Un concert extraordinar sustinut de Maria Raducanu si Maxim Belciug impreuna cu expozitia de fotografie Kombinat de Serban Bonciocat. Evenimentele marcheaza participarea Romaniei la Targul de carte de la Londra desfasurat in perioada 19 – 21 aprilie, la care vor fi prezenti editori de carte romani si britanici, jurnalisti, arhitecti si artisti, publicul londonez iubitor de literatura, fotografie si muzica romaneasca.

Concertul, care va avea loc pe 21 aprilie, va cuprinde serenade elisabetane, vodevil francez, madrigaluri italiene, romante romanesti si rusesti, interpretate intr-o maniera inedita, intre clasic si contemporan, de cei doi muzicieni, informeaza ICR Londra.

Maria Raducanu este o voce extrem de apreciata, cu o abordare stilistica complexa, care combina traditia romaneasca cu muzica contemporana (pop, blues, fado, experimental). Criticii muzicali o considera o noua Maria Tanase sau Amalia Rodriguez a Romaniei. Artista sustine frecvent concerte in Romania si in strainatate.

Maxim Belciug este un muzician remarcabil, adesea invitat sa sustina recitaluri si sa jurizeze festivaluri de chitara. Odata consacrat ca solist de prestigiu, artistul s-a implicat si in concerte de muzica de camera, interpretand piese pentru chitara si flaut, chitara si voce sau chitara si percutie.

Expozitia Kombinat: Ruine ale Epocii de Aur prezinta fotografii de mari dimensiuni realizate de Serban Bonciocat pentru albumul cu acelasi titlu publicat de editura Igloo in 2007, in colectia Igloo patrimoniu. Fotografiile ilustreaza o realitate post comunista mai putin cunoscuta: siturile industriale din Hunedoara, Calan, Calarasi, Zlatna, Copsa Mica, Babadag si Valea Calugareasca, aflate intr-o stare de ruina avansata - monstri de beton degradat si fier ruginit ai defunctei economii socialiste. Punctul de vedere este unul estetizant, fotograful reusind sa surprinda imagini extrem de puternice, frumoase prin golirea de semnificatiile istorice concrete.

Potrivit ICR Londra, expozitia va fi vernisata de scriitorul si jurnalistul britanic Anthony Daniels (pseudonim Theodore Dalrymple), autorul cartii The Wilder Shores of Marx printre altele.