Delta vorbeste pe limba ei. Asa spune Radu Anton Roman si graiul Deltei il descoperiti intr-un superb album publicat in Romania de editura ARTEC din Segovia, Spania. Lansarea albumului „Delta Dunarii“ are loc joi, 29 aprilie 2010, la ora 18, in mansarda librariei Carturesti Verona, din Bucuresti. La evenimentul de lansare vor povesti despre album Alex. Stefanescu si Catalin D. Constantin.

Albumul cuprinde peste 300 de fotografii color ce istorisesc despre miracolulul ce se desfasoara intre bratele Dunarii – viata vie a Deltei, cu rasariturile si apusurile fantastice, cu zborul nenumaratelor pasari, cu vegetatia luxurianta. Fotografiile au fost facute de Pototo, pesudonimul lui José Maria Díez Laplaza, cunoscut fotograf spaniol, fondator al editurii ARTEC. Textul ce insoteste fotografiile ii apartine lui Radu Anton Roman si lui Catalin D. Constantin.

Volumul „Delta Dunarii“ este parte a unei serii de sapte albume publicate sub egida UNESCO, dedicate fiecaruia dintre cele sapte locuri din Romania ce apartin patrimoniului mondial: Delta Dunarii, bisericile cu pictura exterioara din Moldova, bisericile fortificate din Transilvania, bisericile de lemn din Maramures, cetatile dacice din muntii Orastiei, centrul istoric al orasului Sighisoara, manastirea Hurezi.

„Paduri de salcii. Stufarisuri mai dese decat jungla braziliana. Plauri. Ghioluri acoperite de igrasia neagra a lisitelor. Stolurile vehemente de gaste si rate. Sate invelite in stuf, de parca ar fi cautat sa se ascunda, sa se confunde cu intinderile nesfarsite de trestii. Carduri peste carduri de cocori dansatori. Lotcile si pescarii barbosi. Caii salbatici. Starcii singuratici, de toate felurile. Canalele intortochiate, coplesite de boltile de salcii, pline de plase de pescuit. Singuratatea, sub toate infatisarile si la toate orele.“ - spunea Radu Anton Roman.

Intr-o viata 57 de ani, Radu Anton Roman, gazetar, scriitor, realizator TV, vanator si pescar sportiv, a publicat poezii, insemnari de calatorie, romane si eseuri, fiind implicat in mai multe proiecte de televiziune si publicatii, dedicandu-se din anul 1997 si domeniului gastronomic.

Si pentru ca lumea sa-si aminteasca de Radu Anrton Roman asa cum a fost cunoscut in ultima parte vietii sale, pentru emisiunile pe teme culinare, lansarea se va incheia cu degustarea unui vin spaniol, de soi bun, Protos.