga - Danemarca din iulie 2008 - cea mai prestigioasa manifestare de acest gen din lume. Prezenta Corului de Copii Radio în cadrul simpozionului a marcat prima participare romaneasca din istoria evenimentului.

Pe 30 octombrie, ansamblul a sustinut un concert în cadrul Festivalului de Muzica Veche Bucuresti, unde a participat la punerea în scena a lucrarii "Magnificat anima mea Dominum" de J.S.Bach alaturi de orchestra baroc belgiana Il Gardelino si clavecinistul Ketil are Hausgang.

Bilete pentru spectacolul din 14 noiembrie se pot procura prin Eventim, la Casa de bilete a Salii Radio, magazinele Germanos, Vodafone, librariile Carturesti, Humanitas si online pe www.eventim.ro.