In cadrul celei de-a treia Stagiuni Muzicale Romane in Portugalia, vor fi prezentate doua concerte extraordinare de jazz in interpretarea octetului vocal HARMONY. Spectacolele grupului vocal sibian vor avea loc marti, 6 aprilie, la Muzeul Apei si joi, 8 aprilie, la Palatul Foz, informeaza ICR Lisabona.

Grupul HARMONY este condus de muzicianul si pedagogul Constantin Iridon. El insusi un improvizator la saxofon si pe claviaturi, profesorul Iridon a infiintat la Sibiu acest grup vocal-juvenil-jazzistic care continua o valoroasa traditie locala. HARMONY reuneste opt voci adolescentine, deja racordate la parametri clasici ai expresivitatii jazzistice (swing, spirit improvizatoric, frazare corespunzatoare, aplomb interpretativ). In plus, dincolo de convingatoarea prestatie muzicala, gruparea impune pe scena o candoare si un suflu tineresc realmente emotionante.

Repertoriul formatiei contine piese de o reconfortanta diversitate: teme de jazz, cantece de inspiratie folclorica, piese corale adaptate pentru formula de octet.

Grupul, constituit din vocalistele Ioana Muntean, Alexandra Andrei, Veronica Arizancu, Teodora Birsan, Alexandra Bara, Denisa Demian, Maria Ramona Stanila si vocalistul Mircea Mutulescu beneficiaza de inspiratul complement instrumental oferit de pianistul Ciprian Oancea si saxofonistul Constantin Iridon.

Cele doua concerte sunt organizate de catre Institutul Cultural Roman de la Lisabona in co-productie cu EPAL-Muzeul Apei si respectiv Palatul Foz - GMCS.